Ce aspecte pot descalifica un candidat in cadrul interviului?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ce aspecte pot descalifica un candidat in cadrul interviului? Ce aspecte pot descalifica un candidat in cadrul interviului?
de Redactia Manager la 12 Oct. 2016
Urmareste-ne pe Google News
targ de joburiangajatori de topcarierasalariuinterviu de angajare

Saptamana viitoare, vineri si sambata, pe 14 si 15 octombrie va avea loc evenimentul Angajatori de TOP. Cel mai mare targ de joburi reuneste 100 de companii si 5000 de joburi. Majoritatea companiilor ofera o remuneratie financiara in intervalul 300-400EUR pentru programele de internship si intre 1000 - 1500 EUR, dar si peste 1500 EUR pentru joburile dedicate profesionistilor, cu peste 3 ani experienta. Pe langa remuneratia oferita, companiile au si o serie de beneficii extra salariale. Accesul la eveniment este gratuit in baza CV-ului Barcode care poate fi descarcat pe www.hipo.ro.

Ce intrebari ar trebui sa adreseze vizitatorii companiilor la stand?

Vizitatorii evenimentului au sansa sa interactioneze cu peste 300 de reprezentanti din cadrul celor  100 de companii participante. Multi dintre angajatori au raspuns ca orice intrebare este binevenita, companiile fiind acolo sa discute cu cei prezenti, despre oportunitatile de cariera deschise, oportunitatile de dezvoltare, traininguri, etc. La capitolul intrebari specifice pe care reprezentantii companiilor le asteapta din partea celor care le viziteaza standul sunt: Care este experienta minima pe care ar trebui sa o aiba cei care doresc sa lucreze in cadrul companiei dvs.?, Ce aptitudini/cunostinte sunt necesare pentru pozitiile deschise?, Care sunt asteptarile companiei de la candidati si cum se pot pregati acestia pentru un eventual interviu? Care sunt perspectivele de dezvoltare ale acestei pozitii in cadrul companiei dvs.?

Care sunt salariile oferite pentru cele 5000 de oportunitati de cariera?


Remuneratia oferita de companii pentru pozitiile deschise variaza in functie de nivelul de experienta, cerintele jobului si industria in care activeaza angajatorul. Pentru programele de internship, majoritatea angajatoriilor ofera salarii cuprinse in intervalul 300-400 EUR, iar pentru pozitiile entry-level cele mai multe companii ofera salarii in intervalul 400-500 EUR. In ceea ce priveste joburile care se adreseaza specialistilor cu nivel mediu de experienta, majoritatea companiilor ofera salarii in intervalul 500-700 EUR, iar pentru pozitiile dedicate candidatilor cu nivel senior, remuneratia este cuprinsa intre 1000-1500 EUR si peste 1500 EUR.

Companiile ofera si o serie de beneficii non-salariale, pe langa oferta salariala, iar cateva dintre cele mai neobisnuite astfel de beneficii sunt:  

•    calatorie intr-o destinatie exotica pentru toti angajatii, in masura in care obiectivele de business sunt indeplinite peste target;
•    Ziua de vineri este ziua masajului;
•    Asigurare medicala pentru angajat si pentru familia lui;
•    Reduceri la parteneri: institutii bancare, ansambluri rezidentiale, companii de autoturisme;
•    Stele pe “Walk of Fame”;
•    Discount la cursuri de antreprenoriat pentru copii angajatilor;
•    Discount la teatrul Notara.

54% dintre companiile prezente la eveniment ofera astfel de pachete angajatilor, pe langa pachetele salariale. Scopul acestor  beneficii suplimentare fiind acela de a mentine un grad ridicat de motivare si satisfactie la locul de munca din partea angajatilor.

Ce aspecte pot descalifica un candidat in cadrul interviului?

Candidatii care ocolesc sau nu raspund direct intrebarilor adresate in cadrul interviului alaturi de cei care nu ofera exemple convingatoare din experienta anterioara sunt cei care au cele mai mari sanse sa fie respinsi in urma intalnirii cu angajatorul. Top 6 aspecte care pot descalifica un candidat in cadrul interviului, in functie de importanta pe care au acordat-o respondentii companiilor prezente la Angajatori de TOP, arata astfel:

Ocoleste/nu raspunde direct intrebarilor adresate in cadrul interviului: 24%
Nu ofera exemple convingatoare din experienta anterioara: 23%
Nu cunoaste descrierea jobului si a companiei la care a aplicat: 21%
Candidatul are o atitudine aroganta: 19%
Nu este decis in ce directie vrea sa isi indrepte cariera: 9%
Intarzie peste 10 minute in cadrul interviului: 4%

Cum poti aplica la joburile deschise in cadrul targului de joburi Angajatori de TOP? Pentru a aplica la pozitiile deschise, le recomandam vizitatorilor sa se inscrie la eveniment folosind butonul de inscriere accesibil la sectiunea dedicata evenimentului, pe www.hipo.ro. Prezenta in cele doua zile Angajatori de TOP este gratuita, in baza CV-ul Barcode pe care il pot accesa din contul personal, de pe www.hipo.ro.

31 de workshopuri si conferinte cu participare gratuita!

