Mercedes-Benz Clasa A. Noul standard de referinta in clasa autoturismelor compacte

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Mercedes-Benz Clasa A. Noul standard de referinta in clasa autoturismelor compacte
Mercedes-Benz Clasa A. Noul standard de referinta in clasa autoturismelor compacte
de Redactia Manager la 09 Feb. 2018
Urmareste-ne pe Google News
mercedes benz 2018mercedes clasa asuspensii mercedes benz

Noul Mercedes-Benz Clasa A este mai exuberant si mai dinamic decat oricand, dar si mai matur si mai confortabil ca niciodata. Noua Clasa A redefineste luxul modern al autoturismelor compacte si revolutioneaza designul interior la nivelul segmentului.

Din punct de vedere tehnologic, Clasa A nu doar ca stabileste un nou standard la nivel de industrie datorita MBUX – Mercedes-Benz User Experience, ci ofera si numeroase functionalitati care pana recent erau rezervate segmentului de lux. In premiera, Clasa A se poate conduce semi-autonom in anumite situatii, iar blocuri optice MULTIBEAM LED sunt acum disponibile optional. Toate modelele Clasa A sunt propulsate de noi motoare eficiente pe benzina sau motorina si, desi Mercedes-Benz a pastrat aspectul sportiv, utilitatea modelului a fost imbunatatita. Noua Clasa A va fi disponibila la comanda incepand cu luna martie, iar primele livrari se vor face  incepand cu luna mai. 
 
“Prin cea de-a patra generatie a Clasei A, redefinim luxul modern la nivelul clasei compacte. In acest sens, am optat pentru o combinatie de design dinamic fara compromisuri si un concept de operare intuitiv”, a declarat Britta Seeger, membru al board-ului Daimler AG, Sales, Mercedes-Benz Cars. “Prin MBUX – noul sistem Mercedes-Benz dedicat experientei utilizatorului – propunem clientilor Mercedes-Benz o experienta complet noua.“
 
“Noile tehnologii trebuie sa puna accentul pe oameni si pe simplificarea vietilor acestora. Noua Clasa A a fost conceputa in exact acest sens, pentru a fi un partener emotional si inteligent al clientului“, a afirmat Ola Källenius, membru al board-ului Daimler AG, Research & Development, Mercedes Benz Cars. “Un exemplu potrivit este MBUX – Mercedes Benz User Experience: acest sistem combina operarea naturala, intuitiva cu un software care invata singur.”  
 
“Noua Clasa A reprezinta urmatoarea etapa a filozofiei noastre Sensual Purity si are potentialul de a deschide o noua era a design-ului”, spune Gorden Wagener, Chief Design Officer Daimler AG. “Prin contururi clare si suprafete senzuale, prezentam un produs hiper-tehnologizat care starneste emotii. Design-ul si caroseria sunt ceea ce raman atunci cand cutele si liniile dure sunt reduse la maximum. Interiorul reprezinta luxul modern la un nivel neatins anterior in acest segment si transforma tehnologia inteligenta intr-o experienta emotionala."


 
Design exterior: Exercitiu de purism
 
Design-ul purist care accentueaza exteriorul Clasei A face urmatorul pas evolutiv in ceea ce priveste filozofia de design a Mercedes-Benz - “Sensual Purity”. Pe baza unui design compact in doua volume, dimensiunile si proportile optimizate au dus la o noua interpretare a design-ului Clasei A.
 
Exteriorul noii Clasa A emana sportivitate, dinamism si emotie. Design-ul frontal progresiv, cu capota joasa, blocurile optice cu LED-uri, cu elemente cromate, luminile de zi contureaza o prezenta impunatoare si atragatoare. Grila radiatorului, etaland central steaua Mercedes, se deschide la baza ca o reinterpretare a modelului precedent, si prezinta pini dispusi in forma de diamant alaturi de un element central, argintiu, pentru a sublinia caracterul sportiv al masinii.  
 
Forma alungita a autoturismului este accentuata de ampatamentului mai lung fata de versiunea precedenta si de caracterul liniei laterale a caroseriei. Capota este mai inclinata fata de modelul anterior, accentuand caracterul dinamic al partii frontale. Arcadele rotilor, mai ample decat anterior, pentru a permite echiparea unor jante cu diametre intre 16 si 19 inch, scot in evidenta caracterul sportiv al Clasei A si ofera o stabilitate mai buna. Aspectul lat al autoturismului este completat de geamurile mai ample, care evidentiaza umerii caroseriei, cat si de reflectoarele din bara de protectie din spate, acum mai distantate unul fata de celalalt. Blocurile optice alungite din spate contribuie la aspectul emotional al Clasei A.
 
