Analiza: Primii pasi in afacerea ta. O privire asupra creditelor oferite de banci

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Analiza: Primii pasi in afacerea ta. O privire asupra creditelor oferite de banci Analiza: Primii pasi in afacerea ta. O privire asupra creditelor oferite de banci
de Manager.ro la 29 Iun. 2011
Urmareste-ne pe Google News
afacericreditebancibcrdobandafinantare

Rau cu bancile, dar mai rau fara banci. Oricat ne-am imagina un stat idilic, in care toata lumea are suficiente fonduri incat sa-si deschida o afacere, suntem nevoiti sa privim realitatea in fata. Bancile ne dau, dar nu ne baga in buzunar. Si pentru orice vis, exista si un credit.

Alpha Bank Romania, Banca CR Firenze Romania, Banca Comerciala Carpatica, BCR, Banca Romaneasca, Banca Transilvania, Bancpost, Bank Leumi Romania, BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, Emporiki Bank, Exim Bank, Libra, Millennium Bank, OTP Bank, Piraeus, Raiffeissen Bank, UniCredit Tiriac Bank, toate aceste banci ofera credite pentru afaceri.

Manager.ro
a analizat valoarea creditelor, perioada de creditare, avantajele, conditiile si alte aspecte de care tinem cont atunci cand alegem un credit pentru finantarea visului nostru.

Alpha Bank Romania pune la dispozitia intreprinzatorilor liniile de credit pentru capital de lucru, care ii ajuta sa isi desfasoare activitatea acoperind necesarul de finantare decurs din cheltuieli curente sau sezoniere, procese de productie cu ciclu lung de fabricatie, decalaje intre incasari si plati. Creditul are caracter revolving (def: Credit reinnoibil in mod automat, fara negocieri suplimentare cu banca ce l-a acordat, pana la epuizarea unui plafon prestabilit sau pana la epuizarea perioadei pentru care a fost acordat. In domeniul comertului exterior se foloseste frecvent pentru finantarea exportului de catre banca. Se acorda pentru exporturile care se incaseaza in transe regulate, in functie de vanzari si de ciclul de productie). Perioada de creditare poate ajunge pana la 12 luni. Rambursarea creditului poate fi realizata oricand, dar nu mai tarziu de scadenta. Conditiile de acordare? Minim 12 luni de activitate si existenta cel putin a unui bilant anual depus si inregistrat la Administratia Financiara.


In privinta costurilor, exista dobanda variabila, comision de acordare si comision FNGCIMM aferent garantiei acordata (dupa caz). Valoarea fiecarui element de cost variaza in functie de riscurile asociate proiectului finantat. Lista de garantii acceptate este cuprinzatoare: garantia FNGCIMM, garantii imobiliare, bilet de ordin "in alb" emis de companie si avalizat de actionarii majoritari, gaj cont curent, cash colateral, alte garantii acceptate de Banca.

Un alt credit Alpha Bank este cel pe termen scurt pentru dezvoltarea activitatii de retail (amenajari, achizitionarea stocurilor etc). Acest credit este destinat acoperirii deficitului de disponibilitati temporare, precum constituirea de stocuri, deschiderea unor noi puncte de lucru sau altele, rezultate din activitati specifice. Creditul se acorda pe termen scurt si mediu, in orice valuta, iar rambursarea acestuia se realizeaza in functie de capacitatea companiei de generare de disponibilitati ce pot fi utilizate in acest scop.

Creditele pentru investitii de la Alpha Bank te ajuta sa-ti cumperi materiale, echipamente sau sa-ti construiesti sediile. Acestea se acorda pe termen lung cu o perioada de gratie adaptata proiectului. Banca finanteaza in general 75% din valoarea investitiei, pe o structura de garantii flexibila.

Banca CR Firenze Romania ofera credite pentru capital de lucru, credite de trezorerie, credite de investitii, emiteri de garantii bancare, deschidere de acreditive, facilitati de credit combinate, scontare de titluri de credit, credit agricol. Dobanzile se stabilesc tinandu-se cont de riscul operatiunii si rulajul pe care clientul il realizeaza prin intermediul Bancii CR Firenze Romania. Pentru a permite accesul la finantare al IMM-urilor, Banca CR Firenze Romania accepta garantia Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, in cazul in care IMM-urile nu au destule garantii.