Pe langa cele 5000 de oportunitati de cariera, evenimentul Angajatori de TOP le ofera vizitatorilor oportunitatea sa participe la o serie de workshopuri si conferinte. Editia aceasta a evenimentului contine peste 30 de SkillShop-uri si sesiuni TechTalks utile pentru dezvoltarea abilitatilor si competentelor, dezvoltarea carierei si sesiuni adresate celor pasionati de tehnologie. Pe langa interactiunea cu companiile renumite din domeniul tehnic, va avea loc si un Tech Corner, unde vizitatorii vor putea experimenta ultimele noutati in materie de gadgeturi si robotei. Participarea la workshopuri si conferinte este gratuita, iar cei interesati pot afla mai multe detalii aici:

Ce spun angajatorii despre prezenta lor la Angajatori de TOP?

„Echipa Kaufland a devenit un partener cu traditie al targului de joburi "Angajatori de TOP" deoarece acesta reprezinta o ocazie buna pentru noi sa interactionam cu candidatii care urmaresc o oportunitate de cariera in cadrul companiei noastre. La fiecare editie vrem sa surprindem prin diversitatea joburilor si programelor de dezvoltare deschise, astfel incat orice candidat care va interactiona cu colegii nostri sa cunoasca atributele unui Angajator de TOP care investeste in mod activ in formarea angajatilor sai, printr-o serie de instrumente recunoscute inclusiv prin certificarile primite la nivel international de la institute de specialitate”  - Estera Anghelescu, Recruiting, Engagement & Employer Branding Director, Kaufland Romania.

 „Phi Partners devine din ce in ce mai interesat sa-si stabilizeze si sa creasca Delivery Center-ul din Bucuresti prin aducerea de noi tehnologii si produse dedicate celor mai mari banci de investitii din lume. Recrutam activ Software Developers cu C++, Quality Assurance Engineers, Business Analyst uneori chiar si Project Manageri care sa completeze cerintele actuale ale clientilor nostri. Experienta ceruta poate fi de minim 6 luni si poate urca pana la 10+ ani” - Ana Marin, HR Manager, Phi Partners.

„Allianz Worldwide Partners Romania (AWP Romania S.A.) continua sa isi mareasca echipa din Bucuresti. Posturile disponibile in acest moment presupun asistenta pentru clienti din diferite tari precum: Italia, Germania, Elvetia, Austria si Irlanda. In cadrul editiei de toamna a targului "Angajatori de TOP" vom veni cu 20 de posturi disponibile pentru candidatii vorbitori de Italiana, Germana, Engleza si Franceza care doresc sa lucreze intr-un mediu international. Avem posturi atat la nivel de entry-level cat si middle sau senior level pe partea de call center dar si pe back-office” - Alina Paraschiv, HR Business Partners, Allianz Worldwide Partners Romania.
Accesul la eveniment este gratuit in baza inscrierii pe www.hipo.ro si va fi permis vineri, 14 octombrie, in intervalul 10.00-18.00 si sambata, 15 octombrie,  in intervalul 10.00-17.00, la Sala Palatului.

Ultimele NOUTATI

Sondaj dureros pentru firme: 4 din 10 angajati sunt nemultumiti de joburile lor
Companii

Sondaj dureros pentru firme: 4 din 10 angajati sunt nemultumiti de joburile lor

today16 Apr. 2024
Care este cea mai sigura criptomoneda din lume? Am intrebat ChatGPT, iata ce raspuns a putut sa dea
Ultimele stiri economice

Care este cea mai sigura criptomoneda din lume? Am intrebat ChatGPT, iata ce raspuns a putut sa dea

today15 Apr. 2024
Nu mai tineti telefoanele in buzunar: cum te poti imbolnavi
Tehnologie

Nu mai tineti telefoanele in buzunar: cum te poti imbolnavi

today15 Apr. 2024
Data la care intra pensiile pe card inainte de Paste: 5 milioane de pensionari asteapta banii
Economie

Data la care intra pensiile pe card inainte de Paste: 5 milioane de pensionari asteapta banii

today15 Apr. 2024
Cati bani cheltuie statul lunar cu alocatiile pentru copii: banii nu ajung nici macar o saptamana
Economie

Cati bani cheltuie statul lunar cu alocatiile pentru copii: banii nu ajung nici macar o saptamana

today15 Apr. 2024
Ce inseamna, de fapt, datoria publica uriasa a Romaniei? Care sunt riscurile pentru noi toti
Economie

Ce inseamna, de fapt, datoria publica uriasa a Romaniei? Care sunt riscurile pentru noi toti

today15 Apr. 2024
Salarii compensatorii 2024. In ce conditii primesti gramada 24 de salarii lunare
Economie

Salarii compensatorii 2024. In ce conditii primesti gramada 24 de salarii lunare

today15 Apr. 2024
Soc in Lumea Criptomonedelor: Bitcoin si Ether se Prabusesc
Economie

Soc in Lumea Criptomonedelor: Bitcoin si Ether se Prabusesc

today15 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Nu mai tineti telefoanele in buzunar: cum te poti imbolnavi
Tehnologie

Nu mai tineti telefoanele in buzunar: cum te poti imbolnavi

today15 Apr. 2024
Data la care intra pensiile pe card inainte de Paste: 5 milioane de pensionari asteapta banii
Economie

Data la care intra pensiile pe card inainte de Paste: 5 milioane de pensionari asteapta banii

today15 Apr. 2024
Cati bani cheltuie statul lunar cu alocatiile pentru copii: banii nu ajung nici macar o saptamana
Economie

Cati bani cheltuie statul lunar cu alocatiile pentru copii: banii nu ajung nici macar o saptamana

today15 Apr. 2024
Ce inseamna, de fapt, datoria publica uriasa a Romaniei? Care sunt riscurile pentru noi toti
Economie

Ce inseamna, de fapt, datoria publica uriasa a Romaniei? Care sunt riscurile pentru noi toti

today15 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x