Apple atinge pentru prima oara o valoare la bursa de 1 trilion de dolari

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Apple atinge pentru prima oara o valoare la bursa de 1 trilion de dolari
Apple atinge pentru prima oara o valoare la bursa de 1 trilion de dolari
de Adrian Somai la 08 Aug. 2018
Urmareste-ne pe Google News
applebursaun trilion de dolariiphone xsteve jobs

Saptamana trecuta a marcat indeplinirea unui obiectiv istoric pentru gigantul american Apple. Compania americana a devenit la sfarsitul saptamanii trecute prima companie privata din lume care a depasit la bursa valoarea de 1.000 de miliarde de dolari. Joi, o actiune a celor de la Apple valora nu mai putin de 207.05 dolari la Bursa din New York.

Acest succes reusit de cei de la Apple in zilele saptamanii trecute se datoreaza cifrei de vanzari din ce in ce mai bune a telefoanelor mobile inteligente de tip smartphone. Apple este un producator de telefoane premium, aceasta categorie superioara din punct de vedere calitativ castigand tot mai multa popularitate in ultima vreme. Telefoanele au devenit un accesoriu fara de care cei mai multi dintre noi nu am putea trai. Si, iata, ca sunt foarte multi oameni care prefera sa plateasca o suma mai mare de bani pentru a putea avea un telefon premium, de o calitate superioara. 
 

Cifra de afaceri a celor de la Apple a ajuns la 53 de miliarde de dolari

 
Gigantul american Apple a prezentat la inceputul saptamanii trecute un bilant pe al doilea trimestru al anului. Rezultatele s-au dovedit a fi foarte bune, reusind chiar sa depaseasca asteptarile prezise de mai multi specialisti ai pietei. Interesant este ca la numarul de telefoane vandute, analistii au preconizat o cifra mai mare decat cea inregistrata. Mai exact, specialistii prognozasera un numar de 41.8 milioane de telefoane vandute, in timp ce Apple a inregistrat o cifra de vanzari de 41.3 milioane de unitati. 
 
Insa, chiar si asa, Apple a inregistrat un venit mai mare decat cel care a fost prezis de specialisti. Mai exact, compania americana a inregistrat venituri de 53.3 miliarde de dolari, in timp ce analistii se asteptasera la venituri un pic mai mici, de 53.2 miliarde de dolari. In cele din urma, aceste venituri au dus la un profit de 2.34 dolari pe actiune, in timp ce previziunile indicau 2.18 dolari pe actiune. Veniturile din servicii au depasit si ele previziunile facute inainte, ridicandu-se la 9.5 miliarde de dolari. 
 
Acest lucru a fost posibil datorita preturilor mai mari cu care s-au vandut telefoanele in aceasta perioada. Desi specialistii se asteptau la o medie de 694 de dolari pe telefon, in realitate, pretul mediu al acestora a crescut simtitor si a ajuns la o valoare medie de 724 de dolari.
 

iPhone X, cel mai profitabil telefon din istoria Apple

 
Luca Maestri, director financiar in cadrul Apple, este de parere ca aceasta crestere a pretului mediu se datoreaza in principal popularitatii de care se bucura telefoanele de ultima generatie lansate in ultima perioada. Spre exemplu, un iPhone X costa nici mai mult, nici mai putin de 999 de dolari, un pret care depaseste cu mult pretul mediu despre care am vorbit ceva mai devreme. De altfel, iPhone X a fost chiar cel mai popular si cel mai vandut telefon in acest trimestru al doilea.  
 
Cresterea vanzarilor de telefoane mobile a crescut cu 20 de procente in acest trimestru, ceea ce ne arata inca o data apetitul crescut al pietei pentru smartphone-uri. Pe locul secund in vanzarile celor de la Apple se regasesc tabletele, semn ca inca exista o piata si pentru aceste dispozitive inlocuite parca odata cu aparitia telefoanelor cu ecrane de dimensiuni tot mai generoase. Calculatoarele de tip desktop formeaza a treia categorie de produse in topul vanzarilor pentru gigantul american Apple. La cresterile pe care le-a inregistrat Apple in aceasta perioada au contribuit chiar si serviciile online de muzica, tot mai cautate in ultima vreme de utilizatori. 
 
Specialistii sunt de parere ca iPhone X reprezinta o reteta de miliarde de dolari gandita de cei de la Apple. Acestia sunt de parere ca iPhone X a adus deja companiei venituri mai mari decat toate celelalte modele lansate pana acum. Mai multi specialisti ai acestei piete sunt de parere ca fabricarea unui telefon precum iPhone X ar costa doar 357 de dolari, diferenta de pana la aproape 1.000 de dolari fiind doar profit pentru Apple. Cei de la Apple pun acest pret ridicat pe seama tehnologiilor de ultima generatie cu care a fost dotat iPhone X, tehnologii care nu mai pot fi intalnite deocamdata la niciun alt smartphone de pe piata.
 

Pragul de 1.000 de miliarde de dolari este in primul rand un prag psihologic
 

Apple tocmai a devenit prima companie privata din lume care a atins pragul de 1.000 de miliarde de dolari. In 2007, o intreprindere publica din China mai reusise sa depaseasca acest prag pentru scurt timp. Chiar daca suna bine, depasirea acestui prag este mai mult importanta din punct de vedere psihologic si al imaginii. Atat brokerii si investitorii, cat si clientii sunt impresionati de cresterile pe care le are o companie care ajunge sa depaseasca acest prag. Iar asta da senzatia oamenilor ca acea companie merge pe un drum bun si ca nu are cum sa se incurce in viitorul apropiat.  
 