Lista minima de documente necesare pentru analiza de cererii de credit este, in mare, urmatoarea: documentele juridice ale societatii, cu toate modificarile notabile, inclusiv certificatul constatator la zi; copii ale actelor de identitate ale celor imputerniciti sa angajeze legal societatea, certificat de cazier fiscal (daca exista); situatii financiare anuale complete; o descriere a activitatii societatii, istoricul relatiei cu furnizorii, clientii si bancile, structura grupului de firme din care face parte societatea; planul de business pe anul in curs si eventual cel prefigurat pentru anul care urmeaza; copii de pe principalele contracte comerciale aflate in curs de derulare; studiu de fezabilitate in cazul cererilor de creditare pe PROIECT; actele de proprietate pentru bunurile propuse drept garantii asiguratorii; acord de consultare a bazei de date a CRB (Centrala Riscurilor Bancare), daca firma nu este client al bancii la data depunerii cererii de credit; acordul asociatilor sau persoanelor cu drept de contractare a creditului in numele societatii comerciale; acord expres al proprietarului bunurilor propuse drept garantie asiguratorie de ipotecare/gajare/concesionare in favoarea Bancii CR Firenze Romania SA.

Pentru creditele acordate, Firenze solicita urmatoarele tipuri de garantii: reale imobiliare (ex: apartamente, terenuri), reale mobiliare (ex: utilaje grele, mijloace de transport), garantia FNGCIMM, garantii personale (ex: fidejusiune, aval).

Firenze ofera credite pentru capital de lucru, credite de trezorerie (solutie de finantare pe termen scurt pentru plati de salarii, datorii catre bugetul de stat etc), credite de investitii (pentru achizitionarea de bunuri imobile sau mobile, finantarea proiectelor de investitii etc), emiteri de garantii bancare (pentru participare la licitatii, de buna executie a contractului comercial etc), deschidere de acreditive (banca isi asuma angajamentul de plata in numele cumparatorului (ordonatorului), de a plati furnizorului (beneficiarului) contravaloarea marfurilor livrate, a lucrarilor executate sau a serviciilor prestate cu conditia prezentarii documentelor de expediere a marfii/de executare a lucrarilor/de prestare a serviciilor, conform termenelor si conditiilor prevazute in acreditiv, facilitati de credit combinate si scontare de titluri de credit. Creditul agricol de la Banca CR Firenze Romania reprezinta un credit de investitii in agricultura in cadrul proiectelor de finantare reglementate de masurile 121 "Modernizarea exploatatiilor agricole" si 312 "Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi". Creditul este destinat achizitiei de masini, utilaje, echipamente, accesorii si instalatii noi in cofinantare cu Fondurile Structurale (masura 312 si 121) derulate prin Programul National de Dezvoltare Rurala.

Banca Comerciala Carpatica ofera creditul BEI pentru finantarea activitatii curente sau a investitiilor. Acesta se acorda din sursele BEI in baza contractului de finantare parafat intre Banca si BEI. Carpatica SA participa la o schema de finantare derulata in parteneriat cu BEI, menita sa sustina intreprinderile din diverse sectoare. Clientii sunt IMM-urile autonome cu mai putin de 250 de angajati full-time. Creditul nu poate fi utilizat pentru plata TVA recuperabil, plata comisioanelor de acordare a creditului sau refinantarea altor datorii. Finantarea se acorda in lei si valuta Euro. Perioada de creditare este de minim 24 luni si de maxim 60 luni pentru activitati curente si de maxim 120 luni pentru investitii. Scadenta finala nu va depasi 31 decembrie 2020. Creditul din surse EFSE este menit sa stimuleze dezvoltarea economica prin acordarea de finantari destinate dezvoltarii, prin intermediul institutiilor financiare/de credit. Clientii eligibili sunt intreprinzatorii, intreprinderile micro si mici cu capital privat. Acesta finanteaza fie activitatile curente, fie investitiile pe o perioada de 36 luni, respectiv 60 luni. Creditul poate fi contractat in lei sau euro – maxim 100.000 de euro sau echivalentul in RON.

BCR ofera creditul Divers Antreprenor BCR
. Banii pot fi folositi atat pentru investitii cat si pentru finantarea activitatii curente. Clientul nu trebuie sa prezinte documente justificative pentru folosirea banilor, creditul fiind pus integral la dispozitie dupa semnarea contractului si indeplinirea conditiilor. Creditul pentru nevoi generale de la BCR se adreseaza societatilor comerciale cu o cifra de afaceri anuala mai mica sau egala cu 1 milion de euro echivalent, cu minim 12 luni de activitate si care indeplinesc conditiile de eligibilitate solicitate de banca. Banii pot finanta activitati curente si investitii. Clientii au posibilitatea refinantarii/consolidarii altor credite cu destinatie similara. Se acorda maxim 300.000 lei cu garantii reale imobiliare, dar nu poate depasi 6xCAML (cifra de afaceri medie lunara). Se acorda 75.000 lei fara garantii materiale, dar nu poate depasi 1xCAML (cifra de afaceri medie lunara). Suma minima este de 4.000 lei. Termenul maxim este de 120 luni cu garantii reale imobiliare si 36 de luni fara garantii materiale. Avansul nu este necesar.
 
