Interviu cu Corina Neagu, Managing Partner, 4Tree: "Romanii au un urias potential neexploatat"

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Interviu cu Corina Neagu, Managing Partner, 4Tree: Romanii au un urias potential neexploatat Interviu cu Corina Neagu, Managing Partner, 4Tree: "Romanii au un urias potential neexploatat"
de Manager.ro la 24 Mar. 2015 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
corina neaguafaceriromania4treesuccesresurse umane

Sa cunosti un om care zambeste permanent este o binecuvantare! Simti ca viata nu e nimic altceva decat o agenda digitala in care tu faci ce insemnari vrei. Si toate se transforma in realitate. Simti ca nimic rau nu se poate intampla. Si nici nu se intampla, pentru ca, s-a dovedit, prin puterea mintii putem schimba lucrurile din jurul nostru. Cand am cunoscut-o pe Corina conducea cu succes departamentul de HR al unei firme cu 3000 de angajati. Astazi are firma ei, 4Tree. Si ii merge bine. Pentru ca asa se intampla cand zambesti...

Manager.ro: Daca ar fi sa te descrii intr-un singur cuvant, care ar fi acela?
Corina Neagu: Femeie. 
 
Manager.ro: Unde te-ai nascut, unde ai crescut, unde ai mers la liceu/facultate? Ce moment ti-a marcat cel mai mult copilaria si adolescenta?
Corina Neagu: M-am nascut in Bucuresti, la Maternitatea Steaua, ora 14.00, acum 39 de ani. Am crescut cam prin toate zonele tarii, dar cel mai mult la Iasi, la bunicii din partea mamei. Am absolvit Liceul Mihai Viteazul din Bucuresti, si Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Romano-Americane tot din Bucuresti. Mi-am continuat studiile cu un Master in Resurse Umane la scoala britanica CIPD (Chartered Institute of Personnel Development).  
Mi-au marcat copilaria statul la coada pentru diverse alimente, jocurile copilariei din strada, fara griji si trafic, ca acum, Revolutia, transformarile prin care am trecut rapid de la faza de copil la faza de adolescent, renuntarea la un sport minunat, inotul, din cauza unei otite groaznice…
 
Manager.ro: Cand te-ai angajat prima data? Unde si, mai ales, de ce?
Corina Neagu: La 16 ani, ca Project Manager in cadrul Asociatiei Romane Anti-SIDA. Pentru ca cineva a avut incredere in mine si m-a recomandat, iar eu am raspuns pentru ca-mi plac provocarile, era o mare oportunitate de a invata si de a castiga niste bani. Tin minte ca din primul salariu de 200 de dolari, multi bani pe vremea aceea, mi-am cumparat carti de la Humanitas si i-am luat mamei o pereche de sandale de piele alba, minunate. 
 
Manager.ro: Ai o experienta solida in afaceri, atat ca angajat in companii prestigioase, cat si ca antreprenor. Care sunt, din punctul tau de vedere, cele mai importante 3 reguli pentru a reusi in business?
Corina Neagu: Nu as putea sa spun chiar solida raportandu-ma la faptul ca 20 de ani am fost angajat si ca doar de 9 luni sunt antreprenor. Mai degraba as merge pe ideea de constientizare a conceptului de business in Romania, ce presupune acesta si cum ar trebui sa se desfasoare procesele pentru a fi eficiente. 
Nu sunt adepta retetelor si cred mult in autonomie si flexibilitate. Pe de alta parte am principii sanatoase si valori puternice. 
De aceea cred ca pentru a avea un business eficient ideal ar fi sa ai: inteligenta financiara, pentru ca de foarte multi ori aceasta lipseste si de aici o gramada de esecuri; bun simt organizational, ca sa stii foarte clar care-ti sunt capacitatile, cine esti, unde vrei sa ajungi, etc.; perseverenta si incredere in cine esti si ce poti sa faci.  
 