Valoarea actiunilor Apple a crescut de aproape 5 ori de la listarea la bursa

 
Apple a intrat pentru prima data pe Bursa in anul 1980, in 12 decembrie. La acea vreme, o actiune a companiei americane valora doar 44 de dolari, o valoare ridicata pentru acele vremuri totusi. Desi au fost perioade in care totul parea sa se naruie, cei de la Apple au stiut ce au de facut pentru a reveni de fiecare data in joc si mai puternici. In anii 2010, iPod-ul a fost produsul care a revitalizat Apple, urmand ca 10 ani mai tarziu sa intre in joc iPad-ul. Acum, la aproape 38 de ani distanta, valoarea actiunilor Apple a ajuns la putin peste 207 dolari. 
 

Apple, aproape de faliment in anii ’90

 
Putini sunt cei care stiu ca Apple a fost aproape de dezastru la inceputul anilor ’90. Dupa cinci ani de la plecarea lui Steva Jobs, Apple ajunsese la cel mai slab nivel pe care l-a atins vreodata in istorie. Vanzarile scadeau an dupa an cu o rata medie de aproximativ 18 procente, solutiile pentru revitalizare lipsind cu desavarsire.
 
Sfarsitul anului 1997 marcheaza si revenirea lui Steve Jobs la Apple, dupa ce acestia au cumparat compania infiintata de Jobs, NeXT. Steve Jobs a venit cu un suflu nou si cu idei revolutionare pentru piata de la acea vreme. Odata cu lansarea noilor produse, atentia se indrepta din ce in ce mai mult spre Apple, cifrele de vanzari crescand la randul lor pe zi ce trece. Chiar daca acum Steve Jobs nu mai este, spiritul lui domneste in continuare peste compania americana, iar asta se poate vedea din toate proiectele derulate de acestia in ultimii ani. 
 
Inceputul anilor ’90 nu a fost singura perioada in care Apple nu se afla prea departe de faliment. Chiar in anii trecuti, unii specialisti erau de parere ca era Apple avea sa apuna destul de curand. Iata ca Apple dovedeste ca poate nu doar sa supravietuiasca in continuare, ci chiar sa devina compania numarul unu din intreaga lume. 
 
Apple mizeaza de ani buni pe telefoane de tip premium, iar aceasta strategie se pare ca este una castigatoare. Chiar daca celelalte companii au o cifra de vanzari mai buna, americanii se pot lauda cu cel mai mare profit. Si asta pentru ca pretul mediu al telefoanelor Apple este mult mai ridicat in comparatie cu cel al rivalilor sai de pe aceasta piata. 
 

Apple a fost devansat de Huawei la numarul telefoanelor vandute

 
Conform statisticilor aparute la inceputul lunii august, Huawei a reusit sa detroneze Apple de pe locul secund al celor mai importanti producatori de telefoane mobile din lume. Daca americanii au inregistrat un numar de 41.3 milioane de telefoane vandute in al doilea trimestru, cei de la Huawei se pot lauda cu o cifra de nu mai putin de 54.2 milioane de unitati vandute. Bineinteles, primul loc in acest clasament este ocupat de Samsung, acestia inregistrand o cifra de 71.5 milioane de telefoane vandute. Astfel, Apple ramane cu o cota de piata de doar 12.1%, pe locul al treilea in acest top. Samsung se poate mandri cu o cota de piata de 20.9%, in timp ce Huawei a ajuns la o cota de piata de 15.8%. 
 

Sursa foto: pexeles.com
Jurnalist Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Romanii cu salariul minim ar trebui sa aiba in banca macar 12.000 de lei economisiti
Economie

Romanii cu salariul minim ar trebui sa aiba in banca macar 12.000 de lei economisiti

today20 Apr. 2024
Tu stiai ca inca exista joburi interzise femeilor?  Vezi aici 6 meserii nepermise femeilor, in 2024
Afla...

Tu stiai ca inca exista joburi interzise femeilor? Vezi aici 6 meserii nepermise femeilor, in 2024

today20 Apr. 2024
Veste de milioane pentru toata lumea care s-a imprumutat in euro
Financiar-Bancar

Veste de milioane pentru toata lumea care s-a imprumutat in euro

today20 Apr. 2024
Cat de periculoasa e viata de sofer pe comunitate: ies bani, dar nu e o meserie pentru toata lumea
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Cat de periculoasa e viata de sofer pe comunitate: ies bani, dar nu e o meserie pentru toata lumea

today19 Apr. 2024
ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta
Ultimele stiri economice

ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta

today19 Apr. 2024
Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii
Economie

Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii

today19 Apr. 2024
De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Veste de milioane pentru toata lumea care s-a imprumutat in euro
Financiar-Bancar

Veste de milioane pentru toata lumea care s-a imprumutat in euro

today20 Apr. 2024
Cat de periculoasa e viata de sofer pe comunitate: ies bani, dar nu e o meserie pentru toata lumea
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Cat de periculoasa e viata de sofer pe comunitate: ies bani, dar nu e o meserie pentru toata lumea

today19 Apr. 2024
ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta
Ultimele stiri economice

ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta

today19 Apr. 2024
Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii
Economie

Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii

today19 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x