PROFIL DE MANAGER: Cine este Graham O'Mahoney, omul din spatele finantelor Provident Financial Romania

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
PROFIL DE MANAGER: Cine este Graham O'Mahoney, omul din spatele finantelor Provident Financial Romania PROFIL DE MANAGER: Cine este Graham O'Mahoney, omul din spatele finantelor Provident Financial Romania
de Manager.ro la 21 Ian. 2014 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
director financiargraham o'mahoneyjaponiafinantetaxesuediaprovident financial romania

Dupa ce a deslusit misterele limbilor greaca si latina, a hotarat ca este pe drumul cel bun spre... contabilitate. A "calatorit" prin lume in interes de serviciu, a lucrat cu "samuraii business-ului" japonez si a baut cafeaua cu colegii suedezi bucurandu-se de "fika". De aici a ajuns in Romania, unde se bucura de mare si de munte, cand are ocazia, si la fel "se bucura" cand se asteapta mai putin, de cainii de pe strazile noastre. Dar cand nu face aceste lucruri, tine sub control finantele Provident. este vorba despre Graham O'Mahoney, Finance Director Provident Financial Romania.

Graham O’Mahoney este directorul financiar al Provident Financial Romania din februarie 2013, avand o experienta vasta in domeniul financiar acumulata in multinationale din Marea Britanie, Japonia, Suedia sau SUA.
 
In Romania a ajuns ca urmare a unui proces de headhunting. O agentie de recrutare de top management cu care lucrase anterior i-a prezentat aceasta oportunitate la finele anului 2012 si, dupa nici doua luni, Graham O’Mahoney se muta in Romania si prelua pozitia actuala.
 
“Mi-a placut mereu sa ma aflu in locuri noi si sa fac lucruri noi, astfel incat sa-mi pot extinde permanent cunostintele si sa-mi dezvolt capabilitatile manageriale. Am fost intrigat de perspectivele si oportunitatea de a lucra in Europa de Est, astfel ca am citit numeroase articole pe Google si Wikipedia si am decis rapid ca eu si familia mea ne vom putea imbogati experienta de viata, atat pe plan profesional, cat si personal. Dupa discutia cu agentia de recrutare, m-am intalnit cu CEO-ul grupului International Personal Finance si apoi cu CEO-ul si echipa din Romania. Ei m-au placut pe mine si eu pe ei, astfel ca asa s-a finalizat decizia”, a spus Graham O’Mahoney.

 
De la greaca si latina, la contabilitate
 
A studiat limba greaca si limba latina la Universitatea Oxford si povesteste ca a absolvit fara o idee clara despre ce dorea sa faca mai departe. Contabilitatea a descoperit-o ceva mai tarziu, s-a angajat la o firma specializata si, trei ani mai tarziu, devenea contabil autorizat. S-a alaturat atunci AstraZeneca Pharmaceuticals, o companie importanta din sectorul farmaceutic din Marea Britanie, unde a ramas timp de doi ani.
 
Pasul urmator in cariera l-a facut in cadrul aceleiasi companii, dar in Japonia, devenind partener financiar in divizia japoneza de cercetare si dezvoltare.
 
”Acolo aveam un rol de consultant financiar pentru colegii nespecializati pe acest domeniu, carora le ofeream consultanta si indrumare despre cum ar trebui sa arate un buget si cum sa optimizeze cheltuielile”, spune Graham O’Mahoney, directorul financiar al Provident Financial Romania.
 
Dupa activitatea din Japonia, a preluat pozitia de director financiar al filialei AstraZeneca Pharmaceuticals din Suedia, unde a coordonat procesul decizional cu privire la investitiile realizate pentru programe ample de dezvoltare de produse in domeniul farmaceutic. Iar ulterior s-a implicat in partea operationala a organizatiei, avand de coordonat un buget de 1,6 miliarde de dolari.
 
”Dupa aceasta etapa, pot spune ca am gestionat componenta financiara din toate departamentele principale ale unei companii, astfel ca imi doream o pozitie care sa imi ofere mai multe provocari, iar cand am aflat de pozitia din Romania, intr-o companie diferita, intr-o tara noua cu un mediu de business diferit de cele cu care eram obisnuit, am realizat ca aceasta este provocarea de care aveam nevoie”, spune directorul financial al Provident Financial Romania.
 
Fika – momentul de socializare in Suedia
 
O provocare si, totodata, o experienta care i-a imbogatit atat viata profesionala, cat si cea personala, a fost diferenta culturala experimentata pe cele trei continente.
 