Manager.ro: Ce are si ce nu are mediul de afaceri romanesc?
Corina Neagu: Incep cu ce nu are: stabilitate si congruenta; politici si proceduri riguroase si corect intocmite, in conformitate cu cerintele internationale, customizate pentru aplicabilitatea in Romania; sisteme unitare si eficiente: sanitar, educational, administrativ, legislativ; politicieni incoruptibili si foarte bine pregatiti pentru rolurile pe care si le asuma.
 
Ce are Romania: un foarte mare potential, rezerve naturale, oameni foarte inteligenti si dornici sa reuseasca, tineri capabili si deschisi catre oportunitati.  
 
Manager.ro: Ce urasti cel mai mult la mediul de afaceri in Romania? Ce-ti place cel mai mult?
Corina Neagu: Ipocrizia si inselatoria; oportunitatile, creativitatea si deschiderea catre nou. 
 
Manager.ro: Ce planuri ai pentru business-ul tau? Pe termen mediu, 3-5 ani si pe termen lung.
Corina Neagu: Scopul nostru, al meu si al lui Costel Iordache, partenerul meu, cand am infiintat 4Tree a fost si va ramane peste ani acela de a educa. Indiferent de programele pe care le concepem ne dorim sa ajutam la construirea si dezvoltarea unui sistem educational puternic. Incurajam educatia alternativa, eu una nu mai am incredere in sistemul educational de stat, si de aici si refularea noastra in a lua taurul de coarne si a face ceva in acest sens. Bineinteles ca si banii sunt importanti, dar nu sunt scopul in sine. Si am constatat ca atunci cand faci totul cu drag si cu pasiune, banii nu intarzie sa apara. 
Pe termen mediu si lung ne dorim sa crestem din toate punctele de vedere – sa angajam oameni, sa aducem cat mai multe instrumente care sa ne eficientizeze procesele in recrutare, training, evaluare, consiliere in cariera, sa fim cea mai importanta companie de profil din Romania, sa devenim un pilon si un model de business.  
 
Manager.ro: De ce nu ai emigrat?
Corina Neagu: Pentru ca sunt mandra ca sunt romanca, consider ca Romania este tara tuturor posibilitatilor, pentru ca aici m-am nascut, m-am format ca om, am familia, prietenii, am investit mult in ce fac si cine sunt acum. Nu imi este teama sa o iau de la zero, dar as face-o, mereu, in Romania. 
 
Manager.ro: Ai calatorit mult. Care sunt cele mai frumoase 3 locuri in care ai fost? Dar cele mai urate 3 locuri?
Corina Neagu: Da, am calatorit, sunt pasionata de calatorii si-mi place ca mereu sa merg in alta parte. Pe primul loc as pune Romania, pentru ca avem peisaje si oameni minunati peste tot. Pe urma Elvetia si Irlanda. 
Nu exista locuri urate….:) Dar pot spune ca locurile sarace, cu oameni neputinciosi, cu case abandonate m-au intristat. 
 
Manager.ro: Unde ai fi vrut sa mergi si inca nu ai ajuns? De ce?
Corina Neagu: Brazilia, Seychelles, Australia. Sunt in plan. Nu le-a venit inca timpul.  
 
Manager.ro: Daca te trezeste cineva noaptea si te intreaba "Ce carte ti-a placut cel mai mult?" care este raspunsul? La fel pentru film si pentru o melodie.
Corina Neagu: Greu, pentru ca sunt multe care-mi plac, dar voi raspunde la prima strigare sa zic asa…
“La Medeleni”, “Toamna in New York”, “Ed Sheeran – Thinking out loud”.
 
Manager.ro: Comenteaza: "Eu nu am cerut sa fiu nascut in Romania. Am avut noroc".
Corina Neagu: Nu stiu daca e chestie de noroc, dar uitandu-ma la realizarile mele, ma simt binecuvantata. Nici nu pot sti daca in alta tara ar fi fost la fel, dar stiu sigur ca aici ma simt acasa si ca tot ce am facut si cine sunt se datoreaza si oamenilor din jur si circumstantelor si oportunitatilor de care am profitat la momentul respectiv.  
 
