25 de start-up-uri care ar putea schimba lumea (ANALIZA)

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
25 de start-up-uri care ar putea schimba lumea (ANALIZA) 25 de start-up-uri care ar putea schimba lumea (ANALIZA)
de Manager.ro la 19 Nov. 2013
Urmareste-ne pe Google News
afacericompaniistart-upsite-uritraficinformatii

Febra start-up-urilor a cuprins tot globul, pe masura ce antreprenorii identifica noi modalitati prin care ar putea schimba lumea. Pentru a analiza acest trend, Kauffman Foundation sponsorizeaza Startup Open, o competitie din timpul Global Entrepreneurship Week, care a inceput in 18 noiembrie, unde antreprenorii vin cu idei noi si concureaza pentru o calatorie la GEC, un eveniment care se va desfasura la Moscova, in martie 2014. Obiectivul suprem este acela de a atrage finantare si "a prinde un loc" intr-un incubator sau accelerator.

CNBC a analizat cei 25 de "concurenti", care provin din tari precum Croatia, Ghana, Israel, Mexic, Norvegia si Filipine. Acestia au fost selectati in functie de originalitatea conceptului lor si potentialul produselor/serviciilor furnizate. 
 
Aha Design
 
Stroud, Marea Britanie
 
Scopul Aha Design este acela de a combate somajul in randul tinerilor, prin furnizarea unor oportunitati platite, cu ajutorul carora acestia isi pot demonstra talentul, primesc recomandari din partea clientilor si isi imbunatatesc imaginea pe piata muncii, cu precadere in sectorul digital. Multi tineri detin deja abilitatile necesare obtinerii unui job in IT, dar le lipsesc oportunitatile de a se face remarcati in fata angajatorilor. Aha Design incearca sa rezolve aceasta problema.
 
Orice persoana tanara se poate inscrie pe www.ahadesign.co.uk, daca are aptitudini intr-un anumit sector, precum designul grafic, dezvoltarea web, dezvoltarea de aplicatii si productia video. Aha are pentru moment 50 de studenti inscrisi si recrutarea continua. Clientii sai variaza de la persoane fizice si organizatii umanitare, la afaceri in toata regula si institutii guvernamentale. 
 
Biosen Mx
 
Puebla, Mexic
 
Biosen Mx este un start-up revolutionar, care dezvolta aplicatii pentru energia solara, oferind adevarate "oaze urbane" si spatii verzi, in orasele din Mexic. Aceste spatii functioneaza ca locuri de relaxare si contribuie la imbunatatirea relatiilor umane si sociale. Start-up-ul functioneaza pe baza unei filozofii simple: producem folosind cel mai mic volum de materiale si cea mai redusa cantitate de energie. De exemplu, Biosen Mx foloseste materiale reciclate, precum anvelopele, dozele de suc si elemente din lemn si energia solara, pentru a realiza accesorii decorative de iluminat. De asemenea, Biosen Mx dezvolta mici "sere", in care copiii pot planta si culege propriile fructe, seminte si legume.
 
Carrot
 
Mexico City, Mexic
 
Carrot este primul serviciu de utilizare in comun a masinilor din Mexic, o alternativa la inchirierea costisitoare a unui vehicul. Start-up-ul ofera masini de toate dimensiunile, in tot Mexico City. Clientii pot inchiria o masina prin intermediul smartphone-ului si o deschid cu ajutorul unui card RFID pentru utilizare cu ora sau cu ziua. Inchirierea are un anumit tarif, care include pretul carburantului si asigurarea. 
 
Conceptul ajuta la diminuarea emisiilor poluante din orase. Fiecare masina pusa la comun inlatura alte 15-20 de masini individuale de pe strazi, in fiecare zi. Scopul Carrot pe termen lung este sa diminueze cu pana la 1% traficul rutier din Mexico City (40.000 masini pe zi) si poluarea.
 
