ANALIZA: Cele mai bune orase internationale in care puteti trai

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANALIZA: Cele mai bune orase internationale in care puteti trai ANALIZA: Cele mai bune orase internationale in care puteti trai
de Manager.ro la 04 Dec. 2012
Urmareste-ne pe Google News
analizaorasevienaaustriafirmaconsultanta

Exista un oras in care infractionalitatea si poluarea sa nu existe, unde transportul public este excelent si scolile foarte bune? Firma de consultanta in domeniul Resurselor Umane Mercer a realizat o lista a oraselor care ofera asemenea beneficii.

In raportul Calitatii Vietii, editia 2012, care analizeaza 221 orase din lume, luand New York-ul ca oras etalon in 10 categorii - economie, mediu socio-cultural, politica, educatie, sanatate - putem alege cel mai potrivit oras, in cazul in care vrem sa spunem "adio!" Romaniei.

Orasele din cele mai mari economii, SUA si Japonia, nu au intrat in clasament. Care sunt insa cele mai bune orase internationale in care puteti trai?

10. (la egalitate) Sydney, Australia


Sydney a urcat un loc fata de 2011 si este singurul oras australian care ajunge in clasamentul Mercer. Sydney este o destinatie de vis, in care poti lucra si trai in tihna. Zona sa metropolitana este asezata intr-unul din cele mai frumoase ecosisteme din lume. Orasul este inconjurat de parcuri nationale, rauri si plaje.

Sydney este si sediul care adaposteste 40% din cele mai importante companii australiene. Orasul Sydney se situeaza pe locul 8 in lume in privinta infrastructurii, in functie de ratingul Mercer. Studiul a analizat factori precum electricitatea si sursele de apa, transportul si traficul rutier. Singapore este orasul asiatic situat cel mai sus in clasament, pe locul 25, urmat de Tokio, pe locul 44.

10. (la egalitate) Berna, Elvetia

Berna, capitala Elvetiei, a coborat un loc in 2012. Berna este recunoscuta pentru farmecul medieval. In 1983, centrul sau istoric a intrat in Patrimoniul UNESCO. Berna este inclusa de cele mai multe ori in clasamentul celor mai scumpe orase din lume, fiind totodata un centru tehnologic si de productie, unde activeaza companii din domeniul medical, tehnic, auto, al produselor de lux si mari producatori de ceasuri. In 2011, a fost al doilea cel mai sigur oras din lume, dupa Luxemburg, potrivit unui studiu Mercer.

Reputatia Elvetiei ca paradis fiscal international pentru averile bogatilor a transformat Berna intr-o destinatie de vis pentru cei care vor sa-si schimbe viata. Imigratia in crestere a devenit o problema importanta, iar localnicii se tem ca fluxul de straini ameninta standardele ridicate de trai din Elvetia. In noiembrie, ecologistii elvetieni au prezentat guvernului o petitie cu 120.000 de semnaturi, pentru organizarea unui referendum privind imigrarea, solicitand o limitare anuala a cresterii populatiei straine la 0,2%. Populatia Elvetiei a ajuns la 8 milioane locuitori in 2012 - in crestere cu 140% fata de anul 1990.

9. Copenhaga, Danemarca

Copenhaga este un oras extraordinar. Sanatatea si prosperitatea reprezinta doua elemente foarte sensibile pentru danezi, in situatia in care 25% dintre ei au varsta de cel putin 60 de ani, potrivit datelor guvernamentale. Danemarca este una din consumatoarele principale de hrana organica din Europa.

75% din mancarea oferita de institutiile municipalitatii (precum gradinitele), este organica. Copenhaga este cunoscut drept orasul ciclistilor, cu un total de 350 km de pista pentru acestia. 35% din populatie merge cu bicicleta la munca. In ciuda calitatii ridicate a vietii, economia daneza s-a confruntat cu criza euro. Aceasta s-a contractat cu 0,4% in T2 2012. Consumul, unul din cei mai importanti factori de crestere in Danemarca, a ramas modest, din cauza bulei imobiliare din 2007, care a lasat multe gospodarii cu datorii; danezii sunt atenti cu cheltuielile lor.

8. Geneva, Elvetia

Geneva, al doilea cel mai populat oras din Elvetia si caminul unor importante organizatii internationale, se afla pe locul 8 in clasamentul Mercer.

Este unul din cele mai verzi orase din Europa. 20% din suprafata orasului este acoperita cu zone verzi. Este supranumit "orasul parcurilor".

