Cum ne poate face o bucatica de ciocolata neagra sa ne simtim mai bine?
ciocolata neagradesertbeneficiiserotoninahormonisanatatecacaoantioxidantiflavonoidedopaminaparkinsonciocolatazahar
Studiile sunt in favoarea ciocolatei negre. Si nu numai ele, dar si adeptii gustului unui ingredient natural, care le sporeste starea de bine. Cum?
1. Ciocolata neagra creste buna dispozitie.
Motivul pentru care oamenii tanjesc dupa ciocolata este ca au nevoie sa-si puna la punct nivelul serotoninei din creier. Chiar si numai gustul, mirosul sau textura unei ciocolate ne pot face mai fericiti. De asemenea, ciocolata sustine productia de dopamina, o substanta chimica din creier, foarte importanta in prevenirea bolii Parkinson. Ciocolata neagra elibereaza hormonii de feniletilamina, existenti atunci cand suntem indragostiti, ajutandu-ne sa ne simtim fericiti.
2. Ciocolata neagra este foarte buna pentru piele.
Asemenea unui tratament Spa, putem incerca si noi o baie simpla. Doua cani de lapte cu ciocolata, doua linguri de sapun lichid si o lingura cu miere. Se toarna amestecul in baie. Acidul lactic si antioxidantii din ciocolata vor netezi si catifela pielea. Flavonoidele ne vor asigura o protectie impotriva razelor UV.
3. Ciocolata neagra este bogata in magneziu mineral. Esential pentru mai mult de100 de functii ale organismului, inclusiv cea musculara si sanatatea inimii. Consumatorii de ciocolata neagra, de calitate, sunt mai feriti de atacurile de cord. Avand un risc cu 30% mai mic pentru insuficienta cardiaca. Ciocolata creste colesterolul bun.
4. Cercetatorii au descoperit ca oamenii care prefera ciocolata se simt completati suficient incat sa nu mai pofteasca si alte alimente dulci, sarate sau grase. Iar ciocolata negra, avand un indice glicemic scazut, reduce pofta, stabilizand nivelul zaharului din sange.
5. Concentratia mare de fitonutrienti-flavonoide din ciocolata neagra reprezinta antioxidanti puternici, care elimina radicalii liberi asociati cu imbatranirea si inflamatiile in corp. Ciocolata neagra contine substante nutritive de plante numite proantocianidine. Conform studiilor, acestea protejeaza impotriva carcinogenilor si toxinelor care afecteaza sistemul nervos. Experimentele au aratat ca fibrele continute in ciocolata reduc pericolul de cancer colorectal.
6. Ciocolata neagra creste fluxul sanguin, prevenind formarea cheagurilor de sange. Impiedica rigidizarea arterelor.
7. Persoanele care au niveluri ridicate ale tensiunii arteriale ar trebui sa consume sistematic ciocolata neagra. Studiile publicate sustin acest lucru.
8. Ciocolata neagra are capacitatea de a proteja creierul prin eliberarea unei substante avand rol de neurotransmitator. Astfel, comunicarea intre creier si celulele nervoase este mult imbunatatita.
9. Studiile publicate in reviste de specialitate au aratat ca minunata ciocolata neagra protejeaza rinichii de boala. In plus, flavonoidele din ciocolata neagra stopeaza rezistenta la insulina, principala cauza a diabetului zaharat.
Dupa toate astea, o tableta de ciocolata neagra, cu 70-80% cacao, ne face cu ochiul, nu? Doua bucatele, consumate zilnic, nu numai ca ne satisfac pofta de dulce, dar ne aduc o multime de beneficii. Mai bine ciocolata neagra decat orice alt desert!