8 directori tehnologici si declaratiile lor neinspirate despre rivali

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
8 directori tehnologici si declaratiile lor neinspirate despre rivali 8 directori tehnologici si declaratiile lor neinspirate despre rivali
de Manager.ro la 16 Mai. 2013
Urmareste-ne pe Google News
directoriindustrieafirmatiimicrosofttabletesmartphone-uri

Directorii din industria tehnologica nu se pot abtine de la luptele cu rivalii. S-ar putea sa fie afectati de lipsa somnului sau de faptul ca isi petrec o mare parte din viata schitand prezentari in PowerPoint, la care toata lumea casca de plictiseala.

Oricare ar fi motivul, cand un director tehnologic vorbeste de rau o alta companie, trebuie sa fie pregatit pentru consecinte. Unele produse aparent modeste reusesc sa aiba un succes demential. Aceste afirmatii sunt gratuite. In cele mai multe situatii, declaratiile acestor lideri sunt total neinspirate si neintemeiate.

CEO-ul Microsoft, Steve Ballmer, a luat in deradere iPhone-ul, in momentul lansarii smartphone-ului de catre Apple. Tot el a “prezis” ca iPad-ul nu va avea succes. Este evident ca s-a inselat. Nu il vom include si pe Ballmer in aceasta discutie, deoarece cazul este prea banal. In aceeasi plasa au cazut si alti lideri tehnologici.

Fostul sef HP, Leo Apotheker, a pus la indoiala utilitatea iPad-ului

Leo Apotheker, care a condus HP timp de 9 luni tensionate, era convins ca iPad-ul reprezinta doar un moft de moment, care nu va avea impact asupra industriei tehnologice.

“Am vazut pe cineva utilizand un iPad cu tastatura. De ce ai vrea sa cari asa ceva dupa tine, cand ai un laptop?”, a declarat Apotheker intr-un interviu din iunie 2011.

Milioanele de oameni care au renuntat la laptopuri pentru un iPad il contrazic pe Leo. Apple a vandut 19,5 milioane iPad-uri in ultimul trimestru si 22,9 milioane in trimestrul anterior. Aproape toate companiile din clasamentul Fortune 500 folosesc tablete iPad la birou.

Intre timp, tableta TouchPad de la HP nu a avut cine stie ce succes pe piata si Apotheker a fost demis in septembrie 2011.

Phil Schiller de la Apple a spus ca dispozitivele cu Android nu pot fi comparate cu iPhone

Directorii Apple nu obisnuiesc sa isi vorbeasca rivalii de rau. Totusi, Phil Schiller, VP-ul de marketing al Apple, s-a abatut de la norma in martie, cand a declarat ca experienta oferita de Android nu poate fi comparata cu cea a iPhone-ului.

El a spus ca iPhone 5 are “cel mai bun ecran regasit pe un smartphone”.

Schiller s-a indreptat apoi pe Twitter, spunandu-le utilizatorilor de Android “sa aiba grija de ei...”. Schiller a postat un link catre un raport de securitate al F-Secure, care arata amenintarile cibernetice la adresa dispozitivelor cu Android.

Vanzarile de iPhone 5 nu au fost insa semnificative, fata de modelele anterioare. Analistul Jeffrey, Peter Misek, a spus ca vanzarile iPhone 5 “au scazut mai rapid decat se astepta Apple”; Apple a redus comenzile de la 40 milioane unitati la 30 milioane unitati.

Intre timp, vanzarile Android continua sa sparga gura targului. Potrivit Gartner, in T1 2013, smartphone-urile cu Android au acumulat 75% din piata, fata de 18%, cat mai reuseste sa acapareze Apple.

CEO-ul Oracle, Larry Ellison, a spus ca SAP se inseala in privinta HANA

Cand vrea sa atace pe cineva din industrie, CEO-ul Oracle, Larry Ellison, se napusteste asupra SAP. In martie 2012, Ellison a criticat baza de date in-memory HANA de la SAP, unul din cele mai populare produse ale companiei respective.

“Cand SAP si co-fondatorul ei, Hasso Plattner, au spus ca vor construi o baza de date in-memory pentru a rivaliza cu Oracle, am spus: Dumnezeule, da-mi numele acelui farmacist, s-ar putea sa fi luat medicamentele gresite”, a spus Ellison.

Co-CEO-ul SAP, Bill McDermott, a declarat ca SAP a inregistrat deja 1.000 de clienti HANA si produsul se afla pe “cai mari”; “HANA inregistreaza cea mai importanta ascensiune a unui program software din istorie”.

SAP spune ca veniturile rezultate din vanzarea HANA au crescut de la 205 milioane dolari in 2011 la 504 milioane dolari in 2012. Ellison isi roade unghiile? Nu neaparat.

