TOP 10: Tarile in care se consuma cel mai mult alcool

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
TOP 10: Tarile in care se consuma cel mai mult alcool TOP 10: Tarile in care se consuma cel mai mult alcool
de Manager.ro la 03 Mai. 2013
Urmareste-ne pe Google News
top 10alcoolconsumchinaberecompanii

In 2012, la nivel global, au fost consumati 250 miliarde litri de alcool, potrivit firmei de cercetare a pietei Euromonitor; de asemenea, cercetatorii mentioneaza ca recesiunea nu a influentat piata, deoarece oamenii au continuat sa recurga la alcool in vremuri bune si rele.

CNBC a analizat consumul de alcool in lume la nivelul anului 2012, in functie de datele Euromonitor, care determina volumul de alcool vandut in fiecare tara - in miliarde de litri. In situtatia in care populatia joaca un rol esential in evolutia volumelor de vanzari, lista include unele piete mature, dar si tari proaspat intrate in clasament. 
 
10. Spania
 
Consum de alcool in 2012: 4,6 miliarde litri
 
Spania a ramas in clasament, chiar daca in 2012 consumul de alcool a scazut cu 2%, fata de anul anterior. In ciuda masurilor de austeritate si a pierderilor inregistrate pe piata muncii in 2012, consumul de alcool in randul spaniolilor a ramas stabil; berea insumeaza 70% din vanzari.

In ciuda calitatii de exportator vinicol, vinul se afla pe locul 2 in preferintele spaniolilor, cu un procent de 12%; alte bauturi, precum whiskey-ul si vodca, reprezinta 5% din bauturile preferate de cetatenii spanioli. In incercarea de a combate consumul de alcool in public, mai ales de catre turisti, autoritatile spaniole de pe insula Mallorca au aplicat in iulie 2012 amenzi de peste 2.000 de dolari celor care recurg la acest gest. 
 
9. Franta
 
Consum de alcool in 2012: 4,8 miliarde litri
 
Franta face parte dintr-o regiune unde alcoolul reprezinta o bautura foarte populara. Franta este cunoscuta pentru regiunile sale de vinuri Bordeaux si Burgundy, iar vinul a insumat peste 50% din bauturile alcoolice consumate anul trecut, urmate de bere, cu un procent de 38%. Franta este cel mai mare producator de vinuri din lume si multi cumparatori provin din China si SUA.

Tara gazduieste mari expozitii de vinuri, precum VINEXPO, un eveniment organizat odata la doi ani in Bordeaux. In luna iunie a anului trecut, evenimentul a atras 2.400 de expozanti din 45 de tari si a inregistrat peste 50.000 de vizitatori. In ciuda faptului ca Franta este vazuta drept o tara sanatoasa, unde consumul de alcool este reglementat, aceasta a inregistrat o crestere a numarului de persoane spitalizate din cauza problemelor cu bautura (+30% in 2012), fata de 2009.
 
8. Marea Britanie
 
Consum de alcool in 2012: 7,3 miliarde litri
 
Marea Britanie a inregistrat in 2012 o scadere cu 2% a consumului de bauturi alcoolice, fata de anul anterior. Berea este regina in Anglia, cumuland 62% din consumul total de alcool, urmata de vin, cu 19%. Consumul de cidru de pere este cel mai mare din lume la nivelul Marii Britanii, insumand 12% din totalul bauturilor alcoolice.

Statisticile recente arata ca britanicii beau mai putin. Procentul barbatilor care beau cinci sau mai multe zile pe saptamana a scazut de la 23% in 1998 la 16% in 2011; in randul femeilor, procentul a scazut de la 13% la 9%, in aceeasi perioada.
 
7. Mexic
 
Consum de alcool in 2012: 7,4 miliarde litri
 
Mexicul, una din cele patru tari emergente din top 10, a inregistrat in 2012 o crestere a consumului de alcool cu 4%, fata de anul anterior. Berea ocupa 93% din piata bauturilor alcoolice (un brand popular este Corona). Alcoolul insumeaza doar 3% in preferintele mexicanilor. In ciuda consumului excesiv de alcool, mexicanii beau si cea mai multa Coca-Cola din lume, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (WHO). 
 
