Interviu cu Andrei Savescu, coordonator JURIDICE.ro: "Mediul de afaceri are nevoie de mai multi oameni onesti"

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Interviu cu Andrei Savescu, coordonator JURIDICE.ro: Mediul de afaceri are nevoie de mai multi oameni onesti Interviu cu Andrei Savescu, coordonator JURIDICE.ro: "Mediul de afaceri are nevoie de mai multi oameni onesti"
de Manager.ro la 25 Mar. 2015 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
andrei savescujuridice.roafaceriromaniauniversitatea romano-americana

Este debordant si bulversant. Iar amandoua cuvintele trebuie luate in sensul bun al definitiilor date de dictionar. Pentru ca amandoua sunt o stare de spirit liber. Si amandoua lasa urme. Indeamna la o actiune, la supunere sau nesupunere. La un punct de vedere. In nici un caz dupa o intalnire cu Andrei Savescu nu poti sa fii in starea de "placinta". Esti, asta in zilele lui cele mai proaste, o placinta cu ravas. Iar in zilele bune, te simti de parca te-ar fi lovit direct in stomac, dar prin interior, o cutie de Red Bull.

Manager.ro: Daca ar fi sa te descrii intr-un singur cuvant, care ar fi acela?
Andrei Savescu: Simplu.
 
Manager.ro: Unde te-ai nascut, unde ai crescut, unde ai mers la liceu/facultate? Ce moment ti-a marcat cel mai mult copilaria si adolescenta?
Andrei Savescu: Se pare ca am fost nascut la spital, aproape de locuinta parintilor, la tara, in satul Sintesti, comuna Margina, judetul Timis. La liceu am mers in Drobeta Turnu-Severin, unde locuiau parintii, Liceul Traian. Am absolvit Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti. Mai multe momente mi-au marcat copilaria si adolescenta, cand citeam carti, pentru ca dupa aproape fiecare carte, pe vremea aceea, mi se parea ca realitatea este altfel. Cartile sunt o lume mai reala decat lumea reala, pentru ca pricinuiesc mai multa gandire decat realitatea de zi cu zi. Am avut mereu un sentiment de recunostinta pentru cei care au scris carti, pentru ca au gasit timp sa impartaseasca gandurile lor, intr-o forma cel mai frecvent foarte concentrata. Mi se pare foarte interesant sa urmaresti felul in care gandesc oamenii. Am citit cartile din biblioteca parintilor mei, care erau foarte bogati, vreo doua mii de volume, apoi am mers la biblioteca Bibicescu, la sectia de imprumut, unde imi placea sa citesc in semiintuneric, stupefiat de numarul cartilor, mi-am dat seama ca oamenii au gandit foarte mult. Am observat ca in general cartile fusesera scrise de oameni care au murit, ceea ce mi s-a parut foarte trist.
 
Manager.ro: Cand te-ai angajat prima data? Unde si, mai ales, de ce?
Andrei Savescu: Destul de tarziu m-am angajat, la Universitatea Artifex din Bucuresti, de unde am migrat foarte repede la Universitatea Romano-Americana... De ce? Pentru ca m-am gandit ca in mediul universitar pot pastra contactul cu tinerii. S-a dovedit a fi o optiune inspirata, intrucat foarte multi dintre fostii mei studenti de la Universitatea Romano-Americana s-au dovedit a fi oameni exceptionali, de care nu as fi reusit sa fiu si sa raman aproape daca nu as fi avut norocul sa le fiu in preajma in perioada studiilor lor universitare.
 
Manager.ro: Esti unul din cei mai respectati actori din universul juridic romanesc. Care sunt, din punctul tau de vedere, cele mai importante 3 reguli pentru a reusi in acest domeniu?
Andrei Savescu: Cred ca exagerezi foarte mult... Sunt de foarte multa vreme un simplu avocat si un cititor universitar, iar de 11 ani coordonator al JURIDICE.ro. Nu cred ca pot sa raspund corect la intrebarea referitoare la cele mai importante 3 reguli pentru a reusi in domeniul juridic..., asa incat o sa dau un raspuns colocvial... O prima regula este sa stii ce vrei, caci altfel nu o sa stii daca ai reusit sau nu... A doua este sa fii harnic, intrucat norocul poate sa vina sau nu, iar daca vine este politicos sa te gaseasca lucrand... A treia regula este sa fii cat poti de generos, caci armonia universala este cu ochii pe noi... Nu stiu daca e un raspuns potrivit, intrucat nu are nimic specific domeniului juridic...
 