Banca Romaneasca ofera companiilor: finantarea necesitatilor urgente, finantarea activitatii curente, finantarea investitiilor, finantare activitatii de comert. Banca acorda credite pe documente de plata in curs de incasare (cecuri, bilete la ordin si ordine de plata). Acest ajutor este destinat acoperirii lipsei temporare a disponibilitatilor din contul curent si au drept garantie documente de plata in curs de incasare. Valoarea maxima a creditului o reprezinta valoarea documentului de plata, mai putin dobanda aferenta creditului. Perioada de creditare este de maximum 7 zile (ordine de plata in lei) si ajunge la 30 de zile (bilete la ordin in lei). Banca Romaneasca mai ofera credite garantate cu cesiunea incasarilor din facturi interne, credite pe documente de export, credite garantate cu tichete de masa (in scopul acoperirii lipsei temporare a disponibilitatilor din contul curent; creditul plus dobanda aferenta NU trebuie sa depaseasca valoarea tichetelor de masa; perioada pe care se acorda creditul este de maximum 20 de zile), credite pe obiect, linii de credit revolving, pentru capital de lucru, pe maximum 12 luni.

Banca Transilvania ofera credite cu analiza simplificata, credite rapide (fara garantii materiale, gata garantat, dobanda zero, scontare 100%), scrisori de garantie bancara, scrisori pentru licitatii, scrisori de retur avans si de buna executie, credite rapide pentru investitii, credite pentru firme nou infiintate (Creditul Start Up si Start Up plus), credite rapide din surse BERD.

Ce este Planul B...de la BT? Ofera facilitatea de refinantare a creditelor contractate la alte banci, prin care ratele pot fi reduse cu pana la 50%, in primele 12% de la preluare. Suma maxima este de 1.000.000 lei sau echivalentul in euro. BT pune la dispozitia clientilor fonduri pentru achizitia si constructia de cladiri, dezvoltarea capacitatilor de productie, asigurarea capitalului de lucru necesar demararii unor investitii noi, creditul pentru achizitia de actiuni si parti sociale ale altor companii.

Creditul pentru investitii se poate acorda pe termen scurt, mediu si lung in functie de valoarea creditului, complexitatea investitiei, necesitatile firmei si capacitatea de plata. Garantarea creditului are in vedere posibilitatile beneficiarului (imobile, gajuri, obiectul investitie etc), precum si normele interne de creditare privitoare la garantii. Gradul minim acceptat de acoperire cu garantii este de 120% aplicat la valoarea cumulata a creditului si a dobanzii antecalculate pe primele trei luni.

Banca Transilvania prin Divizia pentru Medici pune la dispozitia medicilor credite imobiliare, credite de nevoi nenominalizare cu ipoteca, credit pentru achizitia de echipamente medicale, credit pentru achizitia de automobile, credit pentru nevoi profesionale. Pachetul de creditare se numeste Praxis.

Bancpost ofera creditul pentru afacere (pana la 100.000 euro) si creditul pentru echipamente. Garantiile acceptate sunt cash collateral, ipoteca de rang I pe proprietari rezidentiale/comerciale/terenuri din zone urbane). Bunurile aduse in garantie sunt asigurate in favoarea Bancii. Comisionul de evaluare a activelor sau proprietatilor este suportat de Banca. 

Bank Leumi Romania vine cu credite pentru echipamente si investitii. Perioada de creditare este de maxim 120 luni. Leumi acorda si credite pentru importatori. Scopul este finantarea importurilor necesare desfasurarii activitatilor curente.

BRD Groupe Societe Generale ofera o solutie de finantare pentru persoane fizice autorizate, care isi desfasoara activitatea independent sau ca intreprindere familiala/individuala. Prin Creditul Expert, puteti finanta o gama larga de dotari materiale ce va sunt necesare in activitatea dumneavoastra (mobilier, echipamente informatice, aparatura, autovehicule). Suma maxima este de 30.000 euro in echivalent lei. Perioada extinsa de creditare este de pana la 60 luni. Finantarea ajunge pana la 100% din valoarea investitiei.

