Mihai I al Romaniei, printre cei mai populari regi in somaj

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Mihai I al Romaniei, printre cei mai populari regi in somaj Mihai I al Romaniei, printre cei mai populari regi in somaj
de Manager.ro la 30 Oct. 2011
Urmareste-ne pe Google News
regele mihaitronpopularitateintoarcereregatprintimostenitori

Mihai I al Romaniei figureaza printre cei mai populari regi fara tron ai Europei, dar si printre cei cu cele mai bune sanse de a se intoarce la conducere, potrivit unui material realizat de postul belgian de televiziune RTL.

In Europa exista zece regi, regine si printi suverani, dar multi dintre verii lor nu au aceasta sansa si multe dintre altetele regale au cunoscut sau cunosc inca exilul, aparand adesea mai degraba in paginile revistelor mondene sau pe internet.

Unii au revenit in tara si viseaza sa-si recupereze coroana, altii lupta impotriva guvernelor, pentru a-si recupera palatele si averea, unii sunt foarte mediatizati, altii complet necunoscuti.

Postul belgian RTL prezinta noua astfel de cazuri de "regi in somaj" din Europa si incepe cu Mihai I, cotat cu trei stele la popularitate si doua stele la sansele de a-si recupera tronul.


Regele Mihai, trei stele de popularitate

Mihai I al Romaniei tocmai a sarbatorit 90 de ani, iar povestea sa pare un roman, relateaza cronicarul. Micul Mihai I nu avea decat sase ani cand a urcat pe tron, in 1927, la moartea bunicului sau, Ferdinand I.

in 1947, este constrans sa-si paraseasca tronul, sub presiunea comunistilor care au luat puterea. In exil, incepe o noua viata devenind inginer aeronaut si conducand o scoala de pilotaj. Nu si-a uitat nici coroana, nici tara.

In 1948, se casatoreste cu printesa Ana de Bourbon Parma, cu care are cinci fete. "Nicio sansa pentru un regat care aplica legea salica!", exclama comentatorul.

Dupa caderea comunismului, revine in tara si-si recupereaza o parte din bunuri. Fiica sa cea mare, Margareta, apare ca mostenitoare legitima, chiar daca legile succesiunii impiedicau pana atunci femeile sa pretinda tronul Romaniei.

Printesa se implica in numeroase actiuni umanitare si este foarte populara in Romania, dar printesa nu are copii... Stati linistiti, succesiunea este asigurata! Nepotul sau, printul Nicolae a primit titulatura de print al Romaniei si este numit alteta regala, spune Patrick Weber, reporterul de la RTL.

Simeon al Bulgariei, fost premier, are doar o stea


El continua cu exemplul lui Simeon al II-lea al Bulgariei, care are doar o stea la cota de popularitate si tot atatea sanse de a se intoarce la tron. Rege pe cand nu era decat un copil, Simeon isi pierde tronul odata cu venirea comunistilor.

Mult timp, Simeon al II-lea si-a trait viata in exil, in Spania, apoi a revenit in Bulgaria, imediat dupa caderea comunistilor. Se lanseaza in politica si devine premier al tarii sale.

Ca si membrii dinastiei belgiene, el apartine marii familii de Saxa-Coburg, care a dat suverani in intreaga Europa. Mostenitorul sau, printul Kardam, a fost victima unui teribil accident de circulatie in 2008.

Leka I al Albanei se distinge prin talia sa inalta, are 2,05 metri, si prin gustul pronuntat pentru armele de foc. Si fiul sau se numeste tot Leka, dar mai are inca trei nume - Anwar, dat in cinstea fostului presedinte egiptean Sadat, Reza, in amintirea sahului Iranului, si Baudouin, in onoarea regelui Belgiei. La prima vedere, printii Albaniei au putine sanse de a urca din nou pe tron, apreciaza RTL.

