ANALIZA: Antreprenorii vorbesc despre cartile lor de suflet

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANALIZA: Antreprenorii vorbesc despre cartile lor de suflet ANALIZA: Antreprenorii vorbesc despre cartile lor de suflet
de Manager.ro la 05 Aug. 2013
Urmareste-ne pe Google News
analizaantreprenorifratii karamazovbusinessbill gatessucces

Antreprenorii de calibru nu au ajuns atat de sus fara un pic de ajutor din partea celorlalti. Multe din cartile de mai jos-fie ca vorbim de lucrari de specialitate sau romane memorabile-au fost o sursa de inspiratie in drumul lor spre succes.

CEO-ul Yahoo, Marissa Mayer

Intr-un interviu acordat celor de la LittlePinkBook.com, Mayer a dezvaluit ca lucrarea ei preferata este “The Design of Everyday Things” (2002), scrisa de Donald Norman.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg

Zuckerberg spune ca “Eneida” de Vergilius este una din cartile lui preferate (intr-un interviu acordat New Yorker in 2010). Zuckerberg a citit prima oara “Eneida” in liceu, cand studia limba latina si a ramas impresionat de urmatorul sfat: “nu trebuie sa ai nicio limita, in privinta timpului si a maretiei”.

CEO-ul Trump Organization, Donald Trump

Trump a desemnat “The Power of Positive Thinking” de Norman Vincent Peale ca fiind cartea sa favorita, potrivit ShortList Magazine. Aceasta carte l-a inspirat pe Trump sa depaseasca unul din cele mai proaste momente din viata sa, cand avea datorii de miliarde de dolari.

CEO-ul Zappos, Tony Hsieh

Hsieh a declarat, pentru USA Today, ca a citit cu mare placere “Tribal Leadership: Leveraing Natural Groups to Build a Thriving Organization”, de Dave Logan, John King si Halee Fischer-Wright. Lucrarea citata decodifica multe din lucrurile pe care le facem in mod instinctual si furnizeaza un cadru excelent pentru toate companiile, care vor sa promoveze cultura companiei la un alt nivel”, a spus Hsieh.

Alte carti preferate de Hsieh sunt: “Peak: How Great Companies Get Their Mojo from Maslow”, de Chip Conley si “The Happiness Hypothesis: Finding Modern Truth in Ancient Wisdom”, de Jonathan Haidt.

CEO-ul OWN Network, Oprah Winfrey

Winfrey spune ca “Sa ucizi o pasare cantatoare” de Harper Lee este cartea ei preferata. Vedeta de televiziune a aparut chiar si in documentarul lui Mary McDonagh Murphy despre cartea mentionata.

CEO-ul IMAX, Richard Gelfond

Cartea preferata a lui Gelfond este “LIFE”, autobiografia muzicianului Keith Richards de la Rolling Stones. “Omul acesta a avut o viata foarte interesanta, nu-l pot asemana cu nimeni”, a declarat Gelfond pentru Fox Business News.

CEO-ul Renault-Nissan, Carlos Ghosn

Cartea preferata a lui Ghosn este “The Reader” de Bernhard Schlink, un roman a carui actiune se petrece in Germania postbelica si ilustreaza relatia pasionala dintre un tanar si o femeie matura. “Fiul meu mi-a oferit aceasta carte si mi-a placut”, a spus Ghosn pentru Fox Business News.

CEO-ul Coca-Cola, Muhtar Kent

Cartea preferata a lui Kent este “The Ascent of Money: A Financial History of the World”, scrisa de Niall Ferguson, un roman de non-fictiune, care realizeaza o cronica a evolutiei sistemului financiar, de la inceputuri si pana astazi. “Imi plac aceste carti economice”, a declarat Muhtar Kent pentru FBN. “Asta este cea mai buna”.

CEO-ul Morgan Stanley, James Gorman

CEO-ul MS, James Gorman, a declarat pentru Bloomberg Markets Magazine ca una din cartile sale preferate este romanul de spionaj al lui John le Carre, “Tinker Tailor Soldier Spy” si “The Spy Who Came in From the Cold”.

COO-ul Facebook, Sheryl Sandberg

Sandberg a discutat despre cartile sale preferate in cadrul unui interviu pentru NYT; acestea sunt: “Bossy Pants”, “Now, Discover Your Strenghts”, “The Lean Startup: How Today's Entrepreneurs Use Continuos Innovation to Create Radically Successful Business”, “The Big Short”, “A Short Guide To A Happy Life”, “Home Game”, “Queen of Fashion: What Marie Antoinette Wore to the Revolution”, “Conscious Business: How to Build Value Through Values”, “A Wrinkle in Time”.

CEO-ul Virgin Group, Richard Branson

Branson a scris in propria sa carte, “Screw It, Let's Do It”, ca lucrarile sale preferate sunt “Stalingrad”, de Antony Beevor si “Wild Swans”, de Jung Chang. De asemenea, pe Branson l-a inspirat cartea lui Nelson Mandela, “Long Walk To Freedom”. In copilarie, a citit cu placere “Swallows and Amazons”, “o carte de aventuri excelenta pentru copii”, dupa precizeaza celebrul antreprenor.

