Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Consumul de carne poate determina distrugerea Terrei

Consumul de carne poate determina distrugerea Terrei
de la 11 Ian. 2014
Consumul de carne poate determina distrugerea Terrei Tags: carneterraconsumraportalimentatie

Organizatia neguvernamentala "Amis de la Terre" a avertizat ca productia intensiva de carne are un impact devastator asupra mediului, la nivel mondial.

"Productia intensiva de carne nu inseamna numai suferinta unor animale. Acest lucru distruge mediul inconjurator si inghite o cantitate mare din materiile noastre prime pe care le importam din sud pentru a hrani aceste animale", a afirmat intr-un comunicat Barbara Unmussig, presedinta Fundatiei "Heinrich Boll", un ONG german, potrivit Le Parisien.
 
Conform raportului elaborat de "Amis de la Terre", aproximativ 15.500 de litri de apa sunt necesari pentru producerea unui kilogram de carne de vita.
 
Expertii ne anunta ca, folosind aceeasi cantitate de apa, se pot produce 12 kilograme de grau sau 118 kilograme de morcovi.
 
"Cand mancam noi facem o alegere politica care are un impact asupra vietii oamenilor, a mediului, a biodiversitatii si a climei", a declarat Adrian Bebb, un oficial al organizatiei, in cadrul unei conferinte de presa la Bruxelles. Consumul de carne, deja prea mare potrivit acestui ONG, este in crestere pe pietele emergente, precum China sau Brazilia.
 
Potrivit sursei citate, deja peste 40% din productia anuala de grau, secara, ovaz si porumb este utilizata pentru hrana animalelor. O treime din cele 14 milioane de hectare de teren cultivat din lume este folosit pentru hrana animalelor de consum, potrivit datelor din raportul mentionat.
 
Organizatia avertizeaza in legatura cu utilizarea masiva a antibioticelor si a hormonilor la animalele destinate consumului uman, folosirea unor organisme modificate genetic pentru hrana animalelor sau secatuirea biodiversitatii in beneficiul speciilor standard.
 
Expertii afirma ca solutii exista in acest sens, iar obiceiurile alimentare pot fi schimbate in timp. 
 
De aceea, organizatia vrea sa incurajeze Comisia Europeana in hotararea de a promova alimentatia durabila, incepand cu primavara lui 2014. 


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Newsletter zilnic GRATUIT
Manager de succes - 6 strategii imbatabile
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Manager.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Top imagine

Comentarii

0 comentarii


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Top imagine
Newsletter zilnic GRATUIT
Manager de succes - 6 strategii imbatabile
Aboneaza-te la newsletterul Manager.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit  "Manager de succes - 6 strategii imbatabile".

Consilier Managementul Deseurilor

Descarca Alerter Manager.ro



Cele mai citite stiri




Ultimele comentarii



Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.
Din fericire, NU scriem despre
cancan, showbiz, lifestyle sau scandal.

Adauga e-mailul tau pentru Stiri din Romania reala, cu informatii zilnice, articole din economie, politic si administrativ.

Da, vreau sa primesc newsletterul zilnic.
Advertisement