Seful VMware si-a cerut scuze in fata Microsoft

VMware si Microsoft se “cearta” de ani buni, in privinta celor mai bune software-uri pentru virtualizare. In iunie 2009, Scott Drummonds, un manager de marketing tehnic al VMware, s-a lasat purtat de val, cerandu-si apoi scuze companiei Microsoft.

Drummonds a fost implicat intr-un videoclip al VMware, postat pe Youtube, care arata ca software-ul de virtualizare Hyper-V de la Microsft, care permite unui server sa execute functiile mai multor asemenea statii, “ingheata”, atunci cand este utilizat la maxim. Videoclipul sugereaza slabiciunea software-ului Microsoft, care ar fi cauzat probleme pentru site-urile dezvoltatorilor din comunitatea tehnologica a companiei.

Microsoft a reactionat imediat si i-a cerut VMware sa scoata videoclipul de pe YouTube. Drummonds s-a conformat. “Din pacate, intentia mea de a populariza VMware a afectat atat credibilitatea mea, cat si a companiei. Imi cer scuze”, a declarat Drummonds.

Directorul HP a sustinut ca TouchPad va devansa tabletele de la Apple si cele cu Android

Eric Cador, un angajat al HP, s-a lasat purtat de val in mai 2011, cand a fost lansata tableta HP TouchPad. Potrivit acestuia, Apple si Google ar fi trebuit sa fie ingrijorate cu privire la intrarea HP pe piata tabletelor. “Vom deveni mai buni decat numarul 1”, a declarat Cador. Trei luni mai tarziu, HP a sistat vanzarea tabletei TouchPad si a iesit de pe piata tabletelor.

CEO-ul Yahoo, Carol Bartz, a spus ca Google este un ponei care cunoaste un singur truc

Intr-un interviu din aprilie 2010, CEO-ul de atunci al companiei Yahoo, Carol Bartz, a declarat ca Google va avea probleme pe viitor, din cauza afacerii sale, care este prea “uni-dimensionala”.

“Google va avea probleme, deoarece este cunoscut doar pentru functia de cautare”, a declarat Bartz. “Aceasta este doar jumatate din business-ul nostru; 99,9% din business-ul lor. Trebuie sa gaseasca si alte lucruri de facut”.

Bartz a fost insa unul dintre cei mai slabi CEO de la Yahoo. Google domina piata OS-urile pentru smartphone-uri cu Android.

In iulie 2010, Google a vandut 20 milioane smartphone-uri cu Android si pana la sfarsitul acelui an, valoarea a ajuns la 40 milioane unitati; veniturile au fost de 278 milioane dolari.

Daca 278 milioane dolari reprezinta o mica parte din afacerea Google, atunci Google este o companie extraordinara. Yahoo a concediat-o pe Bartz in septembrie 2011.

Seful de vanzari al Nokia, catre Samsung: “Nu va lasati pe o ureche, in privinta Lumiei 920”

Cu trei luni inainte de lansarea smartphone-ului Lumia 920, seful de vanzari de la Nokia a decis sa avertizeze Samsung in legatura cu aceasta “amenintare”. “Samsung, ia aminte, lansam noua generatie de Lumia”, a declarat Chris Weber, vicepresedintele de marketing al Nokia, in data de 15 august.

Nokia Lumia 920, smartphone-ul cu Windows Phone, a fost intampinat cu interes de utilizatori. Acestia apreciaza in principal camera sa excelenta. Dar entuziasmul s-a dus pe apa sambetei, dupa ce Nokia a recunoscut ca a trucat o demonstratie video, in care arata superioritatea tehnologiei de stabilizare a imaginii PureView. Avertismentul lui Weber reprezinta un motiv in plus de ras pentru cei de la Samsung.

Seful Dell a spus ca iPad-urile sunt “slefuite” si cei din departamentele IT nu vor sa aiba de-a face cu ele

Tableta celor de la Dell, Streak, a esuat in incercarea sa de a ramane pe piata. In iunie 2012, Joe Kremer, directorul Dell Australia, a declarat pentru Financial Review ca Dell nu renunta la piata tabletelor. Kremer a sugerat ca iPad-urile nu isi au rostul la locul de munca.

“Oamenii ar putea fi atrasi de aceste dispozitive lucioase, dar departamentele tehnologice nu isi permit sa le adopte”, a declarat Kremer.
Dell lanseaza o noua tableta, XPS 10 cu sistem de operare Windows RT. Intre timp, companiile cumpara iPad-uri fara sa se gandeasca la discount-uri. Pana acum, afirmatiile lui Kremer despre iPad s-au dovedit puerile.

Ultimele NOUTATI

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?
Life Style

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?

today24 Apr. 2024
Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret

today24 Apr. 2024
Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024
Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x