Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Care este atitudinea bucurestenilor fata de risipa de mancare

Care este atitudinea bucurestenilor fata de risipa de mancare
de la 20 Oct. 2015 Exclusiv
Care este atitudinea bucurestenilor fata de risipa de mancare Tags: risipa alimenteobiceiuri bucuresteniikea life at home report

Compania IKEA a dat publicitatii studiul Life at Home Report, care cuprinde date despre obiceiurile bucurestenilor in bucatarie si despre activitatile legate de mancare.

Lansata si la nivel global, analiza Life at Home Report descopera obiceiurile pe care cei mai multi oameni le au atunci cand gatesc, servesc masa si mananca acasa. 
 
La nivel international, au fost adunate rezultate din Berlin, Londra, Moscova, Mumbai, New York, Paris, Shanghai, Stockholm, Copenhaga, Zurich si Sydney.
 
Cea de-a doua editie a studiului Life at Home Report a fost replicata si la nivel local, pe un esantion de 1.009 persoane cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani. 
 
Daca prima parte a studiului a fost publicata odata cu lansarea catalogului si oferea date despre increderea bucurestenilor in calitatile lor de bucatari, timpul petrecut in bucatarie sau relatia cu tehnologia la masa, a doua parte aduce noi procente despre depozitare, mesele de acasa sau reciclare.
 
Astfel, 58% dintre bucurestenii cu venituri mari sorteaza deseurile alimentare mai des, iar 40% dintre femei se simt vinovate pentru cantitatea de mancare pe care o arunca.
 
In ceea ce priveste reciclarea si risipa de mancare, numai 35% dintre barbatii care locuiesc in Bucuresti se simt vinovati pentru mancarea aruncata. 
 
Ambele procente sunt mai mari fata de media de 25% din alte capitale.
 
Studiul mai arata ca 21% dintre respondenti cumpara mancare si descopera ca o aveau deja acasa, cu 1% mai putin fata de media din celelalte capitale. 
 
De asemenea, 20% dintre bucuresteni nu mananca ce au gatit cu o zi inainte, dar 33% mananca acelasi lucru la micul dejun in fiecare zi, cu 19% mai putin fata de media globala. 
 
In ceea ce priveste cina, 35% dintre bucuresteni mananca aproximativ acelasi lucru, iar media globala este de 42%.
 
Bucataria este camera in care 74% dintre bucuresteni mananca, de luni pana vineri, iar 57% dintre cei care locuiesc singuri isi doresc sa manance alaturi de cei dragi, in timp ce media globala este de 34%.
 
Gatitul impreuna cu cei dragi este mai distractiv pentru 47% dintre bucuresteni, in timp ce 20% prefera sa gateasca singuri.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Newsletter zilnic GRATUIT
Manager de succes - 6 strategii imbatabile
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Manager.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Top imagine

Comentarii

0 comentarii


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Top imagine
Newsletter zilnic GRATUIT
Manager de succes - 6 strategii imbatabile
Aboneaza-te la newsletterul Manager.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit  "Manager de succes - 6 strategii imbatabile".

Consilier Managementul Deseurilor

Descarca Alerter Manager.ro



Cele mai citite stiri




Ultimele comentarii



Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.
Din fericire, NU scriem despre
cancan, showbiz, lifestyle sau scandal.

Adauga e-mailul tau pentru Stiri din Romania reala, cu informatii zilnice, articole din economie, politic si administrativ.

Da, vreau sa primesc newsletterul zilnic.
Advertisement