Costul vietii in Geneva este cel mai ridicat din Europa de Vest. Este al cincilea cel mai scump oras din lume, potrivit Mercer. Are unul din cele mai bune sisteme de invatamant, la nivel global. Economia puternica a Genevei este influentata pozitiv de faptul ca reprezinta centrul global al tranzactionarilor cu petrol (35% din volumul global).

7. Frankfurt, Germania

Frankfurt, cel mai important centru financiar din Europa, nu putea lipsi din clasamentul Mercer. Al cincilea cel mai mare oras din Germania adaposteste importante institutii financiare, precum BCE si FSE (bursa din Frankfurt). Frankfurt este un hub de transport pentru Europa centrala, datorita infrastructurii sale moderne, inclusiv a retelei feroviare de mare viteza si a aeroportului international foarte aglomerat. In privinta infrastructurii, Frankfurt se situeaza pe locul 2 in clasamentul Mercer, dupa Singapore.

Orasul este si unul verde. In 2008, a fost stabilita in oras o "zona cu emisii poluante foarte scazute", unde pot circula doar masinile "eco".

6. Dusseldorf, Germania

Orasul german Dusseldorf a coborat un loc fata de 2011. Este capitala artistica a Germaniei, cu peste 100 de galerii. A devenit treptat centrul de recreere pentru bogatasi.

5. Vancouver, Canada

Singurul oras canadian si nord american care a reusit sa intre in topul 10 al celor mai bune orase in care putem trai, intocmit de Mercer. Vancouver este cel mai verde oras din America de Nord. In privinta infrastructurii, se situeaza in fruntea clasamentului privind orasele din America de Nord.

4. Munchen, Germania

Munchen este unul din centrele economice importante ale Germaniei. Printre cele mai mari companii din Munchen, se numara Siemens si Allianz. Orasul genereaza 30% din PIB-ul Statului Bavaria. Puterea de cumparare per capita a cetatenilor din Munchen a fost de 33.700 dolari in 2011, cea mai mare in randul oraselor germane. Peste o cincime din rezidentii orasului sunt straini.

3. Auckland, Noua Zeelanda

Cel mai mare si populat oras din Noua Zeelanda, Auckland, ofera cea mai buna calitate a vietii din regiunea Asia-Pacific. Auckland este orasul cu cele mai multe ambarcatiuni per capita din lume. Orasul reprezinta motorul economic al Noii Zeelande - cei 1,4 milioane locuitori genereaza 35% din PIB-ul tarii.

In martie, orasul a lansat un plan pe 30 de ani, care vizeaza transformarea Auckland-ului in cel mai bun loc in care putem trai. Totusi, orasul a fost afectat de criza globala. In T3 2012, Noua Zeelanda a inregistrat cea mai mare rata a somajului din ultimii 13 ani, de 7,3%.

2. Zurich, Elvetia

Cunoscut drept un centru global financiar. 1 din 9 joburi din Elvetia se afla in Zurich. Taxele sale mici atrag investitori din toata lumea si activele celor 82 de banci aflate aici echivaleaza cu peste 85% din valoarea totala a activelor Elvetiei.

Orasul este cea mai mare destinatie turistica din Elvetia. Costul vietii in Zurich este al saselea cel mai ridicat din lume, potrivit Mercer. Atat Zurich, cat si Geneva transforma Elvetia in cea mai "scumpa" tara din Europa occidentala. Orasul ii atrage si pe amatorii de proprietati luxoase, datorita impozitelor mici.

1. Viena, Austria

Cel mai populat oras din Austria, Viena, a castigat titlul de cel mai bun oras in privinta calitatii vietii, incepand cu 2009. Viena este centrul cultural, economic si politic al Austriei. Are cel mai mare PIB pe cap de locuitor dintre orasele austriece, de 55.000 dolari. Orasul a renovat peste 5.000 de cladiri, adica 250.000 de apartamente.

Viena este destinatia numarul 1 mondiala in privinta conferintelor, atragand, de asemenea, 5 milioane de turisti pe an. Economia Austriei nu a fost insa imuna in fata crizei europene; aceasta a scazut cu 0,1% in T3 2012, pe masura ce Uniunea Europeana a traversat a doua recesiune din ultimii trei ani.

Ultimele NOUTATI

ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta
Ultimele stiri economice

ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta

today19 Apr. 2024
Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii
Economie

Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii

today19 Apr. 2024
De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024
ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul
Economie

ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul

today19 Apr. 2024
Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar

today19 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x