Classicl
 
New York, NY
 
Classicl este o aplicatie pentru iOS (in curand si pe Android, respectiv Windows Mobile), care ii ajuta pe iubitorii de muzica sa obtina locurile libere din cadrul unor concerte, prin intermediul mobilului. Aplicatia le permite celor care au bilete in plus sa le transfere fara costuri suplimentare catre alte persoane. Potrivit unui studiu recent, realizat de NEA, 2,6 milioane americani care au participat la concerte de muzica clasica si opera in ultimii cinci ani au obtinut fara bani primele bilete.
 
Classicl a fost infiintata ca modalitate de conectare intre doua grupuri - cei care au bilete in plus si cei care cauta asemenea locuri la spectacolele live. Aplicatia este simpla. Classicl le ofera oamenilor oportunitatea de a primi bilete si de a deveni sustinatori ai unei anumite forme de arta, reducand totodata  numarul gol de locuri din salile de spectacole. 
 
Explain3D
 
Zilina, Slovacia
 
Simularile interactive pot explica functionarea unor anumite lucruri. Simularile Explain3D sunt construite intr-un mediu 3D, unde utilizatorul le poate roti si analiza mai bine. Avantajul principal este interactivitatea - furnizand simulari educationale asupra unor mecanisme tehnice - motoare, submarine, centrale hidroelectrice etc. Simularile se afla pe site-ul explain3d.com si accesul este gratuit pentru toti utilizatorii. Nu exista cerinte tehnice pentru folosirea domeniului. Acest site ruleaza pe Windows si Mac OS X. 
 
Force Impact Technologies
 
Oak Park, California
 
Force Impact Technologies a fost infiintata de prietenii Anthony Gonzales si Bob Merriman, cu scopul de a imbunatati siguranta sportivilor intr-o modalitate cat mai ieftina. FIT Guard se adreseaza sportivilor care vor sa se intoarca "la munca", in ciuda faptului ca prezinta un risc ridicat de comotii. 
 
Proteza inovatoare utilizeaza un plastic special si contine numeroase componente electronice - un accelerometru si un giroscop, precum si un software, care masoara forta unui eventual impact. Aplicatia foloseste anumiti algoritmi si afiseaza culori, pentru indicarea riscurilor. Verde indica starea "niciun risc", in timp ce rosu indica riscul unei afectiuni pentru utilizator. 
 
Frilp. com (Friends Help)
 
Chennai, India
 
Frilp - prescurtarea de la Friend's Help - este o platforma sociala pentru utilizatorii care vor sa gaseasca magazine virtuale, afaceri si servicii, prin recomandarile prietenilor si ale unui cerc de incredere. Frilp ofera o imagine succinta asupra acestor puncte de atractie. 
 
HemoStable
 
Wilmington, Del.
 
Transfuziile de sange salveaza milioane de oameni in fiecare an. Totusi, sangele este pretentios in privinta temperaturii si trebuie depozitat si transportat in conditii speciale. HemoStable a dezvoltat o serie de noi tehnologii pentru imbunatatirea sigurantei si uniformitatii temperaturii sangelui. Printre aceste tehnologii, se numara un nou tip de "filtru termal", care foloseste un material plastic, pentru directionarea caldurii in mod adecvat. 
 
S-a demonstrat ca poate pastra o unitate de sange timp de 20 de ore, fara a fi nevoie de o refrigerare. Fara aceasta tehnologie, sangele dintr-un mediu obisnuit nu mai poate fi folosit in 20 de minute. Obiectivul HemoSafe este acela de a aduce sangele necesar transfuziilor din tarile sarace ale lumii, fara a compromite securitatea unitatilor de transfuzie.
 