Cu un coeficient aerodinamic de 0,25 si o suprafata a partii frontale (A) de 2,19mp, noul Clasa A este liderul aerodinamic din segmentul sau. Pentru prima data in clasa compacta a autoturismelor, Mercedes-Benz utilizeaza un AIRPANEL cu doua sectiuni (dotare optionala). Sistemul de ventilatie din spatele grilei radiatorului se ajusteaza in functie de caz. In plus, exista o duza de ventilatie suplimentara sub placuta de inmatriculare, pentru o cat mai buna performanta a motorului.  


 
Design interior revolutionar
 
Interiorul noii generatii din Clasa A este complet redefinit cu aspectul sau modern, avangardist. Mercedes-Benz a abordat complet diferit standardul interior al segmentului, concentrandu-se pe interiorul spatios. 
 
Arhitectura interioara unica este caracterizata de designul avangardist al bordului: in premiera, compartimentul bombat de deasupra cockpit-ului nu mai este prezent. Astfel, forma centrala a bordului, similara unei aripi, se extinde fluid de-a lungul habitaclului. Display-ul Widescreen este pozitionat independent, avand un aspect plutitor, fara elemente vizibile de prindere. Designul gurilor de ventilatie este un alt aspect remarcabil la interior, facand trimitere la forma unei turbine sport.    
 
Bordul este impartit in doua sectiuni orizontale tridimensionale: sectiunea inferioara este separata vizual de corpul principal al bordului printr-o linie de demarcare si pare ca pluteste deasupra bordului. Lumina ambientala amplifica acest efect, accentuand proeminenta structurii. Sunt disponibile acum de cinci ori mai multe culori ale luminii ambientale (64 culori) fata de versiunea precedenta. Nu doar varietatea a crescut, ci si prezentarea emotionala, ce stabileste noi standarde in acest segment: culorile diferite sunt compuse in 10 scheme de lumini, pentru a permite un display avangardist cu schimbari spectaculoase de culoare la interior.


 
Panoul de afisare plutitor este disponiblil in trei versiuni: 
 
• ambele display-uri de 7 ich (17,78 cm);
• display de 7 inch in spatele volanului, respectiv 10.25 inch (26 cm) pentru cel central;
• ambele display-uri de cate 10.25 inch.
MBUX: Experienta de neegalat 
Noua Clasa A este primul model Mercedes-Benz ce ofera noul sistem multimedia complet: MBUX –Mercedes-Benz User Experience, care deschide o noua era in materie de conectivitate. O caracteristica unica a acestui sistem este abilitatea de a invata, datorita inteligentei artificiale. MBUX poate fi individualizat si adaptat pentru fiecare utilizator. Astfel, se creeaza o legatura emotionala intre vehicul, sofer si pasageri.
 
Printre punctele sale forte se regasesc display-ul Widescreen central, de rezolutie inalta, cu touchscreen, navigatia cu tehnologie AR (realitate augmentata) si sistemul inteligent de control vocal cu functii de recunoastere naturala a vocii, activat la pronuntarea expresiei «Hei Mercedes». Afisajul de tip HUD este de asemenea disponibil la bordul noului A. Ecranul tactil face parte din conceptul MBUX touch-control – o triada care cuprinde ecranul tactil, touchpad-ul de pe consola centrala si butoanele controlate tactil de pe volan.
MBUX este o revolutie a experientei utilizatorului la bordul autoturismului. Afisajul subliniaza inteligibilitatea structurii de control prin grafica 3D de inalta rezolutie, calculata si redata in timp real.
 
Noile servicii Mercedes me sunt si ele lansate simultan cu noul sistem de infotainment MBUX. Acestea includ functii precum Vehicle Tracker, care faciliteaza identificarea locului unde autoturismul este parcat, precum si trimiterea unei notificari in cazul in care vehiculul parcat sufera o coliziune sau este remorcat. 
 
