Mituri uimitoare despre mancare
mancaremituribacteriisfaturicafea
In intreaga lume exista foarte multe mituri despre mancare si bucatarie, pe care oamenii le-au luat ca atare si nu s-au straduit sa le verifice. Acestea sunt cel mai greu de daramat in mintea lor pentru ca se perpetueaza de la parinti si nu sunt verificate aproape niciodata.
Printre cele mai comune mituri se numara adaugarea de sare in apa in care fierbi pastele fainoase. Se spune ca sarea o face sa fiarba mai repede, insa nu este deloc asa, scrie FoxNews.
Altii pun cafeaua in frigider pentru ca au impresia ca ea isi va pastra mai mult aroma. Angela McKeller, autoarea cartii "Gluten-Free Made Easy as 1,2,3: Essentials for Living a Gluten-Free Life", ofera cateva sfaturi in aceasta privinta.
De exemplu, cei care adauga sare in apa care fierbe pentru a pune pastele in ea ulterior, trebuie sa stie ca acesta este doar un mit. De fapt, efectul creat este cel opus, caci temperatura la care apa va fierbe este crescuta cu cateva grade, iar pastele vor fi gata putin mai tarziu, sustine in cartea sa, Angela McKeller.
Cei care cred ca pot strica gustul prin clatirea repetata a ciupercilor nu au de ce sa se ingrijoreze, acesta fiind un alt mit, inregistrat in bucatarie. Ciupercile sunt poroase, iar apa care va patrunde in pori nu le va strica gustul. Cu toate acestea, trebuie sa ai grija sa nu le tii prea mult timp in apa, caci ele isi vor pierde forma si gustul.
Aceeasi autoare castigatoare a unor premii importante in domeniu mai sustine ca aroma cafelei nu se va pastra, daca o tinem in frigider. Cafeaua este si ea poroasa, deci poate absorbi umezeala si mirosurile din frigider, asa ca nu ar fi indicat sa procedezi asa.
Astfel, gustul cafelei se va combina cu ceea ce se gaseste in frigider. Angela McKeller spune ca un loc uscat si rece este cel mai bun pentru a o pastra asa cum trebuie. Sfatul expertei: frigiderul ar trebui sa fie evitat.
Mai mult, cei care se feresc sa taie carne pe un capac de lemn trebuie sa stie ca pericolul nu este chiar atat de mare. Important este ca aceasta suprafata sa fie curatata bine, iar ea va fi lipsita de bacteriile daunatoare. Autoarea cartii spune ca o solutie obtinuta din apa si otet te va ajuta sa o cureti foarte bine si sa iti duci la indeplinire planurile culinare.