Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Cererea pentru ciocolata a determinat cresterea pretului la cacao

Cererea pentru ciocolata a determinat cresterea pretului la cacao
de la 15 Oct. 2013
Cererea pentru ciocolata a determinat cresterea pretului la cacao Tags: cacaociocolataproductieafricaamericacerere

Cacao a devenit marfa cea mai de pret a acestui an, cel putin in viziunea unor analisti. Pretul la cacao, ingredientul-cheie din ciocolata, a crescut cu 20% incepand cu ianuarie. Cererea si-a revenit in SUA si Europa, principalele tari amatoare de ciocolata si vremea uscata din Africa de Vest, regiunea numarul 1 de productie a lumii, a contribuit la ascensiunea acestui produs.

Dupa doi ani de stagnare - oamenii au cumparat mai putin ciocolata de lux, in toiul crizei financiare din Eurozona - analistii si traderii de cacao sunt optimisti.
 
"Cacao reprezinta o comoditate excelenta, in conditiile in care restul materiilor prime sunt modeste", spune Derek Chambers, seful traderului de cacao Sucden.
 
Si piata de ciocolata a crescut. De exemplu, Lindt, producatorul elvetian de ciocolata fina, a inregistrat o majorare a vanzarilor cu 13% in primele sase luni, in America de Nord. Pietele sale principale din Europa (Germania, Franta si Marea Britanie) au evoluat, de asemenea, promitator.
 
"A devenit un joc subtil", spune Jonathan Parkman, co-directorul in zona agriculturii al brokerului Marex Spectron. 
 
Chiar daca majorarea preturilor la cacao va aduce dezavantaje pentru producatorii de ciocolata, preturile mai ridicate pe termen lung ii determina pe fermieri sa satisfaca solicitarile pentru ciocolata in pietele emergente.
 
Preturile slabe la cacao din 2012 au descurajat fermierii, care un au mai investit in productie. In unele zone, taranii au preferat sa vanda ulei de palmier si cauciuc, care ofera randamente si profituri mai bune. 
 
Chambers de la Sucden considera ca preturile actuale sunt prea mici, pentru a garanta stocurile de cacao pentru anii urmatori. El precizeaza: "Avem nevoie de preturi sustinute, stabile, daca vrem sa stimulam productia, pentru a servi cererea pentru ciocolata (undeva intre 1.850 lire sterline si 2.250 lire sterline/tona)". 


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Newsletter zilnic GRATUIT
Manager de succes - 6 strategii imbatabile
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Manager.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Top imagine

Comentarii

0 comentarii


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Top imagine
Newsletter zilnic GRATUIT
Manager de succes - 6 strategii imbatabile
Aboneaza-te la newsletterul Manager.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit  "Manager de succes - 6 strategii imbatabile".

Consilier Managementul Deseurilor

Descarca Alerter Manager.ro



Cele mai citite stiri




Ultimele comentarii



Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.
Din fericire, NU scriem despre
cancan, showbiz, lifestyle sau scandal.

Adauga e-mailul tau pentru Stiri din Romania reala, cu informatii zilnice, articole din economie, politic si administrativ.

Da, vreau sa primesc newsletterul zilnic.
Advertisement