Colectia de aplicatii Mercedes me poate fi plasata ca o pictograma pe ecran intr-un mod usor de utilizat, chiar pe pagina principala. In plus, continutul online, precum preturile actuale ale statiilor de alimentare sau locurile libere din parcarile supraetajate sunt afisate de MBUX. Actualizarea online a aplicatiei este o modalitate simpla de a permite noului continut sa fie disponibil in MBUX.
 
Spatioasa si confortabila: Clasa A a ajuns la maturitate 
 
Desi are un aspect sportiv, noua Clasa A este mai utila si versatila, fiind la fel de dinamica, dar mai matura ca oricand. Clasa A ofera mai mult spatiu pentru umeri si coate; loc de trecere plus accesul prin spate mai usor sunt imbunatatiri evidente, cum este si portbagajul, mai mare fata de modelul precedent. Vizibilitatea a fost in general imbunatatita considerabil. Acest lucru imbunatateste siguranta si confera interiorului o impresie de spatialitate.  
 
Capacitatea portbagajului noului A este de 370 litri - cu 29 de litri mai mult decat in cazul generatiei anterioare. Datorita blocurilor optice din spate, latimea deschiderii portbagajului  este cu 20 cm mai mare, iar podeaua compartimentului pentru bagaje este cu 11,5 cm mai lunga. In combinatie cu pachetul pentru depozitare, spatarul banchetei spate poate fi pozitionat mai vertical, de ex., pentru a facilita accesul cutiilor voluminoase. Compartimentele de depozitare au fost de asemenea modernizate si marite: suportul pentru pahare pe tunelul central pentru cani, cutii si sticle de pana la 0,5 litri este o caracteristica noua a anumitor linii de echipare. S-a depus mult efort pentru o vizibilitate cat mai buna de jur-imprejurul masinii, iar suprafata obturata de pilonii laterali a fost redusa cu aproximativ 10% fata de modelul precedent.  
 
In acelasi timp, caracteristicile de confort specifice segmentelor auto superioare sunt o aparitie noua: optional, pentru prima data in aceasta gama de modele, sunt disponibile functiile de incalzire, dar si de ventilare a scaunulor fata, completat cu un pachet Multicontour Seat cu functie de masaj. Scaunele din fata ale Clasei A sunt disponibile in trei variante: un model clasic, un model ultra-confortabil si un model sportiv, in functie de liniile de echipare.
 
Pe langa design-ul special al scaunelor, pachetul Seat Comfort (standard in combinatie cu liniile de echipare) permite reglarea inaltimii scaunului pasagerului din fata si reglarea unghiului si adancimii sezuturilor scaunelor. In cazul modelelor echipate cu sistemul de climatizare al scaunelor fata, acestea au prevazute un ventilator rotund in fiecare perna a scaunelor, aerul introdus prin acestea fiind apoi directionat catre spatele masinii. Cu ajutorul pachetului Multicontour Seat, suporturile laterale si suportul lombar pot fi reglate individual printr-o pompa pneumatica actionata electric. Un efect de masaj in zona lombara este asigurat de camerele cu aer incorporate.


Conducere silentioasa, fara compromisuri de putere 
 
Conducerea silentioasa, fara vibratii, este una dintre principalele caracteristici premium ale noului A. Pe langa absorptia si amortizarea cursei suspensiei si a masurilor aeroacustice, caroseria joaca un rol decisiv. In timpul dezvoltarii Clasei A, o atentie deosebita a fost acordata rigiditatii structurale si punctelor de legatura dintre caroserie, suspensie si ansamblul motor-transmisie. La majorarea gradului de rigiditate structurala a masinii, o contributie considerabila au avut-o punctele de legatura ale suspensiei, a caror modernizare a permis totodata reducerea semnificativa a nivelului de zgomot resimtit la interior.
 
Conceptul de izolare fonica al noului A include componente precum sistemele de gestionare ale aerului si ale lichidului de racire sau finisajele interioare, configurate astfel incat sa contribuie la izolarea fonica. De asemenea, zgomotele produse de vant au fost semnificativ reduse comparativ cu modelul precedent.
 
