ANALIZA: Cele mai curajoase companii din 2012

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANALIZA: Cele mai curajoase companii din 2012 ANALIZA: Cele mai curajoase companii din 2012
de Manager.ro la 27 Dec. 2012
Urmareste-ne pe Google News
topcompaniicurajstartupstandardorganizare

Multe companii locale si globale au transformat servirea comunitatii intr-o prioritate. Anul acesta, am analizat sute de companii, care au trecut dincolo de limitele materiale, pentru a rezolva unele din cele mai mari probleme ale omenirii. Business Insider a realizat o lista a celor mai curajoase 20 de companii din lume, care si-au indreptat misiunea spre a face bine. Acestea sunt prezentate in ordine alfabetica si reprezinta adevarate modele pentru cei care fac eforturi de responsabilizare civica.

Airbnb

Descriere: Un startup de un miliard de dolari, care le permite oamenilor sa isi inchirieze apartamentele altor persoane, pe o perioada scurta de timp.


Dupa uraganul Sandy, Airbnb nu doar a micsorat tarifele pentru chirii in zonele afectate, ci a creat o platforma de reduceri pentru cei care s-au refugiat din calea dezastrului natural.


Clever

Descriere: Un startup lansat in iunie 2012, care ii ajuta pe dezvoltatorii terti sa integreze informatiile educationale in aplicatiile lor.

Elevii genereaza multe date, pe care scolile le stocheaza electronic. Din pacate, nu exista un standard pentru organizarea acestora.


Clever intentioneaza sa rezolve aceasta problema si a creat o interfata pentru programatori, axata pe domeniul educatiei; in acest fel, dezvoltatorii pot realiza produse speciale pentru anumiti elevi.

Code for America

Descriere: O companie care ii ajuta pe programatorii profesionisti sa colaboreze cu municipalitatile, pentru a realiza aplicatii eficiente si accesibile.


Code for America aduce ideile inovatoare in curtea guvernului. Acestea vor putea deservi mai bine locuitorii, cu bugete mai mici. Programatorii au realizat deja 28 de aplicatii pentru orase precum Philadelphia si Chicago. Anul acesta, Code for America a lansat un accelerator pentru startup-urile tehnologice din domeniul cetatenesc, pentru care au aplicat 235 de companii.

Flower For Dreams

Descriere: Un serviciu de distributie a florilor si aranjamentelor florale.


Compania din Chicago a fost demarata in martie 2012 de Steven Dyme, care considera ca impactul social trebuie sa se oglindeasca in tot ceea ce faci. Florile sunt crescute natural, fiind livrate apoi in Chicago si Boston. De asemenea, compania doneaza un rucsac complet utilat cu rechizite pentru fiecare elev, la fiecare buchet floral vandut. In primele sase luni de activitate, Flowers for Dreams a donat 1.750 ghiozdane catre elevii din Chicago si 525 celor din Boston, scrie Dyme.

Girls Who Code

Descriere: O organizatie care preda cursuri de programare.


Girls Who Code a fost infiintata de Reshma Saujani, politician local din New York, care a considerat ca femeile sunt discriminate in domeniul IT.

Goldman Sachs

Descriere: O banca globala de investitii si servicii financiare.


Anul acesta, Goldman a demarat programul 10KSB, destinat unui numar de 10.000 de IMM-uri, prin care ii ajuta pe antreprenori sa creeze joburi si oportunitati, prin accesul mai bun la educatie, capital si consultanta. Programul a contribuit deja la demararea a peste 881 afaceri in 10 state diferite ale Americii. In noiembrie, veteranul investitor Warren Buffett s-a intalnit cu participantii 10KSB in Cleveland. Acestia i-au prezentat lui Buffett ideile lor de afaceri si au primit sfaturi pretioase din partea unui investitor de marca al mediului business global.

Harnu

Descriere: Un site care ii incurajeaza pe oameni sa comunice in propria lor limba.


Harnu, care inseamna “aici” si “acum” in limba suedeza, ii invita pe oameni sa poarte discutii online in propria limba.

IBM

Descriere: Una din cele mai mari companii tehnologice din lume.


IBM a fost desemnata recent ca fiind cea mai “verde” companie din lume. Titlul i-a fost conferit de The Daily Beast.

Karmio

Descriere: Un site de comert electronic, care promoveaza antreprenorii locali, in favoarea ONG-urilor globali.


Scopul Karmio este acela de a-i sustine pe antreprenorii locali, contribuind insa si la dezvoltare ONG-urilor. Startup-ul, lansat in 2012, ofera reduceri la orice, de la haine la mobila, lectii de pian si cupoane la cumparaturi din magazinele locale. Aceste afaceri doneaza apoi o parte din vanzari catre ONG-uri.

Khan Academy

Descriere: Un serviciu non-profit care furnizeaza educatie gratuita, de cea mai inalta calitate, oricarui locuitor al lumii, prin intermediul lectiilor video transmise prin internet.