Daca va doriti un nou sediu pentru desfasurarea afacerii, puteti contracta creditul ImoExpert de la BRD. Acesta finanteaza pana la 100% din valoarea investitiei dorite. Puteti imprumuta pana la 400.000 de euro, pe 240 de luni cu o perioada de gratie de pana la 6 luni.

CEC Bank propune un credit pentru investitii. Acesta poate fi folosit in realizarea de noi obiective si/sau capacitati de productie, finalizarea lucrarilor de investitii, dezvoltarea obiectivelor de investitii, achizitia de utilaje, de cladiri, de fabrici, infiintarea unor plantatii pomicole, viticole si de alte specii sau refinantarea unor credite de investitii contractate la alte societati de finantare, cat si refinantarea creditelor acordate de parteneri de afaceri in baza unor contracte. Perioada de creditare este intre 6 luni si 10 ani. Perioada de gratie variaza intre 3 luni, pentru creditele pe termen scurt si 12 luni pentru creditele pe termen lung. Valoarea creditului este de maxim 85% din valoarea totala a investitiei. Contributia proprie trebuie sa fie de minim 15% (cash sau natura). Pentru creditele in lei sau valuta, puteti garanta cu orice garantii sau mix de garantii.

Ce este Energy Efficiency Finance Facility? Creditarea proiectelor de investitii prin care se realizeaza o imbunatatire a performantei energetice. Clientii eligibili pentru acest credit de la CEC Bank sunt antreprenorii privati din industrie, care prezinta proiecte cu o rata interna de rentabilitate de minimum 10% si care conduc la o economie de energie de minimum 20%. Puteti primi pana la 2.500.000 euro. Valuta este euro. Durata creditului este de pana la 84 de luni, iar perioada de gratie ajunge la 6 luni.

Rambursarea se realizeaza lunar, trimestrial sau semestrial, in rate egale sau inegale, in functie de specificul activitatii fiecarui client in parte.

Ce proiecte puteti finanta prin creditul CEC Bank? Sisteme de cogenerare, reabilitarea boilerelor, imbunatatiri ale sistemelor de distributie a energiei, izolarea peretilor, montarea de usi circulare, ferestre noi, sisteme eficiente de iluminat etc.

De asemenea, Creditul Independent de la CEC Bank se adreseaza PFA-urilor, producatorilor agricoli individuali si persoanelor fizice care intreprind activitati economice din practica urmatoarelor profesii: avocati, consilieri juridici, notari publici, medici, farmacisti, asistenti medicali, restauratori, taximetristi, agenti de asigurari, piscicultori, constructori, agenti de turism etc. Creditul poate finanta capitalul de lucru, investitiile, modernizarea sediilor, cumpararea de terenuri etc. De asemenea, Creditul Independent de la CEC Bank poate servi pentru refinantarea unor credite contractate la alte societati de finantare. Durata de creditare este de 12 luni pentru finantarea capitalului de lucru si 60 de luni pentru finantarea investitiilor. Perioada de gratie este de maxim 6 luni pentru creditele de investitii. Puteti contracta minimum 5.000 de euro in lei, euro sau dolari. In cazul capitalului de lucru, NU se solicita contributie proprie. In cazul investitiilor, se cere minim 15% din valoarea totala a investitiei (cash si/sau natura). Dobanda este variabila, in functie de perioada de creditare si clasa de performanta in care se incadreaza clientul. In privinta garantiilor, se accepta orice garantie sau combinatie de garantii acceptate de Banca. Creditul se acorda pe minim 6 luni si maxim 10 ani, perioada de gratie fiind de pana la 3 luni pentru creditele pe termen scurt.

Emporiki Bank propune finantari pe termen scurt, pe termen lung si pe termen mediu. Creditul de investitii (finantare pe termen lung) este o facilitate cu destinatie specifica, rambursabil dupa un grafic de rambursare. Acesta poate fi utilizat pentru finantarea proiectelor de investitii, finantarea achizitiilor, constructiilor si modernizarea proprietatilor, dezvoltarea sau modernizarea capacitatii de productie, refinantarea creditelor cu destinatie similara etc. Suma maxima pe care o puteti obtine este de 1 milion de euro sau echivalent in lei sau dolari. Scadenta este de pana la 15 ani. Perioada de gratie ajunge la 18 luni, in functie de planul investitiei. Solicitantul trebuie sa aiba un aport de 15% din valoarea investitiei.

