Care este atitudinea bucurestenilor fata de risipa de mancare
risipa alimenteobiceiuri bucuresteniikea life at home report
Compania IKEA a dat publicitatii studiul Life at Home Report, care cuprinde date despre obiceiurile bucurestenilor in bucatarie si despre activitatile legate de mancare.
Lansata si la nivel global, analiza Life at Home Report descopera obiceiurile pe care cei mai multi oameni le au atunci cand gatesc, servesc masa si mananca acasa.
La nivel international, au fost adunate rezultate din Berlin, Londra, Moscova, Mumbai, New York, Paris, Shanghai, Stockholm, Copenhaga, Zurich si Sydney.
Cea de-a doua editie a studiului Life at Home Report a fost replicata si la nivel local, pe un esantion de 1.009 persoane cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani.
Daca prima parte a studiului a fost publicata odata cu lansarea catalogului si oferea date despre increderea bucurestenilor in calitatile lor de bucatari, timpul petrecut in bucatarie sau relatia cu tehnologia la masa, a doua parte aduce noi procente despre depozitare, mesele de acasa sau reciclare.
Astfel, 58% dintre bucurestenii cu venituri mari sorteaza deseurile alimentare mai des, iar 40% dintre femei se simt vinovate pentru cantitatea de mancare pe care o arunca.
In ceea ce priveste reciclarea si risipa de mancare, numai 35% dintre barbatii care locuiesc in Bucuresti se simt vinovati pentru mancarea aruncata.
Ambele procente sunt mai mari fata de media de 25% din alte capitale.
Studiul mai arata ca 21% dintre respondenti cumpara mancare si descopera ca o aveau deja acasa, cu 1% mai putin fata de media din celelalte capitale.
De asemenea, 20% dintre bucuresteni nu mananca ce au gatit cu o zi inainte, dar 33% mananca acelasi lucru la micul dejun in fiecare zi, cu 19% mai putin fata de media globala.
In ceea ce priveste cina, 35% dintre bucuresteni mananca aproximativ acelasi lucru, iar media globala este de 42%.
Bucataria este camera in care 74% dintre bucuresteni mananca, de luni pana vineri, iar 57% dintre cei care locuiesc singuri isi doresc sa manance alaturi de cei dragi, in timp ce media globala este de 34%.
Gatitul impreuna cu cei dragi este mai distractiv pentru 47% dintre bucuresteni, in timp ce 20% prefera sa gateasca singuri.