TOP 20: Cele mai impresionante birouri din lume

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
TOP 20: Cele mai impresionante birouri din lume TOP 20: Cele mai impresionante birouri din lume
de Manager.ro la 02 Oct. 2012
Urmareste-ne pe Google News
topbirourigoogledesignarhitecturared bull

Urmatoarele 20 de birouri reprezinta unele din cele mai inspirate constructii "pentru oamenii muncii". Mesele de ping pong si mobilierul din plastic apartin de domeniul trecutului. In 2012, companiile isi transforma spatiul de lucru intr-un adevarat experiment arhitectural. Locuri deschise, iluminate natural, caramizi, beton? Absolut. Unele din urmatoarele birouri apartin unor companii tinere si ambitioase, care au dorit sa se exprime asa cum isi doresc. Sunt atat de originale, incat au "scos" Facebook-ul din clasament.

20. Square



Localizare: San Francisco

Suprafata: 2.787 mp
Designer: Studio O+A


Jack Dorsey, fondatorul Square, startup-ul de plati mobile, este un exemplu de design inteligent. In anii de pionierat, Dorsey era recunoscut pentru faptul ca le cerea angajatilor sa isi faca des curatenie pe birouri. Stilul abordat este unul modern, inovator. Denise Cherry, designerul sef al proiectului, este foarte mandra de "spatiile tertiere", construite din placaje si pasla.

19. Microsoft



Localizare: Viena
Suprafata: 1.371 mp
Designer: Innocad Architektur


Cel mai nou birou al Microsoft, inaugurat in 2011, dupa o investitie de 3,6 milioane de dolari, este format din sali de conferinte tematice, inclusiv una decorata in stil oceanic si alta care seamana cu o cabana de vanatoare.

18. Parliament Designs



Localizare: Portland
Suprafata: 371 mp
Designeri: Casey Wycoff si Jessia Helgerson


Abordand o constructie artizanala, construita manual, Parliament Designs pastreaza un anumit principiu al designului. Este lesne de inteles ca avem de a face cu o agentie de publicitate cu clienti precum Gatorade si X-Box. Constructorii au fost atenti la fiecare detaliu.

17. Grupo Gallegos



Localizare: Huntington Beach, California
Suprafata: 3.716 mp
Designer: Lorcan O'Herlihy


Biroul Grupo Gallegos, o companie de publicitate cunoscuta pentru campaniile sale in limba spaniola, este gazduita de un fost cinematograf cu vedere la Oceanul Pacific. Umbrelele albe sunt suspendate de tavanul biroului, facand referire la sedintele foto fabuloase cu vedete si splendoarea Hollywood Boulevard. Locul favorit al fondatorului John Gallegos este terenul de baschet din curtea sediului.

16. Quid



Localizare: San Francisco
Suprafata: 483 mp
Designer: Studio O+A


Bob Goodson, cofondatorul Quid, un startup specializat in analiza datelor, a dorit sa construiasca un birou de vis pentru doar 25.000 de dolari. Goodson si designerul sau au cumparat mese de cafea si lampadare de pe piata de chilipiruri si au creat un spatiu de intalnire. "Sunt fascinat de proiectarea unor anumite spatii, in care sa incurajam anumite comportamente", a declarat Goodson.

15. Google



Localizare: New York
Suprafata: 7.432 mp
Designer: HLW


Google a dorit sa ofere un aspect unic biroului sau de pe Coasta de Est: Un desen mural care contine taximetre in marime naturala, asteptand in intersectie. Acolo se regaseste o parte din specificul NYC. Aici lucreaza multi dintre tehnicienii Google. Printre elementele de design, enumeram codurile QR de pe pereti, antenele tv false si o camera izolata fonic, fara ferestre, "decorata" cu tobe si chitare electrice. Recent, un blog de design a apreciat ca biroul Google din New York reprezinta "raiul absolut al oricarui tocilar".

14. Quirky



Localizare: New York
Suprafata: 2.554 mp
Designeri: Spector Group si Ben Kaufman


Compania care se ocupa cu dezvoltarea de produse Quirky se afla la al saptelea etaj al unui fost depozit din 1875, aflat in cartierul Chelsea din New York. Multe din elemente de mobilier ale cladirii sunt cumparate "de la vechituri". Laboratorul de productie al Quirky reprezinta principala atractie. Este localizat chiar in mijlocul amplasamentului.

13. AirBnB



Localizare: San Francisco
Suprafata: 15.793 mp
Designer: Garcia-Tamijdi Architecture


La AirBnB, salile de conferinta sunt construite astfel incat sa semene cu diverse camere de inchiriat. De exemplu, compania a colaborat cu detinatorii unui apartament din Hong Kong pentru a se asigura ca toate detaliile din sala de conferinta sunt corecte. Compania, care a inceput sa functioneze initial intr-un apartament mic din San Francisco, a adaugat mai multe motive artistice in birourile sale: O sigla veche PanAm pe hol si o caprioara impaiata.