Exim Bank
ofera un credit pentru investitii, destinat societatilor comerciale care vor sa-si dezvolte business-urile. Exim finanteaza cheltuieli pentru extindere, achizitie de echipamente, construire de spatii de productie etc. Se adreseaza intreprinderilor mici si mijlocii, companiilor si autoritatilor administratiei publice. Desigur, acest credit poate fi contractat pen termen scurt, mediu sau lung. Perioada de gratie este de pana la 12 luni. Rambursarea se realizeaza in rate lunare sau trimestriale. Finantarea se acorda in lei, dolari sau euro. Contributia proprie a societatii comerciale la proiectul de investitii trebuie sa fie de minimum 15% din costul total al proiectului. Exim asigura modalitati flexibile de garantare. Maximum 25% din credit poate fi folosit drept capital de lucru pentru proiectul de investitii. Banca ofera posibilitatea completarii garantiilor proprii pana la 80% cu garantii de stat de la Exim Bank.

Libra Bank SA ofera un credit de investitii pentru achizitia de mijloace fixe sau lucrarile de amenajare/reparatii. Suma se stabileste in functie de proiectul de investitii. Utilizarea creditului se face in termen de 60 zile de la data acordarii finantarii, prin una sau mai multe trageri pana la valoarea maxima aprobata. Perioada maxima este de 120 de luni. Creditul poate fi rambursat in rate egale sau descrescatoare. Garantiile solicitate de Libra constau in ipoteci asupra bunurilor imobile, ce constituie obiectul investitiei sau alte imobile evaluate de un evaluator agreat de Libra Bank, polita de asigurarea asupra bunurilor imobile, cesionata in favoarea bancii, contract de fidejusiune incheiat intre banca, in calitate de creditor si asociatii/actionarii semnificativi, insemnand cel putin 75% din capitalul social al societatii si sotii/sotiile acestora, gaj pe soldurile conturilor deschise la Libra Bank. FNGCIMM poate fi solicitat in completare garantiilor. Moneda creditului este RON, USD sau EUR. Creditul se acorda pe maxim 120 de luni.

Millennium Bank propune Creditul de Investitii, un produs acordat pe termen mediu si lung companiilor care vor sa-si finanteze sau refinanteze nevoile de investitii: achizitia de echipamente/masini sau de imobile. De aceasta finantare beneficiaza persoanele juridice organizate ca societati comerciale. Perioada de creditare este de pana la 5 ani, iar cea de gratie de pana la 12 luni, in functie de obiectivul investitiei. Creditul se acorda in RON si EUR. Un asistent din partea Millennium Bank asigura servicii de consultanta gratuita pe intreaga perioada a contractarii si derularii creditului.

OTP Bank ofera, de asemenea, mai multe tipuri de credit. Am luat in considerare un credit pentru o afacere cu capital pana in 2.000.000 euro. Poti beneficia de pana la 1.000.000 lei, pe o perioada de maxim 12 luni, disponibila sub forma unei facilitati revolving sau non-revolving. Creditul cash pe termen scurt este o facilitate de creditare destinata achitarii unor obligatii curente stringente, finantarii stocurilor, finantarii TVA-ului aferent investitiilor realizate. Perioada de finantare nu poate depasi 12 luni.

Creditul pentru investitii de la OTP Bank completeaza resursele proprii cu pana la 85% din costul total al investitiei, fara TVA. Creditul poate ajunge pana la 100% din valoarea totala a proiectului, in cazul in care accesezi fonduri UE din care, ulterior, vei rambursa o parte din creditul initial acordat de banca. OTP finanteaza investitii pe termen scurt, mediu si lung, in functie de valoarea si destinatia creditului, complexitatea investitiei, necesitatile companiei, sursele si capacitatea de rambursare. Facilitatea ajunge pana la 10 ani, cu o perioada de gratie de maxim 12 luni.

Piraeus AgriBusiness este un credit destinat companiilor care activeaza in agricultura (culturi, cresterea animalelor si activitati in ferme mixte), care conform legislatiei in vigoare beneficiaza de ajutoare de stat in scopul obtinerii productiei. Garantiile pot fi: cesiunea de creante aferenta Adeverintei emise de APIA, gaj pe conturile curente ale companiei deschise la PBR, gaj pe conturile curente deschise de companie la Trezorerie, garantie FGCR, bilet la ordin in alb emis de companie si avalizat de actionarii majoritari si/sau administratori ai companiei, stipulat "fara protest". Perioada creditului este de pana la 12 luni, corelata cu incasarea subventiei de la APIA. Rambursarea se va stabili in stricta corelare cu incasarile de la APIA.