Inno Domotics
 
Glasgow, Marea Britanie
 
Inno Domotics este o companie care dezvolta si construieste solutii pentru automatizarea locuintei; de fapt, dezvolta notiunea de "casa inteligenta". Astfel, Inno Domotics ofera controlul luminilor, accesoriilor, sistemelor de alarma, monitorizeaza consumul de energie si alti parametri. Utilizatori pot economisi bani prin folosirea senzorilor de miscare, a celor ambientali si a celor de temperatura, configurati pentru crearea unor conditii propice pentru confort si exploatare inteligenta.
 
iSpye
 
Glasgow, Marea Britanie
 
iSpye este o aplicatie de turism social, care iti prezinta locuri, evenimente si oameni din toate orasele lumii. Aplicatia a fost dezvoltata pentru a rezolva problema celor care merg intr-o tara si nu stiu exact ce fel de obiective sa viziteze. Reteaua sociala a turistilor le permite acestora sa isi construiasca o lista cu prieteni internationali, sa ii invite la diverse evenimente si sa le trimita vederi virtuale.
 
Listnerd Ltd.
 
Oslo, Norvegia
 
Listnerd este o comunitate pentru pasionatii de materiale redactate sub forma de liste. Discutam despre clasamente despre vinuri, jocuri video, albume de muzica, filme etc. Listnerd este un fel de "Trip Advisor al tuturor lucrurilor".
 
Lost Beat
 
Delhi, India
 
Pierduti in mediocritate, multi muzicieni nu stiu ce sa faca mai exact cu talentul lor. Lost Beat este o retea sociala muzicala care ii promoveaza pe muzicienii anonimi si le ofera o sansa de afirmare. Comunitatea oamenilor talentati este recunoscuta de publicul larg. Lost Beat reprezinta un spatiu virtual unde muzicienii pot lua legatura cu alti colegi, cu fanii si exploateaza noi oportunitati.
 
Medifund
 
Cebu, Filipine
 
Medifund este o platforma de multifinantare care are menirea de a rezolva problema deficitului de medici la nivel global, prin sustinerea unor studenti rezidenti, care se straduiesc sa-si plateasca studiile educationale. Studentii demareaza o campanie de multifinantare pentru a primi donatii si imprumuturi, pe care le vor returna cand vor deveni medici si vor avea un salariu decent. Acesta reprezinta un Kickstarter pentru studentii la medicina.
 
My Dealer Service
 
Parker, Colo.
 
My Dealer Service, o aplicatie de internet care functioneaza pe toate smartphone-urile, le ofera clientilor actualizari in timp real - via text si email - despre masina lor, atunci cand aceasta se afla la service pentru reparatii. Dupa ce un client isi aduce masina in atelier, mecanicii realizeaza o analiza si pot folosi smartphone-ul pentru a-i trimite acestuia fotografii cu problema constatata. 
 
Aplicatia ii permite clientului sa ofere un calificativ pentru fiecare stadiu al lucrarii mecanicilor, printr-un studiu online - un raspuns negativ il va informa pe managerul service-ului, astfel incat sa ia masuri imediate. 
 
Notelr
 
San Francisco, California
 
Notelr este o platforma web si de widget-uri care combina traficul unei retele de blog si oportunitatile de venituri in acest sens. Utilizatorii pot realiza continut, care sa atraga o audienta si implicit venituri din activitatea editoriala. Publisherii independenti, proprietarii de site-uri si bloggerii pot castiga bani prin implementarea unor widget-uri inteligente de monetizare in cadrul materialelor, permitandu-le utilizatorilor sa realizeze o tranzactie fara sa iasa din aplicatie.
 
Notelr furnizeaza o interfata simpla CMS, care le permite editorilor sa scrie oricand si de oriunde. Widget-urile Notelr functioneaza si cu platforme precum WordPress, Blogger, Tumblr, Squarespace, Weebly, Wix si altele.
 
OFunnel
 
Seattle, Wash.
 
OFunnel a fost infiintata pornind de la ideea ca afacerile survin atunci cand oamenii interactioneaza cu alti oameni, in vederea stabilirii unor relatii profitabile de business. Acestea sunt greu de stabilit, astfel incat este nevoie de o introducere cheie, care poate face diferenta intre succes si esec - mai ales cand discutam despre o afacere in vanzari, recrutare, antreprenoriat sau consultanta.
 
OFunnel este un filtru inteligent care analizeaza toata activitatea ta sociala si iti aduce la cunostinta evenimentele care ar putea avea un impact pozitiv pentru tine. Astfel, poti infiinta noi relatii.
 