Alexandru al Serbiei, nascut intr-o camera de hotel, declarata "teritoriu iugoslav"

Alexandru al Serbiei are, in schimb, doua stele la sansele de a-si recapata tronul si tot la doua stele este estimata si popularitatea sa. in 1944, regele Petru al Iugoslaviei a fost alungat de pe tron de Tito.

Printul mostenitor se naste la Londra, intr-o camera a hotelului Claridge, care devine, pentru cateva ore, teritoriu iugoslav, pentru a permite nasterea fiului monarhului pe pamant national.

La moartea tatalui sau, Petru al II-lea, care nu a abdicat niciodata, Alexandru devine print mostenitor al tarii. Din prima sa casatorie, cu Maria da Gloria d'Orleans-Bragance, are trei copii, dar mariajul se termina cu un divort.

In 1985, se recasatoreste cu Katarina Batis. Dupa caderea lui Milosevici, Alexandru si-a recuperat o parte din bunurile familiei, a devenit Alexandru al Serbiei si se arata foarte activ pe teritoriul national.

Constantin al II-lea al Greciei are o cota de popularitate de o stea si tot la o stea este vazuta si sansa sa de a se intoarce pe tron. Cand a urcat pe tron, in 1964, regele Constantin al II-lea avea totul pentru a reusi. Era tanar, frumos, popular, sportiv.

Participa la jocurile olimpice de la Roma in 1960 si reuseste chiar sa aduca o medalie de aur pentru tara sa, la yachting. in acest timp, instabilitatea regatului devine cronica si in 1973 este instaurata republica.

Incepe un lung exil pentru suveranul care nu a ezitat sa-si infrunte deschis guvernul pentru a-si recupera bunurile familiale. Intelegerea cu autoritatile nu este tocmai buna, dar reuseste sa organizeze casatoria fiului sau, Nicolae, pe teritoriul national.

Nicolae de Muntenegru, un arhitect de vita nobila


Este singurul dintre "regii someri" care beneficiaza de aceeasi cotatie buna ca a regelui Mihai - trei stele la popularitate, doua stele la sanse de intoarcere pe tron. Nascut in 1944, printul Nicolae este o figura originala printre pretendentii la tron.

Fiu unic, a fost tinut foarte departe de afacerile regale, ca urmare a separarii parintilor sai. Mult timp, a dus o viata linistita in Franta, unde exercita profesiunea de arhitect si chiar isi uita descendenta princiara. Apoi, la caderea comunismului, ramasitele bunicului sau sunt aduse in Muntenegru si el devine o figura importanta a micului stat.

In prezent, Nicolae se implica tot mai mult in viata politica a tinerei republici. Chiar daca printul refuza o reinstaurare a monarhiei, numerosi fideli ar vedea cu ochi buni intoarcerea regelui in Muntenegru.

Dom Duarte al Portugalei este si el unul dintre regii "someri" cei mai populari din Europa, cotati la trei stele, dar sansele de a-si recapata tronul sunt apreciate doar la o stea. S-a nascut in Legatia Portugaliei la Berna, in 1945, si a revenit in Portugalia cinci ani mai tarziu.

Mariajul sau tardiv cu Isabel de Heredia a suscitat mult interes in tara, cu atat mai mult cu cat cei doi frati ai sai sunt celibatari si fara copii. La nunta au fost prezenti toti oficialii portughezi, inclusiv presedintele republicii, Mario Soares, si premierul. Cuplul are trei copii, doi baieti, infantii Afonso si Dinis, si o fiica, infanta Maria Francisca. Dom Duarte s-a implicat in sectorul social, dar si in ecologie.

Franta are doi pretendenti la coroana

Jean de France are o stea atat la popularitate, cat si la sanse de intoarcere.
Pentru Franta este dificil de luat urma povestilor regale. Pe de o parte, exista printul Louis (fidelii il numesc Louis XX), candidatul legitimistilor.

Traieste in Spania si se tine departe de afacerile franceze. S-a casatorit cu o bogata venezueleanca, Maria Margarita Vargas Santaella, iar cuplul are trei copii: Eugenie, Louis si Alphonse.