12. Twitter



Localizare: San Francisco
Suprafata: 19.974 mp
Designer: RMW Architects, Interior Architects & Lundberg Design


Municipalitatea din San Francisco i-a oferit Twitter-ului o reducere de taxe de 22 milioane dolari, pentru a se muta in cladirea istorica Art Deco din cartierul Mid-Market. Noul sediu include o gradina de legume, unde angajatii pot sarbatori venirea verii la un gratar. Prezenta Twitter in zona ar putea contribui la dezvoltarea economica.

11. Urban Outfitters



Localizare: Philadelphia
Suprafata: 26.477 mp
Designeri: Meyer Scherer & Rockcastle


Proiectul a fost construit pe situl unui santier naval din Pennsylvania. Fondatorul Urban Outfitters, Dick Hayne, a cumparat patru cladiri din zona si a investit 100 milioane dolari in transformarea lor.

10. Skype



Localizare: Stockholm, Suedia
Suprafata: 1.672 mp
Designer: PS Arkitektur


Scaunele ilustreaza simbolul conexiunilor web pe care Skype le ofera utilizatorilor, in timp ce zonele colorate reprezinta o oglindire a succesului companiei - aceasta s-a extins in multe tari din lume. Este ca si cum Skype ar fi ales sa integreze toate steagurile tarilor in care activeaza intr-un singur loc. Sau poate a facut-o doar pentru distractie.

9. The M@dison



Localizare: Detroit
Suprafata: 4.645 mp
Designeri: Doodle Home & Neumann Smith


Timp de un sfert de veac, Teatrul Madison a fost pustiu. In 2011, Dan Gilbert, miliardarul care a fondat Quicken Loans a cumparat imobilul construit in 1917 si a creat aici o "MECCA" a startup-urilor. Teatrul a fost deschis anul trecut si acum gazduieste zeci de startup-uri. Cladirea "industriala" include si un auditorium de 135 de locuri.

8. BrandBase



Localizare: Amsterdam
Suprafata: 245 mp
Designer: Most Architecture


Cand vine vorba de BrandBase, putin inseamna mult. Mobilierul din paleti este minimum necesare unui birou. Te poti aseza cum vrei. Cine ar fi crezut ca sustenabilitatea poate arata atat de bine?

7. Cargo



Localizare: Geneva
Suprafata: 780 mp
Designer: Group8


In general, logistica nu se impaca asa usor cu designul. Designerii sediului Cargo au reconditionat 16 containere Hanjin si le-au transformat in birouri si sali de conferinta pentru angajatii firmei, furnizand un mediu industrial si in acelasi timp modern.

6. AOL Ventures



Localizare: New York
Suprafata: 1.068 mp
Designeri: Angajatii AOL


Decorul este dominat de mese vechi de biliard, covoare persane si elemente arhitectonice vintage. Camerele de conferinta seamana cu niste "pesteri" si contin diverse "comori", cum ar fi carti de medicina si lupe.

5. Jung von Matt



Localizare: Hamburg, Germania
Suprafata: 1.003 mp
Designer: Stephen Williams Associates


O agentie foarte originala. Spatiul destinat angajatilor este fluid, primitor.

4. Wonder Factory



Localizare: New York
Suprafata: 464 mp
Designeri: 212 Box & Forgaty Finger


Wonder Factory este o carte de benzi desenate in "carne si oase". Fiecare spatiu este exotic, colorat, tematic - precum aceasta biblioteca din 1930. Spatiul descentralizat furnizeaza un mediu deschis de lucru pentru angajati.

3. Nothing



Localizare: Amsterdam, Olanda
Suprafata: 102 mp
Designeri: Alrik Koudenburg & Joost van Bleiswijk


Nothing, o agentie de publicitate cu clientii precum Comedy Central si MTV, se lauda cu faptul ca dezvolta cele mai bune idei din... nimic. Folosindu-se de 148 mp de carton si cateva tuburi de lipici, designerii au construit birourile, bibliorafturile si au "impartit" statiile de lucru.

2. Buck O'Neill Builders



Localizare: San Francisco
Suprafata: 111 mp
Designer: Jones / Haydu


Un sediu construit din resturi de materiale. Statiile de lucru au fost construite astfel incat sa incurajeze comunicarea. Fiecare birou dispune de un radiator.

1. Fast Times: Red Bull London



Localizare: Londra
Suprafata: 1.114 mp
Designer: Jump Studios


Da, acela este un topogan. Aveti de a face, inevitabil, cu sediul RED BULL. Nu v-ar placea sa lucrati pe un teren de joaca?

Sursa: Inc.com
Foto generic: Biroul Fokus Digital Services/ Tematica "Angry Birds"

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x