6. Japonia 
 
Consum de alcool in 2012: 8,9 miliarde litri 
 
Japonia este singura tara dezvoltata asiatica prezenta in clasamentul mentionat. Piata alcoolului din Japonia a crescut cu 2% fata de 2012, in timp ce consumul de bere este fruntas, cu 70%. Alcoolul tare s-a situat pe locul 2, insumand 12% din alcoolul consumat, urmat de vin, cu 10%. Sake, bautura traditionala a japonezilor, facuta din orez fermentat, a devenit tot mai nepopulara si vanzarile totale au scazut la 600 milioane litri in anul fiscal incheiat in martie 2012 - insemnand jumatate din nivelul de consum inregistrat in 1996.
 
7. Germania
 
Consum de alcool in 2012: 12 miliarde litri 
 
Germania este una din cele 4 tari din UE care au ocupat un loc in topul 10 al tarilor in care cetatenii consuma cel mai mult alcool, la nivel global. In Germania, berea si alte bauturi sunt servite acompaniate cu mancarea traditionala. Germania gazduieste producatori celebri de bere, precum Beck's.

Berea a reprezentat 73% din alcoolul consumat in 2012. Vinul s-a clasat pe locul doi, insumand 18% din alcoolul consumat. In ciuda reputatiei de bautoare de bere, consumul in Germania a scazut intre 2002-2012, pe masura ce tinerii au inceput sa bea bauturi non-alcoolice. Consumul per capita de bere in Germania este tot de peste 100 litri. 
 
4. Rusia 
 
Consum de alcool in 2012: 13,4 miliarde litri
 
In ciuda reputatiei de natiune bautoare de vodca, berea a insumat 76% din vanzarile de alcool in Rusia, la nivelul lui 2012, urmata de bauturile alcoolice spirtoase, cu un procent de 13%. Vinul, intre timp, a insumat putin peste 9% din totalitatea bauturilor consumate. Guvernul a interzis in iulie 2012 reclamele la alcool si interzice vanzarea de alcool la chioscurile stradale dupa ora 23.00.

In decembrie 2012, guvernul a anuntat ca va majora preturile la vodca pentru acest an, in scopul combaterii falsificarii bauturilor si a consumului excesiv de alcool. Masurile au determinat ca firma producatoare de vodca Sinergy, care dispune de branduri precum Beluga si Russky Lyod, sa inregistreze vanzari cu 30% mai mici in primul primestru al lui 2013. 
 
3. Brazilia 
 
Consum de alcool in 2012: 15,3 miliarde litri
 
Consumul de alcool in Brazilia a crescut cu 4% in 2012, fata de anul anterior. 90% din consum este asigurat de bere; alcoolul se situeaza pe locul 2, cu 7%, in timp ce vinul se situeaza pe locul 3. Companiile producatoare de bere mizeaza pe evenimentele sportive din anii urmatori, in vederea majorarii vanzarilor. 
 
2. SUA
 
Consum de alcool in 2012: 29,3 miliarde litri
 
Consumul de alcool in cea mai mare economie a lumii, la nivelul lui 2012, s-a dublat fata de cel inregistrat in Brazilia. Piata matura de alcool din SUA a inregistrat o crestere de 2%, fata de 2011, iar berea insumeaza 81% din totalitatea bauturilor consumate. Vinul insumeaza peste 10%, in timp ce alcoolul ajunge la 6%.

Un studiu guvernamental a relevat in februarie ca americanii "beau prea mult" - 18% dintre barbati si 11% dintre femei beau mai mult decat se recomanda. Limita admisa este de maximum 2 bauturi pe zi, atat pentru barbati, cat si pentru femei. In SUA, alcoolul este asociat obezitatii; americanii mananca si beau tot mai mult. 
 
1. China 
 
Consum de alcool in 2012: 59,3 miliarde litri
 
China este tara care inregistreaza cel mai mare consum de alcool din lume. Berea este preferata de 84% dintre chinezi. Alcoolul insumeaza 8,5% din piata, in timp ce vinul insumeaza 7%. Kweichow Moutai, producatorul unui lichior popular chinez denumit baijiu, care costa 250 de dolari/sticla, dar poate ajunge pana la mii de dolari, a spus ca sectorul sau de activitate se confrunta cu multe presiuni. Compania estimeaza ca in 2013 veniturile sale vor creste cu 25%, in scadere cu 19 pp fata de anul trecut, informeaza Reuters. 

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Ciolacu a decis: Kaufland, Lidl, Carrefour si Auchan raman deschise si in weekend: romanii nu vor sa le inchidem
Economie

Ciolacu a decis: Kaufland, Lidl, Carrefour si Auchan raman deschise si in weekend: romanii nu vor sa le inchidem

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x