Manager.ro: Ce are si ce nu are mediul de afaceri romanesc?
Andrei Savescu: Are multi oameni energici. Are nevoie de mai multi oameni onesti.
 
Manager.ro: Ce urasti cel mai mult in Romania? Ce-ti place cel mai mult?
Andrei Savescu: Mai bine ma indepartez decat sa urasc. Daca ar fi un lucru foarte incomod in Romania, l-as schimba, daca pot, sau as pleca. Cel mai mult imi place apa rece de izvor.
 
Manager.ro: Ce planuri ai pentru business-ul tau? Pe termen mediu, 3-5 ani si pe termen lung.
Andrei Savescu: JURIDICE.ro nu este un business. Este o platforma care reflecta lumea in care traim, cu bune si rele. Proiectul este sustinut prin contributiile multor oameni care, firesc, culeg avantaje din faptul ca JURIDICE.ro exista si este asa cum este. imi propun sa mentinem linia proiectului, sa reusim sa nu ne abatem de la Politica JURIDICE.ro, pastrand proiectul viabil baneste.
 
Manager.ro: De ce nu ai emigrat?
Andrei Savescu: M-am luat cu treaba aici, in Romania.
 
Manager.ro: Ai calatorit mult. Care sunt cele mai frumoase 3 locuri in care ai fost? Dar cele mai urate 3 locuri?
Andrei Savescu: Am calatorit putin, pana cand am sesizat elementele comune ale locurilor si oamenilor. intotdeauna calatoresc cu treaba, niciodata doar de placere. Cele mai frumoase 3 locuri unde am fost: Heidelberg, Viena si Roma. in locuri urate nu am fost...
 
Manager.ro: Unde ai fi vrut sa mergi si inca nu ai ajuns? De ce?
Andrei Savescu: Pe Luna as fi vrut sa merg, eram curios cum este. Nu am mers inca pentru ca m-am luat cu treaba...
 
Manager.ro: Daca te trezeste cineva noaptea si te intreaba "Ce carte ti-a placut cel mai mult?" care este raspunsul? La fel pentru film si pentru o melodie.
Andrei Savescu: Dune. Matrix. Fur Elise.
 
Manager.ro: Comenteaza: "Eu nu am cerut sa fiu nascut in Romania. Am avut noroc".
Andrei Savescu: Cred ca o asemenea atitudine este foarte pozitiva, ultra-optimista. Cand cunosc astfel de oameni incerc sa le raman aproape.
 
Manager.ro: Ce inseamna pentru tine Facebook?
Andrei Savescu: Un mediu de viata pentru oameni care prefigureaza o noua oranduire sociala: Computerismul.
 
Manager.ro: Alege intre:
Lamborghini sau Land Rover
Aleg Land Rover, pentru ca Lamborghini cunosc doar din afara...
 
Rusia sau Statele Unite ale Americii
Mi se pare ca Statele Unite ale Americii este un stat mai aproape de viitor: Computerismul.
 
Bucuresti sau Marginimea Sibiului
Bucuresti, pentru ca este mai aproape de Computerism...
 
Paris sau Londra
Londra, pentru ca ploua mai mult...
 
Euro sau Dolar
Euro
 
Aur sau Actiuni
Aur, pentru ca il cunosc mai bine...
 
Apple sau Samsung
Apple, pentru ca este mai tasty
 
Mamaia sau Delta Dunarii
Mamaia, pentru ca este mai aproape de Computerism...
 
Google sau Yahoo
Google, pentru ca yahooii sunt lacomi, rautaciosi, invidiosi, dominati de cele mai josnice instincte de acaparare...
 
Coldplay sau Mirabela Dauer
Cine este Coldplay?
 
