Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Tot mai multa lume, tot mai putina hrana

Tot mai multa lume, tot mai putina hrana
de la 16 Oct. 2014
Tot mai multa lume, tot mai putina hrana Tags: resurse hranapopulatieclasa de mijlocghi

Un studiu al Global Harvest Initiative (GHI) arata ca, in anul 2050, este posibil ca Omenirea sa nu mai poata sa-si hraneasca populatia, daca nu creste productivitatea agricola.

Cu o populatie a lumii de cel putin noua miliarde de persoane estimata pentru anul 2050, cererea pentru alimente va depasi productia, in conditiile in care se mentine ritmul actual de productie.
 
Studiul arata ca tarile trebuie sa acorde prioritate agriculturii si cresterii hranei intr-o maniera sustenabila. 
 
"Daca nu facem acest lucru am putea avea probleme mai repede, chiar din 2030", a declarat directorul GHI, Margaret Zeigler, citata de Agerpres. 
 
Zeigler a precizat ca, pe masura ce populatia va creste, tot mai multe persoane vor intra in asa-numita clasa de mijloc, fapt care va duce la cresterea consumului de carne si produse lactate, punand noi presiuni pe resurselor alimentare.
 
Anul 2014 este al cincilea in care GHI face rapoarte legate de productivitatea agricola mondiala, dar este pentru prima data cand analiza a descoperit ca productia de hrana este o sursa de ingrijorare. 
 
Potrivit lui Zigler, lipsa de actiune ar ingreuna situatia micilor fermieri si a celor saraci care ar suferi de pe urma cresterii costurilor. 
 
In plus, ar avea de suferit si mediul prin reducerea nivelului apelor in conditiile in care aceasta resursa se va diminua din cauza suprapopulatiei si a utilizarii crescute in agricultura. 
 
"De asemenea, vom vedea o crestere a emisiilor de metan provenite de la vite daca nu vom invata sa producem mai mult utilizand aceleasi sau mai putine resurse", a mai spus Zeigler.
 
Printre modalitatile prin care ar putea fi crescuta productivitatea agricola, Zeigler a enumerat organismele modificate genetic si investitii mai mari in cercetarea si dezvoltarea agricola precum si tehnologii care sunt adecvate fermierilor dintr-o anumita zona.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Newsletter zilnic GRATUIT
Manager de succes - 6 strategii imbatabile
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Manager.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Top imagine

Comentarii

0 comentarii


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Top imagine
Newsletter zilnic GRATUIT
Manager de succes - 6 strategii imbatabile
Aboneaza-te la newsletterul Manager.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit  "Manager de succes - 6 strategii imbatabile".

Consilier Managementul Deseurilor

Descarca Alerter Manager.ro



Cele mai citite stiri




Ultimele comentarii



Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.
Din fericire, NU scriem despre
cancan, showbiz, lifestyle sau scandal.

Adauga e-mailul tau pentru Stiri din Romania reala, cu informatii zilnice, articole din economie, politic si administrativ.

Da, vreau sa primesc newsletterul zilnic.
Advertisement