Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Belgia are muzeu al ciocolatei, la Bruxelles

Belgia are muzeu al ciocolatei, la Bruxelles
de la 22 Sep. 2014
Belgia are muzeu al ciocolatei, la Bruxelles Tags: ciocolata belgianamuzeu ciocolatabruxellesleonidascote d'orneuhaus

De saptamana trecuta, ciocolata are propriul muzeu la Bruxelles, amenajat intr-o fosta ciocolaterie. In Belgia, ciocolata este considerata patrimoniu national.

"Aparuta in secolul al XIX-lea datorita talentului patiserilor si producatorilor de biscuiti personalizati care au inventat celebrele praline de ciocolata cu diverse umpluturi, pasiunea belgienilor pentru acest produs dulce nu a fost niciodata dezmintita si am devenit tara ciocolatei", a declarat Henri Dupuis, designerul noului muzeu, citat de Agerpres.
 
Daca spatiile dedicate ciocolatei nu lipsesc in patria producatorilor de renume mondial Neuhaus, Leonidas si Cote d’Or, nu exista, pana acum, o vitrina veritabila consacrata acestei delicatese, care ocupa un loc important in panteonul gastronomiei belgiene alaturi de cartofii prajiti, gaufre si bere.
 
Aceasta scapare a fost remediata odata cu deschiderea Belgian Chocolate Village, la Koekelberg, cartier situat putin in afara circuitelor turistice clasice.
 
Proiectat de Tempora, firma specializata in expozitii pentru public, noul muzeu este gazduit de fosta fabrica de ciocolata Victoria, care se afla in culmea gloriei in anii 1950. 
 
Fabrica avea atunci 1.500 de angajati si producea 6.000 de tone de ciocolata si 4.000 de tone de biscuiti pe an.
 
In muzeu, publicul afla ca ciocolata a fost subiectul unor controverse religioase, ca produsul poate fi consumat in timpul Postului Mare si ca a fost interzisa pentru copii pana in secolul al XVIII-lea. 
 
Muzeul consemneaza si diferite obiceiuri de consum intre popoare. Astfel, olandezii prefera ciocolata calda, belgienii o adora sub forma de praline si ciocolata neagra, iar elvetienii se dau in vand dupa ciocolata cu lapte.
 
Muzeul dispune si de o sera tropicala, de un atelier unde se tin cursuri si se fac demonstratii, precum si de o zona de degustare, unde marile nume si micii artizani isi prezinta specialitatile.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Newsletter zilnic GRATUIT
Manager de succes - 6 strategii imbatabile
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Manager.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Top imagine

Comentarii

0 comentarii


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Top imagine
Newsletter zilnic GRATUIT
Manager de succes - 6 strategii imbatabile
Aboneaza-te la newsletterul Manager.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit  "Manager de succes - 6 strategii imbatabile".

Consilier Managementul Deseurilor

Descarca Alerter Manager.ro



Cele mai citite stiri




Ultimele comentarii



Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.
Din fericire, NU scriem despre
cancan, showbiz, lifestyle sau scandal.

Adauga e-mailul tau pentru Stiri din Romania reala, cu informatii zilnice, articole din economie, politic si administrativ.

Da, vreau sa primesc newsletterul zilnic.
Advertisement