CEO-ul Time Warner, Jeff Bewkes

Bewkes a declarat pentru TWSJ: “Cartea lui Michael Porter, “Competitive Strategy”, este o lucrare adevarata despre afaceri”. Alte carti preferate ale sefului Time Warner sunt biografia in patru volume a lui George Washington, scrisa de James Flexner, “Lincoln”, de Gore Vidal si “Teams of Rivals”, de Doris Goodwin.

CEO-ul Amazon, Jeff Bezos

Intr-un interviu acordat Fast Company, Bezos a declarat ca lucrarea sa preferata este “Ramasitele Zilei”, de Kazuo Ishiguro, povestea unui majordom britanic, situata in perioada postbelica. In categoria cartilor de business, Bezos recomanda “Build to Last: Successful Habits of Visionary Companies”, de Jim Collins si Jerry Porras.

CEO-ul General Mills, Ken Powell

Powell il citeste cu mare placere pe Jonathan Frazer, autorul romanelor “ Freedom” si “The Corrrections”.

Fostul CEO al Microsoft, Bill Gates

Cartea favorita a lui Gates este “De veghe in lanul de secara”, de JD Salinger. “Am citit aceasta carte la varsta de 13 ani si a ramas lucrarea mea preferata. Este foarte inteligenta; tinerii pot fi confuzi, dar in acelasi timp, ei vad lucruri pe care noi nu le sesizam. Ramane cartea mea preferata”.

Fostul CEO al Barclays, Bob Diamond

Cartea preferata a lui Bob Diamond este “Brown at 10”, de Anthony Seldon si Guy Lodge, un roman de non-fictiune despre perioada in care Gordon Brown a fost premier al Marii Britanii, “una din cele mai agitate timpuri de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial”, potrivit lui Diamond.

CEO-ul DuPont, Elle Kullman

Kullman recomanda “The Burma Campaing: Disaster into Triumph, 1942-45”, de Frank McLynn, “The Thomas Sowell Reader”, de Thomas Sowell si “Too Big to Fail: The Inside Story of How Wall Street and Washington Fought to Save the Financial System – and Themselves”, de Andrew Ross Sorkin.

Fondatorul Bloomberg, Michael Bloomberg

Bloomberg le oferea colegilor cartea “The Innovation Dilemma”, scrisa de profesorul de la HBS Clayton M. Christensen; de asemenea, a citit cu mare interes “The Power Broker” de Robert A. Caro.

Chiar daca primarul Bloomberg nu citeste multe carti de fictiune, este un fan al romanelor istorice pentru copii, cum ar fi “Johnny Tremain”, de Esther Forbes si al celor de spionaj, precum “Thinker, Tailor, Soldier, Spy”, de John le Carre.

CEO-ul Berkshire-Hathaway, Warren Buffett

In raportul annual al Berkshire-Hathaway din 2003, Buffett a recomandat unele din cartile sale preferate, precum “Bull!”, de Maggie Mahar, “The Smartest Guys in the Room: The Amazing Rise and Scandalous Fall of Enron”, de Bethany McLean si Peter Elkind si “In an Uncertain World: Tough Choices from Wall Street to Washington”, de Robert Rubin si Jacob Weisberg.

Proprietarul Dallas Mavericks, antreprenorul Mark Cuban

Intr-un articol din US News and World Report, Cuban vorbeste despre cartile sale de suflet: “The Gospel of Wealth”, de Andrew Carnegie (1889), “The Fountainhead”, de Ayn Rand (1943), “The Innovator's Dilemma: When New Technologies Cause Great Firms to Fail”, de Clayton Christensen (1997), “The Only Investment Guide You Will Ever Need”, de Andrew Tobias (1978) si “Cold Calling Techniques (That Really Work!)”, de Stephan Schiffman (1987).

CEO-ul ExxonMobil, Rex Tillerson

Tillerson a declarat pentru Scouting Magazine ca lucrarea lui preferata este “Atlas Shrugged” de Ayn Rand, a doua cea mai influenta carte din SUA, dupa Biblie.

CEO-ul AT&T, Randall Stephenson

Stephenson a declarat ca romanul sau preferat este “The Brothers Karamazov”, de Fyodor Dostoyevsky.

CEO-ul JP Morgan, Jamie Dimon

Dimon recomanda cateva carti pentru stagiari, precum: Business – “The World is Flat”, “Security Analysis – Classic 1940 Edition” si “Built from Scratch”, biografii istorice - “Founding Brothers: The Revolutionary Generation”, “Lincoln”, “Personal Memoirs of US Grant”, istorie - “A Short History of Nearly Everything”, “Guns, Germs and Steel: The Fates of Human Societies” si “A History of Knowledge: Past, Present and Future”. 

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x