Destinații manager.ro: Austria (VII) - Linz, de la tarta tradițională la artă electronică
vacantaaustrialinz
Nu stiu altii cum procedeaza, dar daca intrebi un localnic care ar fi primul lucru pe care trebuie sa il faci la Linz, iti raspunde pe deplin convins: aseaza-te pe terasa unei cafenele si comanda o felie de Linzer Torte, cea mai veche tarta din lume sau, ca sa fim ceva mai precisi, cea mai veche reteta scrisa de tarta, consemnata in anul 1653 intr-un codex, descoperit in arhiva Abatiei Admont.
Dacă producerea acestei tarte pe scară largă în Europa se datorează lui Johan Konrad Voegel (1796-1883), tânărului austriac din Linz, Franz Holzlhuber, îi revin meritele pentru răspândirea acestei rețete in America, unde și astăzi această tartă cu dulceață de coacăze sau vișine se prepară în mai toate casele. Din
Linzer Torte, un desert extrem de popular și în Ungaria, Germania, Elveţia, nu lipsesc nucile, alunele sau migdalele și nici tradiționalul grilaj din aluat cu care este acoperită.
Sigur, după felia de tartă ar trebui să ne arătăm mult mai interesați de ceea trebuie să vizităm la Linz pentru a ne completa colecția de informații despre Austria, o țară mică dar extrem de frumoasă. În primul rând trebuie să amintim că pe la Linz trece Dunărea înainte de a ajunge la Viena și că, aidoma capitalei Austriei, fluviul doar mângâie marginile orașului, refuzând parcă să îi străbată centrul, cum se întâmplă la Bratislava sau la Budapesta.
Continuarea acestui articol pe www.ghideuropean.ro, site afiliat manager.ro