Intelligent Drive: functii din clasa S
 
Noua clasa A are cele mai recente sisteme de asistenta la conducere, oferind cel mai inalt nivel de siguranta activa in segmentul sau, cu functii adoptate de la Clasa S. Pentru prima data, Clasa A se poate conduce semi-autonom in anumite situatii. Pentru a face acest lucru, sistemul electronic al masinii acorda o atentie deosebita situatiei traficului: sistemele imbunatatite de camere si radare ii permit monitorizarea pana la 500 m in fata. Clasa A utilizeaza, de asemenea, harti si sisteme de navigatie pentru calibrarea functiilor de asistenta. De exemplu, sistemul Active Distance Assist DISTRONIC, parte a packetul Driving Assistance, vine in sprijinul soferilor in numeroase situatii, anticipand si ajustand viteza masinii pentru cel mai bun comportament rutier, in functie de conditii. Functionalitati similare au si sistemele Active Emergency Stop Assist si Active Lane Change Assist. 
 
Noua Clasa A are sistemul Active Brake Assist inclus in dotarea standard. In functie de situatie, acest sistem poate atenua consecintele sau chiar preveni coliziunile cu alte autoturisme sau oameni aflati in fata A-ului.
 
De asemenea, sistemul PRE-SAFE® PLUS poate recunoaste o coliziune iminenta din spate. Daca pericolul unei coliziuni persista, sistemul poate chiar sa aplice cu fermitate franele autovehiculului aflat in stationare, reducand astfel riscul de ranire prin atenuarea socului provocat de un impact din spate.
 
Noua Clasa A este, de asemenea, primul model Mercedes-Benz dezvoltat la noul Centru Tehnologic pentru Siguranta Vehiculelor (TFS). Designul structurilor autoturismului incorporeaza concluzii obtinute in urma cercetarilor desfasurate la acest centru. Fiecare componenta a caroseriei a fost dezvoltata tinand cont de incarcarile si eforturile la care este supusa, fiind ajustate geometria, grosimea materialului, tehnologia de imbinare si calitatea materialelor (proportie crescuta de otel rezistent si foarte rezistent).
 
Cel mai important factor al sigurantei furnizate de caroserie provine din rigiditatea crescuta a habitaclului pasagerilor. La acest factor decisiv in cazul accidentelor frontale, laterale sau din spate, au contribuit materialele utilizate, preponderent repere din otel de mare si foarte mare rezistenta.
 
Soferul si pasagerul din dreapta fata au la dispozitie centuri de siguranta cu prindere in 3 puncte, cu pretensionare si limitare de efort. In combinatie cu sistemul optional PRE-SAFE®, scaunele din fata sunt echipate cu sisteme de tensionare reversibila ale centurii. Ambele locuri laterale din spate sunt dotate, de asemenea, cu centuri de siguranta cu pretensionare si limitator de efort. Noul A este echipat in dotarea standard cu airbag-uri pentru sofer si pasagerul din dreapta fata, un airbag de genunchi pentru locul soferului si airbag-uri cortina. Spre deosebire de multe modele competitoare, airbag-urile cortina ale noului A ofera o protectie completa, infasurand stalpul A. Airbag-uri laterale pentru protectia toracelui si a zonei pelviene sunt de asemenea incluse in dotarea standard pentru locurile din fata si sunt totodata disponibile ca dotari optionale pentru pasagerii din spate.


 
Blocuri optice MULTIBEAM LED: vizibilitate optima, in orice conditii 
 
Blocurile optice fata MULTIBEAM LED sunt un alt exemplu al transferului tehnologic dinspre modelele de lux catre segmental compact. Acestea permit ajustarea farurilor la conditiile de drum prin intermedul unui sistem controlat electronic. Fiecare bloc optic cuprinde 18 LED-uri individuale. Culoarea deschisa a LED-urilor nu deranjeaza vederea soferului si are totodata un efect pozitiv asupra capacitatii acestuia de concentrare, iluminand precis drumul din fata autoturismului. Optional, sunt disponibile lumini LED High Performance. In dotarea standard, Clasa A are in echipare blocuri optice cu halogen, care integreaza totodata LED-uri pentru condusul pe timp de zi.

