Campaniile Manager.ro: Ce gradinita alegem? - Interviu Gradinita "Bambi"

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Campaniile Manager.ro: Ce gradinita alegem? - Interviu Gradinita Bambi Campaniile Manager.ro: Ce gradinita alegem? - Interviu Gradinita "Bambi"
de Manager.ro la 26 Ian. 2011
Urmareste-ne pe Google News
gradinita privatagradinita de statgradinita bambicopiilimba englezalimba germanaparintigradinitagradinitegradinite bucuresti

Multi parinti isi pun intrebarea care e cea mai buna solutie pentru copiii de varsta prescolara: sa-i duca la stat sau la privat? Exista argumente pro si contra de ambele parti.

In ultima vreme se vorbeste din ce in ce mai mult de gradinitele de stat ca de institutii cu angajate plictisite, blazate, cu mancare proasta, materiale educative invechite, prea multi copii intr-o grupa, locuri de joaca dotate necorespunzator, bani in plus pentru fondul clasei, apa, servetele, hartie igienica, prosoape, carti, creioane, acuarele, plastilina, sapun etc. S-a creionat astfel un tablou in culori destul de inchise care-i sperie pe parinti. Ce urmeaza? Prospectarea pietii pentru a gasi ceva mai bun.

Gradinitele particulare vin cu avantajul mancarii mai bune, a unei ingrijiri mai atente (mai putin copii intr-o grupa rezulta in mai multa atentie acordata fiecarui in parte), lipsa stresului cu rechizite si consumabile, educatoare tinere care inca nu s-au plictisit sa pazeasca copiii altora, somn de voie, medic, camere de supraveghere conectate la internet. Exista si aici dezavanataje: fluctuatia personalului, pret de
inscriere mare.



Am pregatit un set de cinci intrebari la care speram ca ne vor raspunde sincer cateva dintre gradinitele de top din Bucuresti, pentru a ne face o idee mai clara despre diferenta de nivel educational si de dezvoltare personala a copilului pe care ne-o promit acestea.

Prima gradinita care a arspuns prompt apelului nostru a fost Gradinita Bambi, prin doamna director Cristiana Boca.

1. Care este curriculum-ul abordat? Cel de stat sau acesta este completat cu practici curriculare din scolile din strainatate (britanice, de exemplu)?

In Gradinita Bambi se aplica curriculumul national de nivel prescolar (curriculum aprobat prin O.M. nr 5233 din 01.09.2008) imbogatit cu elemente proprii, precum:
- predarea limbii engleze sau germane, zilnic, in programul de dimineata, incepand cu grupa mica
- predarea artelor plastice si decorative, 3 sedinte saptamanale, incepand cu grupa anteprescolar
- existenta unei oferte foarte bogate de activitati optionale aflate la alegerea copiilor si a parintilor acestora, care se extinde anual, in functie de solicitari, precum: a doua limba straina (franxeza, germana), origami, dans contemporan, balet, inot, aikido, teatru pentru copii, pian, sah, tenis, terapie de limbaj (logopedie), informatica pentru copii (gradinita IT), FastracKids, FastrackTots, FastrackMusic, olarir, pictura, grafica.


2. Cum alegeti personalul didactic si pe cel de sprijin? Trebuie educatoarele sa treaca de un test psihologic?

Un element care defineste Gradinita Bambi este raportul optim intre cadre didactice si copii. Acest raport este, in functie de grupa de varsta, 1 adult la 6 copii pentru grupa de varsta 18 luni - 3 ani si 1 adult la 6 - 7 copii pentru grupa de varsta 3 - 4 ani, 1 adult la 8 copii pentru grupa de varsta 4 -6 ani, fiind apreciat pozitiv de catre parinti, reprezentand un argument obiectiv in sprijinul ideii ca acordarea atentiei speciale pentru fiecare copil in parte nu este doar reclama.


Pentru a lucra in Gradinita Bambi prima conditie este aceea a calificarii. Personalul didactic este absolvent al studiilor de specialitate, educatoarele avand specializarea educatoare-invatatoare sau profesor pentru invatamantul prescolar. Personalul didactic este angajat in urma organizarii unui concurs la nivel de unitate, concurs ce are in componenta sustinerea unei probe scrise in specialitate, a unei probe practice si a unui interviu.


Formarea initiala a a personalului este un argument foarte important in favoarea angajarii, iar aceasta se continua permanent prin cursuri de formare continua, prin participarea educatoarelor la cercurile pedagogice la nivel de sector; prin inscrierea si obtinerea anual de catre personalul didactic a gradelor didactice. De exemplu, in acest an scolar , in Gradinita Bambi nu exista educatoare debutante, ci educatoare care au obtinut cel putin definitivatul in invatamant.