Piraeus Invest vizeaza companiile cu o cifra de afaceri anuala intre 30.000 si 5 milioane de euro. Banca nu acorda mai mult de 90% din valoarea investitiei, achizitiei, constructiei. Valuta creditului este RON, EUR sau USD. Banca accepta garantii solide si lichide. Perioada de creditare este de pana la 10 ani, iar cea de gratie pana la maxim 12 luni. Creditul se ramburseaza lunar.

Raiffeisen Bank ofera credite pentru clienti medii (cifra de afaceri pe ultimul an intre 1.000.000 si 5.000.000 euro - echivalent lei, indiferent de numarul de angajati). De asemenea, Raiffeisen propune un credit pentru clienti micro (cifra de afaceri pe ultimul an sub 1.000.000 euro - echivalent lei, indiferent de numarul de angajati).

Creditul de investitii pentru eficienta energetica de la Raiffeisen este destinat companiilor private pentru investitii in echipamente, linii tehnologice sau reablitarea termica a cladirilor, in scopul economiei de energie. Acesta combina imprumuturi de pana la 2,5 milioane euro de la Raiffeisen Bank, consultanta tehnica gratuita finantata de UE, granturi UE de 15% din valoarea finantarii (pana la 375.000 euro fiecare grant) acordate la finalizarea investitiei. De acest credit pot beneficia companiile cu capital privat (IMM si Corporate), dintr-un sector eligibil - industrie si agricultura - orice tip de investitii care aduce economii de energie, orice sector - investitii in reabilitarea termica a cladirilor existente, orice sector - investitii in cogenerare/trigenerare pentru consum propriu. Nu sunt eligibile sectoarele de armament, bauturi alcoolice etc.

UniCredit Tiriac Bank ofera un credit de investitii pentru companiile inregistrate local. Durata de finantare este de 7 ani (minim 1 an). Se asigura 85% (inclusiv TVA) din valoarea investitiei si 80% in cazul refinantarilor. Perioada de gratie pentru capital este de 6 luni sau pana la implementarea investitiei. Se asigura finantari in RON, EUR sau USD. Valoarea maxima va fi stabilita in functie de obiectul pentru care se solicita finantarea.

Cititi si

STUDIU: 35,8% dintre manageri ar alege pe viitor BCR, pentru a obtine o finantare


STUDIU: BCR, BRD si Banca Transilvania, bancile preferate de firmele mici si mijlocii pentru obtinerea de finantare

STUDIU Rentrop & Straton: Accesul la finantare este cea mai mare problema cu care se confrunta firmele din Romania

STUDIU Rentrop & Straton: Doar 24% dintre managerii romani au apelat pana acum la finantare din surse externe firmei

NU RATATI: Cum sa convingi Europa sa-ti dea rapid banii de care ai nevoie!


Ultimele NOUTATI

Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri
Business

Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri

today29 Mar. 2024
Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager
Companii

Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager

today29 Mar. 2024
Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice
Life Style

Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice

today29 Mar. 2024
Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii

today29 Mar. 2024
Reductoarele melcate si coaxiale – parti integrante ale industriilor care folosesc utilaje si echipamente electrice
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Reductoarele melcate si coaxiale – parti integrante ale industriilor care folosesc utilaje si echipamente electrice

today29 Mar. 2024
Noua moneda meme Slothana, de pe Solana, strange 500.000 USD in prima zi de prevanzare – Urmatorul crypto care poate creste de 100x? (P)
Business

Noua moneda meme Slothana, de pe Solana, strange 500.000 USD in prima zi de prevanzare – Urmatorul crypto care poate creste de 100x? (P)

today29 Mar. 2024
3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice
Life Style

Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice

today29 Mar. 2024
Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii

today29 Mar. 2024
Reductoarele melcate si coaxiale – parti integrante ale industriilor care folosesc utilaje si echipamente electrice
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Reductoarele melcate si coaxiale – parti integrante ale industriilor care folosesc utilaje si echipamente electrice

today29 Mar. 2024
Noua moneda meme Slothana, de pe Solana, strange 500.000 USD in prima zi de prevanzare – Urmatorul crypto care poate creste de 100x? (P)
Business

Noua moneda meme Slothana, de pe Solana, strange 500.000 USD in prima zi de prevanzare – Urmatorul crypto care poate creste de 100x? (P)

today29 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x