Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Lipsa de timp si de cunostinte culinare ne fac sa comandam foarte multa mancare

Lipsa de timp si de cunostinte culinare ne fac sa comandam foarte multa mancare
de la 10 Oct. 2013
Lipsa de timp si de cunostinte culinare ne fac sa comandam foarte multa mancare Tags: culinarfoodpandamancare

Programul incarcat sau lipsa de experienta in ceea ce priveste gatitul ii determina pe tot mai multi romani sa isi comande mancarea pentru pranz sau cina. Acest lucru nu este valabil doar in timpul saptamanii.


Mai mult de doua treimi din comenzile realizate in Romania prin intermediul platformei sunt plasate in week-end, potrivit foodpanda. Studiul mai arata ca, felurile comandate variaza de la mancare traditionala romaneasca la pizza sau mancare thailandeza.
 
“Incepand de vineri la pranz, pana duminica seara, numarul de comenzi plasate prin intermediul site-ului si al aplicatiei noastre este aproape dublu fata de restul saptamanii”, a spus Dan Macarie, Country Manager foodpanda.ro.
 
Reprezentantul companiei a subliniat ca aproximativ 65% dintre comenzile realizate prin foodpanda sunt plasate in week-end, in timp ce doar 35% dintre acestea sunt efectuate de luni pana vineri.
 
In ceea ce priveste intervalul orar din timpul saptamanii in care romanii efectueaza cele mai multe comenzi de mancare, acesta nu este in jurul pranzului, ci intre orele 16:00 – 20:00, cand sunt inregistrate 45% dintre acestea.
 
„Un motiv pentru cresterea numarului de comenzi intre aceste ore poate fi faptul ca oamenii care lucreaza nu au timp sa ia pranzul la restaurant, astfel ca aleg sa comande in timpul dupa-amiezii si sa manance la birou”, a adaugat Dan Macarie.
 
Aceasta situatie poate fi intalnita si in alte tari din regiune, cum ar fi Cehia sau Ungaria, in timp ce in Polonia cele mai multe comenzi (48%) sunt plasate intre orele 12:00 – 16:00.
 
In ceea ce priveste restul zilei, in intervalul orar 12:00 – 16:00 sunt plasate 35% dintre comenzile zilnice de pe foodpanda.ro, in timp ce intre orele 20:00 – 22:00 sunt plasate 13% dintre comenzi, un procent similar fiind intalnit si in Ungaria si Polonia.
 
Singura tara din Europa Centrala si de Est care se diferentiaza in ceea ce priveste numarul de comenzi plasate dimineata este Cehia, unde aproximativ 20% dintre comenzi sunt realizate inainte de ora pranzului, intre orele 10:00 si 12:00.
 
Faptul ca multi romani au tendinta de a sari peste micul dejun sau de a-si prepara singuri mancarea de dimineata se reflecta si in numarul comenzilor realizate in primele ore ale zilei, doar 7% dintre acestea fiind inregistrate in intervalul orar 10:00 – 12:00.
 
Mai mult de jumatate dintre comenzile realizate in timpul saptamanii provin de la companii, potrivit datelor oferite de foodpanda. Astfel, judecand dupa adresa de livrare, care corespunde unor cladiri de birouri sau sedii de firme, 60% dintre comenzi sunt plasate de angajatii companiilor.
 
„Romanii au tendinta de a lucra foarte mult, iar in special cei din generatiile mai tinere nu au de obicei timp sa gateasca atunci cand ajung seara acasa, astfel ca economisesc energie daca aleg sa isi comande pranzul la birou”, a explicat Dan Macarie.
 
Ce se comanda pe parcursul zilei
 
Felurile de mancare difera si ele in functie de momentul din zi in care este efectuata comanda, astfel ca intre orele 10:00 – 12:00 sunt preferate felurile care sunt livrate intr-un timp mai scurt, cum ar fi pizza, clatitele sau mamaliga cu branza si smantana, in timp ce in intervalul orar 12:00 – 16:00 sunt preferate meniurile de pranz oferite de restaurante, preparatele la gratar, ciorbele, dar si mancarea chinezeasca.
 
Mancarurile comandate dupa-amiaza sunt, in general, mai consistente, fie ca este vorba de snitel cu garnitura de orez, cascaval pané sau pulpe de pui.
 
Cina tarzie, pentru care comanda de mancare este inregistrata in intervalul orar 20:00 – 22:00, consta de obicei in pizza sau mancare thailandeza, intrucat acestea sunt usor de preparat si, prin urmare, sunt livrate rapid, iar pentru desert romanii prefera traditionalii papanasi.
 
 


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Newsletter zilnic GRATUIT
Manager de succes - 6 strategii imbatabile
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Manager.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Top imagine

Comentarii

1 comentarii


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Adrian Popescu 2013-10-11 13:33:43
Ca si cum pentru lipsa de timp altcineva poarta vina nu noi . Sintem prea fuduli si asa sintem invatati sa fim prin toate mijloacele media . Creier avem dar ce folos .....
Top imagine
Newsletter zilnic GRATUIT
Manager de succes - 6 strategii imbatabile
Aboneaza-te la newsletterul Manager.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit  "Manager de succes - 6 strategii imbatabile".

Consilier Managementul Deseurilor


Descarca Alerter Manager.ro



Cele mai citite stiri




Ultimele comentarii



Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.
Din fericire, NU scriem despre
cancan, showbiz, lifestyle sau scandal.

Adauga e-mailul tau pentru Stiri din Romania reala, cu informatii zilnice, articole din economie, politic si administrativ.

Da, vreau sa primesc newsletterul zilnic.
Advertisement