De asemenea, educatoarele sunt sustinute in demersul didactic de metodologiile de lucru pentru copiii de 0-7 ani si a unor resurse specifice elaborate de CEDP Step by Step, aflate la dispozitia cadrelor didactice


3. Ce fel de program oferiti? Acoperiti vacantele, week-end-urile?

La Gradinita Bambi functionam cu‭ ‬4‭ ‬variante de program: program scurt fara masa de pranz‭ (‬8:00‭ ‬– 13:00), program mediu cu masa de pranz‭ (‬8:00‭ ‬– 14:30), program prelungit‭ (‬8:00‭ ‬– 18:00), program extins‭ (‬8:00‭ ‬– 19:00). Anul scolar al Gradinitei Bambi debuteaza la‭ ‬1‭ ‬septembrie si se incheie la‭ ‬30‭ ‬iunie.‭ ‬In luna iulie, gradinita este deschisa si functioneza pe pachete de servicii optionale. Vacantele prevazute in contractul cu parintii sunt:‭ ‬ 2‭ ‬saptamani‭ ‬-‭ ‬vacanta de Craciun si‭ ‬1‭ ‬saptamana vacanta de Paste,‭ ‬la care se adauga luna august.

4. Cum interactionati cu parintii? Cum ii informati in legatura cu progresul copiilor? Tineti cont de feed-back-ul lor?

Parintii sunt recunoscuti drept primii educatori ai copilului si relatia cu acestia este extrem de importanta pentru reusita programului educational.‭ ‬Legatura cu parintii este mentinuta direct,‭ ‬la venirea si plecarea din gradinita,‭ ‬dar si indirect prin: dosar de corespondenta saptamanal, mail saptamanal de informare, avizier zilnic, telefonic. La acestea se adauga modalitatile formale directe: sedinte semestriale cu parintii, consultatii individuale lunare, saptamana portilor edschise pentru parinti.
Parintii sunt bineveniti in gradinita oricand,‭ ‬fara programare anterioara, pentru a asista la activitati,‭ ‬pentru a supraveghea sau participa la jocurile din centrele de activitate.

Parintii sunt informati continuu despre interesele de cunoastere ale copiilor si despre progresul lor.‭ ‬In mod formal,‭ ‬parintii primesc‭ ‬3‭ ‬evaluari pe parcursul anului scolar,‭ ‬o evaluare initiala,‭ ‬o evaluare de progres la sfarsitul primul semestru si evaluarea sumativa,‭ ‬la sfarsitul anului scolar.‭ ‬Evaluarile vizeaza atat ce ar trebui sa stie sa faca un copil in raport cu varsta si curriculum-ul prescolar,‭ ‬dar si achizitiile in limba straina studiata intensiv,‭ ‬respectiv germana sau engleza.

Feedback-ul parintilor este respectat,‭ ‬o dovada fiind chiar introducerea unei palete atat de largi de activitati optionale in oferta gradinitei,‭ ‬oferta extinsa de la an la‭ ‬an.


5. Cum manageriati conflictele intre copii, intre copii si educatoare? Exista o politica interna in acest sens? Ce faceti cu copiii agresivi, obraznici?

Conflictele dintre copii sunt o realitate in aceasta perioada a vietii copiilor, dar existenta regulilor discutate si negociate din prima saptamana de gradinita, la care se adauga practicarea unei vieti democratice in comunitatea restransa din institutie, face ca, odata cu timpul, acestea sa se stinga, sa fie rezolvate pe cale pasnica, prin cuvinte adecvate. De un ajutor pretios sunt psihologul coordonator, psihopedagogul scolar si consilierul scolar al gradinitei.

Ultimele NOUTATI

Diferenta dintre zaharul alb si zaharul brun: Care este mai sanatos si de ce?
Ultima ora

Diferenta dintre zaharul alb si zaharul brun: Care este mai sanatos si de ce?

today29 Mar. 2024
2 anunturi de joburi cu salarii de peste 20.000 de lei net in Romania
Companii

2 anunturi de joburi cu salarii de peste 20.000 de lei net in Romania

today29 Mar. 2024
De la ce varsta e obligatoriu sa pui bani deoparte
Economie

De la ce varsta e obligatoriu sa pui bani deoparte

today29 Mar. 2024
Ce sa eviti sa spui si sa faci in fata patronului, dupa ce iti dai demisia
Economie

Ce sa eviti sa spui si sa faci in fata patronului, dupa ce iti dai demisia

today29 Mar. 2024
Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri
Business

Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri

today29 Mar. 2024
Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager
Companii

Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager

today29 Mar. 2024
Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice
Life Style

Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice

today29 Mar. 2024
Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii

today29 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

De la ce varsta e obligatoriu sa pui bani deoparte
Economie

De la ce varsta e obligatoriu sa pui bani deoparte

today29 Mar. 2024
Ce sa eviti sa spui si sa faci in fata patronului, dupa ce iti dai demisia
Economie

Ce sa eviti sa spui si sa faci in fata patronului, dupa ce iti dai demisia

today29 Mar. 2024
Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri
Business

Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri

today29 Mar. 2024
Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager
Companii

Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager

today29 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x