OFunnel Alerts ofera doua elemente de baza pentru oamenii de afaceri. In primul rand, ii monitorizeaza pe utilizatori si ii notifica, atunci cand cineva din retea realizeaza o legatura interesanta. Vorbim despre un contact, o colaborare cu o companie sau un antreprenor sau alta activitate. In al doilea rand, furnizeaza o modalitate prin care echipele profesionale pot colabora, pentru a-si pune in comun relatiile de business, astfel incat antreprenorii nu mai sunt nevoiti sa lucreze individual. 
 
Panacea
 
Dhaka, Bangladesh
 
Panacea este o aplicatie pentru dispozitive mobile care le permite utilizatorilor sa verifice daca un medicament este original sau contrafacut - o problema frecventa in Bangladesh. Start-up-ul imprima un cod unic din 8 cifre, unul QR si altul format din trei culori pe fiecare ambalaj de medicament fabricat de companiile partenere.
 
In timpul achizitiei, clientul introduce acele 8 cifre (codul) sau scaneaza codul QR cu telefonul inteligent din dotare. Daca informatia de pe ambalajul medicamentului se potriveste cu cea stocata de aplicatie, medicamentul este original. Daca exista diferente, acest produs este un fals si se trimite o notificare care cuprinde locul, ora si tipul medicamentului contrafacut; informatiile sunt trimise catre serverele companiilor de medicamente, pentru luarea unor masuri imediate impotriva falsificatorilor.
 
Retail Run
 
Moreno Valley, California
 
Retail Run este un serviciu de curierat on-demand si PTP (peer-to-peer) care le permite utilizatorilor sa obtina ceea ce vor, atunci cand prietenii lor sunt la cumparaturi sau sa obtine recomandari de la prieteni, cand se afla in mall-uri sau supermarketuri. Vrei un Big Mac si prietenul tau este la McDonald's? Folosesti aplicatia mobila si trimiti comanda. Poti plati chiar si prin PayPal (sau cash la livrare).
 
Roispresso
 
Londra, Marea Britanie
 
Pasionatii de cafea si ceai nu au fost uitati de producatori. Roispresso combina cele mai bune arome de cafea si ceai intr-o singura cana. Produsul arata ca si cafeaua si se serveste intocmai, dar reprezinta de fapt un ceai Roiboos, fara cafeina, foarte benefic pentru organism. 
 
RosterBot
 
Vancouver, Canada
 
RosterBot simplifica "joaca" fizica. Este un serviciu de management pentru echipe, care implica zeci de mii de asemenea cluburi - din peste 300 de sporturi. Instrumentele de management ale RosterBot pentru manageri si jucatori sunt foarte usor de folosit. 
 
RosterBot a fost extinsa pe tablete si alte dispozitive mobile. Acest program a fost conceput de fondatorul Ian Bell, un jucator pasionat de hochei, care s-a asociat recent cu veteranul NHL Bret Hedican, pentru a transforma mica afacere intr-o companie in toata regula (2012). 
 
Splinter.me
 
Lisabona, Portugalia
 
Splinter.me ii ajuta pe angajatori sa caute cei mai buni candidati in functie de descrierea joburilor - in timp real. Pentru a face acest lucru, Splinter.me foloseste 50 de variabile, precum nivelul cunostintelor software, hardware, pasiuni, conexiuni etc. Splinter.me le permite angajatorilor si talentelor sa economiseasca timp si bani.
 
Pentru angajatori, Splinter.me este o resursa de recrutare. Pentru candidati, reprezinta un loc de prezentare a unor informatii relevante despre viata profesionala, intr-un mod automatizat.
 
Teddy The Guardian
 
Teddy the Guardian este un ursulet organic din plus, care masoara "semnele vitale" ale copiilor, in timp ce acestia se joaca si fara sa le dea de stire. Fiecare Teddy are senzori medicali, care masoara bataile de inima ale copilului, temperatura si saturatia de oxigen; instrumentele trimit informatiile prin wireless catre tableta medicului. Activitatea poate fi realizata si prin intermediul unei aplicatii web.
 