De cealalta parte, exista contele de Paris si fiul sau, printul Jean. Avand titulatura de duce de Vendome, el s-a casatorit cu Philomena de Tornos si cuplul are un fiu, pe nume Gaston, iar ducesa este in prezent insarcinata cu al doilea copil.

Emmanuel Philibert al Italiei are o cota de popularitate de doua stele si o stea pentru sansele de revenire pe tron. In 1983, Victor Emmanuel devine pretendentul monarhistilor italieni, dar personalitatea sa este foarte contestata.

I se reproseaza afacerea sa lipsita de transparenta, cateva relatii dubioase si casatoria sa cu Marina Ricolfi Doria, pentru care tatal sau nu si-a dat acordul. Totusi, printul a fost stanjenit cu precadere de un scandal in care un tanar a fost ranit mortal dupa o disputa violenta.

Daca pretendentul la tron a fost exonerat, armele pe care le avea pe vasul sau si conditiile tulburi in care s-a petrecut acest deces au provocat un imens scandal.

Succesorul sau, Emmanuel-Philibert, isi cultiva imaginea de jet-setter si s-a casatorit cu actrita franceza Clotilde Courau. Printul se implica in orice, a lansat un parfum, o linie vestimentara, a prezentat Miss Italia, face un reality show la televiziune, publica o carte, a devenit candidat la alegeri, a castigat un concurs de dans cu vedete italiene.

Ultimele NOUTATI

FMI nu crede ca economia mondiala va intra in recesiune: iata de ce nu vine criza peste noi
Economie

FMI nu crede ca economia mondiala va intra in recesiune: iata de ce nu vine criza peste noi

today19 Apr. 2024
Schimbare noua la RCA: plata despagubirilor, facuta dupa noi reguli
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Schimbare noua la RCA: plata despagubirilor, facuta dupa noi reguli

today19 Apr. 2024
Top 6 meserii din care poti alege daca esti o persoana indemanatica
Life Style

Top 6 meserii din care poti alege daca esti o persoana indemanatica

today19 Apr. 2024
Revolut da cate 40.000 de euro clientilor, prin credit: ce trebuie sa stii daca ai cont virtual
Financiar-Bancar

Revolut da cate 40.000 de euro clientilor, prin credit: ce trebuie sa stii daca ai cont virtual

today19 Apr. 2024
Importanta comunicarii cu clientii in medicina veterinara
Companii

Importanta comunicarii cu clientii in medicina veterinara

today19 Apr. 2024
Cum sa alegi motoare de barca cu puterea potrivita pentru barca ta?
Life Style

Cum sa alegi motoare de barca cu puterea potrivita pentru barca ta?

today19 Apr. 2024
Ce trebuie sa faci daca ti-a expirat permisul de conducere: reguli 2024
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Ce trebuie sa faci daca ti-a expirat permisul de conducere: reguli 2024

today18 Apr. 2024
Cum poti sa incepi sa investesti la Bursa de Valori Bucuresti
Financiar-Bancar

Cum poti sa incepi sa investesti la Bursa de Valori Bucuresti

today18 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Top 6 meserii din care poti alege daca esti o persoana indemanatica
Life Style

Top 6 meserii din care poti alege daca esti o persoana indemanatica

today19 Apr. 2024
Revolut da cate 40.000 de euro clientilor, prin credit: ce trebuie sa stii daca ai cont virtual
Financiar-Bancar

Revolut da cate 40.000 de euro clientilor, prin credit: ce trebuie sa stii daca ai cont virtual

today19 Apr. 2024
Importanta comunicarii cu clientii in medicina veterinara
Companii

Importanta comunicarii cu clientii in medicina veterinara

today19 Apr. 2024
Cum sa alegi motoare de barca cu puterea potrivita pentru barca ta?
Life Style

Cum sa alegi motoare de barca cu puterea potrivita pentru barca ta?

today19 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x