Manager.ro: Ce inseamna pentru tine Facebook?
Corina Neagu: Un instrument de comunicare pe care daca-l folosesti inteligent si de care nu devii dependent iti poate aduce multe beneficii, asa cum mi-a adus mie. Probabil ca peste cativa ani va aparea altceva mai interesant si vom rade de gluma cu “Daca nu esti pe Facebook, nu existi.” 
 
Manager.ro: Alege intre (pune alegerea ta sub intrebare):
 
Lamborghini sau Land Rover
Land Rover 
 
Rusia sau Statele Unite ale Americii
Clar SUA:-) 
 
Bucuresti sau Marginimea Sibiului
Bucuresti.
 
Paris sau Londra
Londra.
 
Euro sau Dolar
Euro. 
 
Aur sau Actiuni
Actiuni. 
 
Apple sau Samsung
Apple.
 
Mamaia sau Delta Dunarii
Delta Dunarii.
 
Google sau Yahoo
Google e prietenul meu.
 
Coldplay sau Mirabela Dauer
Coldplay, definitely.
 
Mamaliga sau Sushi
Mamaliga – stiu sa o pregatesc si gasesc tot felul de combinatii. 
 
Face sens sau Are sens
Are sens. 
 
Singur pe malul marii / Cu prietenii pe malul marii
Depinde de moment….uneori singur, alteori cu prietenii
 
Ziarul financiar sau Cancan
Ziarul financiar  
 
Manager.ro: Ai copii? Daca da, cum ai vrea sa te caracterizeze, intr-un singur cuvant, copiii tai atunci cand vor implini varsta de 18 ani?
Corina Neagu: Am doua fete minunate, Carla, de 5 ani si jumatate si Rebecca (campioana) de 9 ani si trei luni. Imi doresc in primul rand sa le fiu mama in toate sensurile posibile si sa le fiu model si partener de drum. Asa mi-as dori sa ma caracterizeze.  
 
Manager.ro: Care este cel mai mare defect al romanilor? Dar cea mai importanta calitate?
Corina Neagu: Ca sunt lenesi, se complac si se plang. Ca au un urias potential neexploatat, o foarte mare doza de inteligenta (pe care nici nu si-o descopera) si un simt artistic deosebit. 
 
Manager.ro: La ce te gandesti cand esti singura?
La cum as putea sa fac lumea un loc mai frumos, la viitor, la copii, la iubire, la ce vreau sa las in urma mea, la proiectele mele. 
 
Manager.ro: Crezi ca Romania este in criza (economica)? Daca da, cand se va termina?
Corina Neagu: Daca ar fi sa o iau dupa “plangaciosi si carcotasi” Romania e in criza dintotdeauna. Cred ca daca nu suntem atenti si nu ne mobilizam, groapa se adanceste zilnic si vizibil. Imi doresc sa iesim din starea latenta in care suntem, sa actionam mai mult, sa muncim si sa punem mai mare accent pe calitate, nu pe cantitate. 
 
Manager.ro: Esti invitata la o receptie de inalta clasa. Poti aduce cu tine 3 politicieni, din orice perioada si din orice tara. Pe cine ai lua?
Corina Neagu: Regina Elisabeta, Michelle Obama si Lady Diana, ca femei.
Vlad Tepes, Obama si Martin Luther King, ca barbati.  
 
Manager.ro: Esti invitata la un barbecue la poalele muntilor. Poti aduce cu tine 3 lideri, din orice perioada si din orice tara. Pe cine ai lua?
Corina Neagu: Churchill, Maica Tereza, Ghandi.  
 
Manager.ro: Cum ai descrie, intr-o fraza, succesul?
Corina Neagu: Succesul este starea pe care o ai atunci cand stii ca ai facut totul, ai dat totul, ai pus toate ingredientele, te-ai antrenat, te-ai mobilizat, ai daruit, ai facut totul cu pasiune, si te-ai si distrat intre timp. Daca s-a si materializat intr-un fel si ai beneficiat si de admiratie si recunoastere, atunci e starea completa.

Nota: Fotografiile sunt din arhiva personala a intervievatei.
Mai multe informatii despre activitatea Corinei Neagu gasiti aici.

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x