Motorizari noi, eficiente – atat benzina, cat si diesel 
 
La lansare, Clasa A va fi disponibil cu trei variante de motorizare:
A 200 cu transmisie 7G-DCT cu dublu ambreiaj (120 Kw/163 CP, 250Nm,permitand un consum mixt de carburant de 5,1l/100km, nivel mediu de emisii CO2 de 133g/km)
A 250 cu transmisie 7G-DCT cu dublu ambreiaj (165 Kw, 224CP, 350Nm, consum mixt carburant de 6,0l/100km, nivel mediu de emisii CO2 de 141 g/km)
A 180d cu transmisie 7G-DCT cu dublu ambreiaj (85Kw/116CP, 260Nm, consum mixt carburant 4,1l/100km, nivel mediu de emisii CO2 de 108g/km)
 
Toate versiunile noului A au motorizari noi, eficiente: cele doua motoare pe benzina cu 4 cilindri in linie vor fi disponibile la lansarea pe piata. Inovatiile M 282 cu o cilindree de 1,4l si cu puteri de pana la 120kW includ oprirea alimentarii unor ciindri, la nevoie (initial in combinatie cu transmisia 7G-DCT) si profilul Delta a capului cilindrilor. Cel de-al doilea motor nou pe benzina este M 260, cu o cilindree de 2 litri, 165 kW si 350 Nm. 
 
Noile trasaturi include sistemul CAMTRONIC pentru arborele cu came pentru admisie. Ambele motoare pe benzina au incorporate filtru de particule in dotarea standard. 
 
De asemenea nou, motorul diesel cu patru cilindri si cilindreea de 1,5 litri, putere maxima de 85kW si cuplu de 260Nm. Trasaturile acestuia sunt sistemul de control al emisiilor cu tehnologie AdBlue, turbocompresorul cu sistem intern de racire cu apa si timpi de raspuns optimizati. Noua transmisie cu dublu ambreiaj 7G-DCT este de asemenea disponibila pentru aceste motorizari. In viitor, noul A va primi alte noi motorizari.
 
Rezervorul are standard capacitatea de 43 litri, insa poate fi extins optional pana la 51 litri.
 
De asemenea optional, Clasa A este disponibil cu tractiune integrala 4MATIC cu sistem de distributie variabila a cuplului. Sistemul sportiv de tractiune integrala a fost si el imbunatatit, oferind acum mai multa placere la conducere si, totodata, fiind mai eficient. Prin intermediul comutatorului DYNAMIC SELECT, soferul poate influenta caracteristicile 4MATIC mai mult decat oricand. Componentele 4MATIC includ transferul puterii la demaraj catre puntea spate, prin intermediul transmiei automate cu dublu ambreiaj, si diferentialul puntii spate, care are integrat un ambreiaj multidisc. Acesta nu mai este alimentat electro-hidraulic, ci electro-mecanic.  

Suspensia: agila si confortabila
 
Exista mai multe sisteme de suspensie disponibile noului A, in functie de motorizare si, desigur, de preferinta soferului. Jantele de 16 inch sunt incluse in dotarea standard. DYNAMIC SELECT este de asemenea inclus in dotarea standard, permitand, la actionarea unui comutator, personalizarea experientei la conducere in combinatie cu sistemul activ de amortizare a suspensiei (optional).
 
Ca si modelele predecesoare, noul A are o suspensie fata tip McPherson. Versiunile mai puternice, precum A 250 sau toate modelele 4MATIC au o suspensie spate complexa, cu 4 brate. Per ansamblu, ponderea aluminiului in favoarea altor materiale are una dintre cele mai ridicate valori la nivelul suspensiilor disponibile pe masinile din acest segment. Modelele A 200 si A 180 d au o suspensie spate cu bara de torsiune. 
 
Noul A include, in dotarea standard, o suspensie confort cu arcuri de otel si functia DYNAMIC SELECT. Suspensia confort coborata cu 15mm are arcuri configurate special si amortizoare pentru caracteristici sportive. Suspensia cu sistemul Active Damping Control permite soferului sa calibreze gradul de amortizare dupa preferintele sale. 
 
Noile modele Mercedes-Benz Clasa A, la lansarea pe piata:

 
 
Mai multe informatii despre Mercedes-Benz sunt disponibile online: www.media.daimler.com si www.mercedes-benz.com.
Mai multe fotografii de la debutul noului Clasa A sunt disponibile pe www.media.daimler.com. 
 
De asemenea, puteti afla mai multe informatii despre Mercedes-Benz prin accesarea platformei Mercedes Me Media www.media.mercedes-benz.com. 
 
 

Ultimele NOUTATI

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?
Life Style

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?

today24 Apr. 2024
Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret

today24 Apr. 2024
Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024
Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x