In Japonia, de exemplu, a resimtit o rezistenta naturala in fata riscului potential de a dezamagi colegii, ceea ce, in activitate, se traducea in procese decizionale foarte lente. In Suedia, cunoscuta sub numele de Japonia Europei, a intalnit obiceiuri similare privind procesele decizionale si modul cum sunt luate deciziile, meeting-urile fiind adesea doar intalniri ceremonioase pentru
aprobarea unor decizii care au fost deja negociate, discutate si agreate in prealabil. In Suedia, insa, mediul de lucru este puternic axat pe socializare, astfel ca suedezii au un concept numit ”fika”, ce consta intr-o pauza dimineata si una dupa-amiaza, cand colegii se intalnesc si savureaza impreuna o cafea.
 
Omul care trage linie sub calcule
 
Acum, conduce departamentul financiar al Provident Financial Romana si este responsabil de tot ceea ce inseamna componenta financiara in companie, de la taxe si impozite, pana la trezorerie, audit intern sau achizitii.
 
Veniturile Provident Financial Romania au depasit 37,2 de milioane de euro in primul semestru din 2013, in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada din 2012, iar in cei 7 ani de prezenta pe piata locala, compania a investit in Romania peste 180 de milioane de euro si a contribuit la bugetul de stat cu taxe in valoare de peste 25 de milioane de euro, ceea ce inseamna sume deloc neglijabile.
 
Coordoneaza o echipa formata din 30 de persoane, iar rolul sau principal este sa se asigure ca are un plan de succesiune nu doar pentru echipa, ci inclusiv pentru pozitia pe care o ocupa. Exista planuri de extidere a echipei, cu conditia ca investitia sa fie sustinuta de dezvoltarea intregii companii si de rezultatele acesteia.
 
Cum arata Provident de cand O’Mahoney a preluat fraiele
 
In primul semestru al lui 2013, strategia Provident s-a modificat usor pe plan local, avand drept pilon principal cresterea. Astfel, compania pune clientul pe primul loc si actioneaza corespunzator pe toate verticalele de business, investind foarte mult in aceasta schimbare de strategie, lucru reflectat in mare masura in activitatea departamentului financiar. Grupul britanic International Personal Finance (IPF) din care Provident face parte este listat la bursa, ceea ce impiedica raportarea datelor financiare pentru perioade viitoare.
 
Investitiile sunt una din responsabilitatile principale ale lui Graham O’Mahoney, iar 2013 a fost un an aglomerat din acest punct de vedere. Pe langa schimbarea de strategie, compania a investit in www.SigurantaFinanciara.ro, un centru de resurse pentru educatie financiara si antreprenoriala.
 
O alta investitie importanta realizata anul acesta de companie este extinderea in Bulgaria, sustinuta de un aport substantial de capital si de o echipa internationala de manageri experimentati.
 
 „Deschiderea Provident Bulgaria in septembrie 2013 reprezinta o decizie importanta pentru IPF si ne bucuram sa vedem ca pana acum lucrurile tind  sa mentina un traseu constant pozitiv astfel incat piata de credite din Bulgaria devine o oportunitate de dezvoltare dince in ce mai concreta”, spune directorul financiar al companiei.
 
Operatiunile Provident din Bulgaria sunt dezvoltate autonom, cu manageri locali, folosind infrastructura dezvoltata de grup in Romania, cu precadere in ce priveste departamentele suport.
 
Bariera lingvistica
 
”Mediul de lucru din Romania seamana insa surprinzator de mult cu mediul din Marea Britanie, poate mai mult decat ma asteptam. In ceea ce priveste stilul de viata, locuiesc in Bucuresti si cred ca Lipscani si Herastrau sunt puncte principale de atractie si de socializare. Iubesc faptul ca atat muntele, cat si marea, sunt la doar cateva ore distanta cu masina si am devenit foarte pasionat de Feteasca Neagra”, spune Graham O’Mahoney.
 
Bariera lingvistica a existat mereu, insa directorul financiar al Provident Financial Romania a ales sa invete cate putin din limba fiecarei tari in care a locuit. La fel procedeaza acum si cu limba romana, setul minim de cunostinte accumulate pana in preznt fiind un sprijin pentru integrara mai facila.
 
”In Japonia nu m-am simtit niciodata integrat, nici chiar dupa trei ani petrecuti acolo. De altfel, multi expati sustin ca nu reusesc acest lucru. Ambii copii s-au nascut insa acolo si poarta nume traditionale japoneze, aspect cu care se mandresc mereu in fata prietenilor. Romania, in schimb, este o tara unde te poti adapta foarte usor, iar eu si familia mea ne simtim bine aici. Totusi, prima oara cand am condus, am fost amendat pentru viteza, iar pe bicicleta mi se intampla adesea sa fiu alergat de caini vagabonzi. Cu toate acestea, deja ma simt integrat aici. Si ador clima din Romania”, a conchis CFO-ul.
 

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x