Sal Khan, fondatorul Khan Academy, crede ca educatia de calitate reprezinta un DREPT, nu un PRIVILEGIU. Site-ul gazduieste 3.600 de lectii. Deseori, celebritatile iau locul profesorilor la catedra, transformand lectiile intr-o experienta si mai placuta. Khan Academy a lansat si o aplicatie pentru iPhone si iPad.

Kiva.org

Descriere: Un ONG care ofera microcredite pentru antreprenorii curajosi din zonele defavorizate ale lumii.


Kiva doreste sa starpeasca saracia din lume, cu ajutorul antreprenorilor locali. Pana acum, a furnizat imprumuturi in valoare de 386 milioane dolari, catre 859.659 antreprenori din 67 de tari diferite. Mai mult, antreprenorii returneaza imprumutul in cel mai scurt timp, dupa ce se pun pe picioare (rata de returnare: 99,01%).

Novo Nordisk

Descriere: O companie daneza farmaceutica, care produce medicamente pentru diabetici si alte echipamente medicale.


Novo Nordisk si-a luat misiunea in serios. Corporate Knights a desemnat-o ca fiind cea mai sustenabila companie din lume.

Neighborland

Descriere: Un instrument care ii ajuta pe vecini sa comunice mai usor si transforma orasul intr-un loc mai bun.


Experimentul a inceput in New Orleans, in 2011, capatand o anvergura uriasa. Acesta s-a extins in Houston, New York, Manhattan si alte orase.

Quicken Loans

Descriere: Companie de creditare.


Fondatorul Dan Gilbert doreste ca Quicken Loans sa ii ajute pe antreprenorii americani. Aceasta va acoperi contributiile fiscale ale unui numar de 1.700 de angajati.

Sherpaa

Descriere: Un startup care furnizeaza accesul companiilor la serviciile medicale.


Fondatorul si CEO-ul Sherpaa, Jay Parkinson, este el insusi doctor si spera sa rezolve problemele uriase ale sistemului medical. Iata cum explica functionarea Sherpaa pe blogul sau: “Sa spunem ca te-ai taiat la un deget. Ne trimiti un email cu fotografia. Noi o analizam si o trimitem mai departe, unor chirurgi plasticieni din zona in care locuiesti; unul dintre ei iti va coase rana, in cel mai scurt timp.

Social+Capital Partnership

Descriere: O societate mixta infiintata de fostul vicepresedinte al Facebook, Chamath Palihapitiya; printre investitori, se numara Peter Thiel si Reid Hoffman.


Fondul se concentreaza asupra investitiilor riscante, in sanatate, educatie si servicii financiare. Compania considera ca venture capital-ul poate rezolva problemele mari ale societatii. Social+Capital Partnership a investit in Integrated Plasmonics, o companie care utilizeaza nanotehnologia; Brilliant, o companie care ii ajuta pe copiii-minune din tarile lumii sa urmeze cursurile unei universitati de calitate etc.

Solar City

Descriere: O companie care ajuta guvernele, antreprenorii si proprietarii sa creeze, sa finanteze si sa instaleze sisteme energetice solare.


Acest startup este sustinut de Elon Musk (presedintele Solar City).

Tesla Motors si Space X

Descriere: O companie producatoare de automobile electrice si una de turism spatial; ambele au fost fondate de Elon Musk, unul dintre fondatorii PayPal.


Space X a fost fondata in 2002 si Tesla Motors un an mai tarziu, in 2003; ambele companii au evoluat semnificativ in 2012.

Tesla Model S a fost desemnata masina anului de catre Automobile Magazine – prima masina electrica detinatoare a unui asemenea premiu grandios.

SpaceX a transformat turismul spatial intr-o joaca. In luna mai, capsula Dragon a devenit prima nava spatiala privata, care a andocat cu succes pe Statia Spatiala Internationala. Dupa acest test, Musk a trecut la fapte si mai serioase: in octombrie, un cargo a ajuns pe ISS.

Virgin Group/Virgin Unite

Descriere: ONG-ul care apartine de Virgin Group, infiintat de Richard Branson si angajatii Virgin in 2004.


Virgin Unite actioneaza in trei domenii diferite: Business Action: furnizeaza consultanta pentru afaceri; Leadership and Advocacy: pentru dezvoltarea abilitatilor de lideri si a campaniilor globale sociale si Our Community: pentru stimularea colaborarii intre oamenii care vor sa schimbe cu adevarat lumea.

Zappos

Descriere: Un magazin de incaltaminte si haine din Las Vegas, Nevada.


CEO-ul Zappos, Tony Hsieh, investeste 350 milioane de dolari din banii sai pentru revitalizarea unui cartier din Las Vegas, unde se afla compania Zappos. Entuziasmul lui Hsieh i-a cucerit si pe angajatii Zappos. Multi dintre ei lucreaza voluntari in cadrul proiectului Downtown, menit sa recosmetizeze o parte din Las Vegas.

Ultimele NOUTATI

Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret

today24 Apr. 2024
Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024
Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari
Companii

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari

today23 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024
Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x