De fiecare data cand copilul imbratiseaza ursuletul "medical" sau isi pune capsorul pe el, senzorii detecteaza acesti parametri medicali. Teddy the Guardian foloseste tehnologie de ultima ora si platforme open-source, precum si aplicatii web dezvoltate de un start-up. 
 
Telehire Partners
 
Lagos, Nigeria
 
Afacerile emergente au nevoie de angajati extraordinari. Telehire Partners este formata din profesionisti HR, care identifica angajati de top - tehnicieni experimentati, profesionisti, designeri grafici si profesionisti din IT.
 
Telehire Partners a construit o baza uriasa de date, unde sunt incadrati doar angajatii foarte buni, care fac parte din comunitatile online - precum GitHub, StackOverflow si altii.
 
XGear
 
Lahore, Pakistan
 
One Step Solutions are o viziune clara despre folosirea tehnologiei pentru simplificarea vietii oamenilor. Aplicatia XGear este programata pentru a scana un automobil si a obtine informatii importante despre eventualele dereglari ale calculatorului de la bord; astfel, masina poate fi exploatata in conditii optime.
 
Zzzzapp Wireless Ltd.
 
Split, Croatia
 
Zzzzapp este o platforma de furnizare a continutului software prin Wi-Fi, pentru antreprenori si advertiseri. Cei din urma isi pot prezenta ofertele in fata clientilor, prin intermediului unui dispozitiv conectat la internet. Utilizatorii Zzzzapp sunt redirectionati automat catre o pagina de start interactiva, unde gasesc aplicatii si continut, care sa le starneasca interesul, in medie, pentru 40 de secunde. 
 
Pentru antreprenorii care vor sa ajunga la audienta, Zzzzapp ofera (non stop) o oportunitate de a obtine bani prin intermediul linkurilor sponsorizate/aplicatiilor/reclamelor video afisate. Analiza sa ofera informatii despre audienta, timp petrecut pe site, tara de origine a utilizatorului, tipul dispozitivului folosit etc. Site-ul beta Zzzzapp genereaza peste 100.000 vizualizari ale paginilor de star in fiecare luna. Se adreseaza centrelor de conferinta, magazinelor duty-free si altor locuri, cu trafic intens, unde clientii isi pot promova produsele si serviciile. 

Ultimele NOUTATI

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024
ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul
Economie

ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul

today19 Apr. 2024
Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar

today19 Apr. 2024
Raben Romania lanseaza o noua ruta de transport intre Timisoara si Viena
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Raben Romania lanseaza o noua ruta de transport intre Timisoara si Viena

today19 Apr. 2024
Monedele meme care continua sa creasca (P)
Business

Monedele meme care continua sa creasca (P)

today19 Apr. 2024
FMI nu crede ca economia mondiala va intra in recesiune: iata de ce nu vine criza peste noi
Economie

FMI nu crede ca economia mondiala va intra in recesiune: iata de ce nu vine criza peste noi

today19 Apr. 2024
Schimbare noua la RCA: plata despagubirilor, facuta dupa noi reguli
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Schimbare noua la RCA: plata despagubirilor, facuta dupa noi reguli

today19 Apr. 2024
Top 6 meserii din care poti alege daca esti o persoana indemanatica
Life Style

Top 6 meserii din care poti alege daca esti o persoana indemanatica

today19 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar
Banii tai - sectiune de educatie...

Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar

today19 Apr. 2024
Raben Romania lanseaza o noua ruta de transport intre Timisoara si Viena
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Raben Romania lanseaza o noua ruta de transport intre Timisoara si Viena

today19 Apr. 2024
Monedele meme care continua sa creasca (P)
Business

Monedele meme care continua sa creasca (P)

today19 Apr. 2024
FMI nu crede ca economia mondiala va intra in recesiune: iata de ce nu vine criza peste noi
Economie

FMI nu crede ca economia mondiala va intra in recesiune: iata de ce nu vine criza peste noi

today19 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x