Cum sa faci o afacere profitabila dintr-un restaurant
restaurantlocalspecificofertaafacere
Dupa ce a adunat parerile a peste 1.800 de chefi, revista americana Inc. Magazine a dezvaluit care sunt tendintele consumatorilor in privinta restaurantelor.
Daca vrei sa iti deschizi o asemenea afacere, sfaturile iti vor fi de folos, mai ales daca iti doresti sa fii unul dintre localurile bine cotate.
Meniu din produse locale
Asta inseamna un restaurant traditional. Si te poti apuca de treaba folosind ingrediente din regiunea respectiva, fie unele cultivale in gradina proprie.
Nu ignora faptul ca oamenii nu mai sunt interesati doar sa iti potoleasca foamea, ci vor sa stie si provenienta alimentelor. De pilda, un restaurant cu specific pescaresc asezat in mijlocul urbei, nu va avea acelasi succes ca unul de la malul marii.
Atentie la clientii cu nevoi speciale
Mancarea vegetariana, mancarea fara gluten sau cea de post se afla deja in meniuri. Unele persoane care iti calca pragul pot avea alergii sau afectiuni care nu le permit sa consume ceea ce le oferi cu prisosinta.
Asadar, trebuie sa te adaptezi unor noi cerinte care pot aparea in orice moment.
Bauturi cu eticheta locala
Avem podgorii, avem producatori. Daca ne straduim putin, gasim si sticle, dar si etichete personalizate. O lista cu cele mai bune bauturi ale zonei nu necesita un efort considerabil. Pe langa asta, si pretul face diferenta. In cazul produselor locale, este mult mai scazut fata de bauturile importate.
Mese mobile
Asta se reduce la mancarea pe care clientul o poate lua la pachet, la produsele comandate telefonic. Iti amintesti de masinile cu inghetata care strabat orasul. Ei bine, asta inseamna "mese mobile" in cazul restaurantelor.
Restaurante cu specific exotic
Este o oferta vasta pentru restaurantele cu specific chinezesc, turcesc sau libanez. La fel si pentru restaurantele italiene si frantuzesti, dar si cele romanesti. Noutatea poate vine prin prisma specificului brazilian sau peruvian.
Dar daca nu vrei sa renunti la bucataria asiatica, focuseaza-te pe o anumita regiune. Fiecare zona este diferita in privinta ingredientelor folosite, din belsug sau nu.