Mamaliga sau Sushi
Asta este cea mai grea intrebare. As raspunde ca impreuna cel mai bine, insa, pentru ca trebuie sa aleg, aleg mamaliga, pentru ca o cunosc mai bine.
 
Face sens sau Are sens
Sunt optimist, cred ca sensul se face.
 
Singur pe malul marii / Cu prietenii pe malul marii
Cu prietenii, daca e de bine. Daca inainte de tsunami, atunci singur.
 
Ziarul financiar sau Cancan
Ziarul financiar, pentru ca se refera la altfel de cancanuri decat Cancan...
 
Ai copii sau planuri in acest sens? Daca da, cum ai vrea sa te caracterizeze, intr-un singur cuvant, copiii tai atunci cand vor implini varsta de 18 ani?
Nu stiu...
 
Manager.ro: Care este cel mai mare defect al romanilor? Dar cea mai importanta calitate?
Andrei Savescu: Cel mai mare defect este ghinionul. Cea mai importanta calitate este zambetul cu ochii.
 
Manager.ro: La ce te gandesti cand esti singur?
Andrei Savescu: Cand sunt singur ma gandesc la ceea ce fac si la ceea ce trebuie sa fac. in momentele de ragaz, ma gandesc cat de norocos sunt ca am fost nascut si am supravietuit pana acum, si la cat de norocos sunt ca imi petrec zilele in imediata apropiere a unor oameni buni. Foarte buni!
 
Manager.ro: Crezi ca Romania este in criza (economica)? Daca da, cand se va termina?
Andrei Savescu: Cred ca Romania se restructureaza. Daca restructurarea se petrece repede, asta se cheama criza. Criza este a noastra: adaptarea este grea.
 
Manager.ro: Esti invitat la o receptie de inalta clasa. Poti aduce cu tine 3 politicieni, din orice perioada si din orice tara. Pe cine ai lua?
Andrei Savescu: Nu inteleg ce inseamna “politician" si nu-mi pot imagina situatia in care as putea sa fiu invitat la o receptie de inalta clasa, intrucat nu m-am nascut in pozitia potrivita.
 
Manager.ro: Esti invitat la un barbecue la poalele muntilor. Poti aduce cu tine 3 lideri, din orice perioada si din orice tara. Pe cine ai lua?
Andrei Savescu: Pe Florin Campeanu, Mihai Viteazul si Tudor Vladimirescu. Serios. Am inteles intrebarea, raspunsul este serios.
 
Manager.ro: Cum ai descrie, intr-o fraza, succesul?
Andrei Savescu: As descrie succesul intr-o fraza fara subiect si predicat: Cuminte si Harnic.

Nota: Fotografiile sunt din arhiva personala a intervievatului.
Mai multe informatii despre Andrei Savescu gasiti aici.

Ultimele NOUTATI

De la ce varsta e obligatoriu sa pui bani deoparte
Economie

De la ce varsta e obligatoriu sa pui bani deoparte

today29 Mar. 2024
Ce sa eviti sa spui si sa faci in fata patronului, dupa ce iti dai demisia
Economie

Ce sa eviti sa spui si sa faci in fata patronului, dupa ce iti dai demisia

today29 Mar. 2024
Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri
Business

Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri

today29 Mar. 2024
Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager
Companii

Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager

today29 Mar. 2024
Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice
Life Style

Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice

today29 Mar. 2024
Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii

today29 Mar. 2024
Reductoarele melcate si coaxiale – parti integrante ale industriilor care folosesc utilaje si echipamente electrice
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Reductoarele melcate si coaxiale – parti integrante ale industriilor care folosesc utilaje si echipamente electrice

today29 Mar. 2024
Noua moneda meme Slothana, de pe Solana, strange 500.000 USD in prima zi de prevanzare – Urmatorul crypto care poate creste de 100x? (P)
Business

Noua moneda meme Slothana, de pe Solana, strange 500.000 USD in prima zi de prevanzare – Urmatorul crypto care poate creste de 100x? (P)

today29 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri
Business

Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri

today29 Mar. 2024
Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager
Companii

Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager

today29 Mar. 2024
Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice
Life Style

Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice

today29 Mar. 2024
Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii

today29 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x