Ardeiul iute, cheia motorului vietii
ardei iutecercetariviatasanatatecapsaicinastiinta
Oamenii de stiinta sunt de parere ca blocarea durerii creste durata de viata.
Cercetarile au fost efectuate pe un lot de soareci. Experimentul a demonstrat ca animalele supuse unei mutatii genetice nu sintetizau proteina cu functia de receptor al durerii – TRPV1. Acestea erau mai longevive (cca 14% mai mult). Mai sanatoase, in general. Iar pe masura ce inaintau in varsta, memoria si metabolismul nu se alterau, fiind mentinute intr-o stare buna. Cancerul se dezvolta mai greu. Iar procesarea zaharului se facea corespunzator. Riscul de diabet zaharat fiind mult redus.
Cercetatorul Andrew Dillin, de la Universitatea din California, pe baza studiului efectuat, a concluzionat ca un consum regulat de capsaicina (substanta iute din ardei) are exact acelasi efect de inhibare asupra receptorului de durere TRPV1. Incetarea declinului metabolic ar insemna clar o longevitate crescuta pentru om, mentioneaza dailymail.
Prin urmare, un consum regulat de capsaicina ar incetini si chiar opri activitatea senzorului de durere. Esential in afectarea starii de sanatate.
Se pare ca oamenii de stiinta sunt in cautarea unei "pastile a tineretii vesnice". Dupa cum se misca totul astazi, e foarte probabil ca, in viitorul apropiat, sa avem parte de o pilula-minune care va mari semnificativ limita de varsta. O speranta realizabila prin combaterea si prevenirea unor boli grave. Printre ele, Alzheimer si bolile cardiovasculare.
Printre beneficiile ardeiului iute, o excelenta sursa de vitamina A, prin concentratia de pro-vitamina A, inclusiv betacaroten:
echilibrarea tensiunii arteriale
mentinerea sanatoasa a structurii celulare a capilarelor, venelor, arterelor
reconstruirea tesutului stomacului
stimularea tractului intestinal
ameliorarea congestiilor nazale
combaterea obezitatii
prevenirea daunelor radicalilor liberi raspunzatori de ateroscleroza, cancer de colon, diabet zaharat, leziuni ale nervilor si boli de inima
refacerea sanatatii tesuturilor epiteliale
pastrarea vitalitatii pielii si a parului
reducerea colesterolului din sange
cresterea capacitatii organismului de a dizolva fibrina, o substanta importanta pentru formarea cheagurilor de sange
prevenirea atacului de cord, emboliei pulmonare si a accidentelor vasculare cerebrale
Si apoi… cine nu-si doreste sa amelioreze durerea pe cale naturala? Sau sa piarda kilogramele in plus? Cine nu vrea sa reduca inflamatiile si durerile articulare doar cu ardei iute? Sau sa-si stimuleze imunitatea printr-un consum constant de capsaicina, substanta-vedeta din ardei iute?
Ardeiul iute este nu doar condiment pentru hrana, dar si ajutor pentru o viata mai lunga!
Concluzia? Mai picant, mai sanatos!