Traditional Romanesc: Ai de mine! Zacem amu, s-auda tati oamenii!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Traditional Romanesc: Ai de mine! Zacem amu, s-auda tati oamenii! Traditional Romanesc: Ai de mine! Zacem amu, s-auda tati oamenii!
de Manager.ro la 13 Oct. 2011
Urmareste-ne pe Google News
www.traditionalromanesc.rocomunicatmancaretraditii romanestiideivin

Traditional Romanesc. De cate ori nu ati auzit aceasta sintagma atunci cand cineva, de altundeva, dorea sa stie si sa cunoasca ce se mananca la noi in tara, ce se bea, care sunt locurile de vizitat si asa mai departe. Ei bine, acum avem un ajutor. TraditionalRomanesc.ro ne spune exact ceea ce ne intereseaza: locuri, mancaruri, bauturi, traditii.

Una dintre putinele idei originale din online-ul autohton si, de ce sa nu recunoastem, una dintre putinele idei despre traditiile romanesti din online-ul autohton. Cum ar spune cineva ce se crede viitor presedinte, "vizitati, caci nici nu stiti ce pierdeti". www.traditionalromanesc.ro.

Originala nu este numai ideea site-ului, ci si promovarea lui. Comunicatul de presa initial a fost scris in ...sase graiuri "traditionale": morosan, ardelenesc, banatean, moldovenesc, oltenesc si "de la Capitala". Cititi mai jos ce a iesit. La noi in redactie, preferatul doamnelor a fost votat "comunicatul moldovenesc" (poate si datorita mancarurilor cu nume sugestive), in timp ce domnii au oscilat intre "comunicatul morosan" si "comunicatul banatean", inspirati de substantivele "horinca" si "vin".

TraditionalRomanesc.ro - Comunicat de presa


Dragi romani de pretutindeni. Pentru a pastra spiritul site-ului  www.traditionalromanesc.ro si pentru a incepe cu dreptul campania noastra, ne-am gandit sa ne adresam presei printr-un comunicat scris in mai multe graiuri romanesti. Ne-am consultat cu prietenii, cu rudele din cele mai indepartate colturi ale tarii, pe unii i-am regasit prin strainatate, dar nu ne-am lasat pana nu am "tradus" comunicatul in cinci graiuri: morosan, ardelenesc, banatean, moldovenesc si oltenesc.

Comunicat de presa in mai multe graiuri

Morosan

Ai de mine! Zacem amu, s-auda tati oamenii!
S-o araduit gazeta ce vorbeste ghe bunataturi, mestesuguri, da si ghe obdiceiuri din tate locurile de faina traditie.

Tati acia care fac blighe, troita, cheptare, jube, toluri, ciur, cipca si alte nelcosaguri, si tati acia care fac horinca, salvaiz, carnat, calbasi si alte minuni si le pot lauda la gazeta aiasta. Si nu-i coasta nimnic.

Tat la gazeta aiasta cei priceputi sa daie de veste despre obdiceaiuri uitate ori pa care nu pre le stie lumea si sa trimeata carte despre cum sa fac nuntale, uspaturile, danturile, clacile si despre horile di pa la ii.

Ne-am ganditu-ne si la locurile mandre si nealcose cum le-o lasat Dumnezeu, la care vreu sa marga tati cei ce li-i drag de natura si de liniste, asa cum le-o fo drag si la cei batrani.

Ne-am ganditu-ne si la gazdoaiele de la casale pline de flori, unde oaspeti sa traga cu tat dragu inapoi.

Pantru vestile aieste, bagati-va pe  www.traditionalromanesc.ro.

S-auzim da bine!

Banatean

Sa aducie la cunoscinta la tot natu:
S-o alcatuit "Ghidul celor ce simt romanesce".
I prima gazeta ge unge va puceti afla daspra bunataturi, miescesuguri dar si ge dacini da pran toace partali traditionale.

Cei care produc bunuri traditionale poace sa adaoge pa digiaba sciri pentru ca lumea sa scie despre blige si ciniere, linguri dalea da lemn, da bucala da vin, da branza din besca, carnati, sfarga, calbasati si alte bunataturi ce ei inca le fac.

La care i drag folcloru si dacinili sant poftiti sa zaca obicieiuri pra care lumea larga le-o zuitat si noi sa le aduciem amince. Tot natu sa ascerne pra harcie daspra cum sa facie nunta la ei in sat, obicieiuri de la nunta, cinara bolanda, leuca si altele, o daspra jocuri si canturi populare da la ei in sat . Despre portul popular si cate si mai cate am avea sa givanim.

Si la locurile faine pe unde drumetii si iubitorii de natura si folclor isi cata linistea ne-am ghingit. Puteti gasi casa batraneasca cu concu plin cu flori sau muncili cu izvoare da apa riecie ca gheata la care mosii si stramosii nostri or fost da atacea ori.
Dapai pantru a ghicii toace ascea va poftim pe  www.traditionalromanesc.ro.

Multamim!

Moldovenesc

Si adusi la cunostinta publici urmatoarili:
Azi, s-o infiintat "Ghidul selor ci simt romanesti". Prima gazeti di undi puteti afla dispri bunatatili, mestesugurili, dar si datinili fiecarii zoni traditionali.

Cii cari produc paini di casi ori majiun di pruni sau poali-n brau pot si adauji pi di jaba anunturi pentru ca lumea si afli dispri strachinili, blidili, lingurili di’ liemn, straili autentisi sau dispri branza di burduf, carnatii trandafir si alti bunatati ci ei inci li fac.
Iar iubitorii di folclor si di datini sunt invitati si propuni obiceiuri pi cari lumea largi nu li stii ori le-o uitat.

Tata lumea si ni scrii dispri cum si faci nunta la ei in sat sau dispri ci dansuri si cantisi putem afla din riejiunea lor.

Chiar si la locurili mirifisi pi undi drumetii si iubitorii di naturi isi cauti linistea ne-am gandit. Ori puteti gasi casa batraneaci cu muscati pi prispi sau muntili la cari faseu stramosii nostri pelerinaj.

Dar, pientru a afla dispri toati aistea, va invitam si intrati pi  www.traditionalromanesc.ro.

Multamiri!

Ardelenesc

Sa aduse la conoscinta poblica:
S-o facut "Ghidu selor ce samt romanesce".
Ii prima gazeta une poti gasi diespre bunataturile, mescesugurile, da’ si dacinile fiecarii zone traditonale.

Ai ce fac bunuri traditonale po sa puna pa gratis anunturi pentru ca lumea sa scie diespre strachinile, blidiele, olele, lingurile da lemn, straiele popolare so diespre chita pa vatra, branza die burduf, carnati din casa, lictar (adeca magiun) si alce bunataturi se inca ei le fac.

Iubitorii da folclor si die datini sunt invitati sa zica obisieiuri pa care lumea larga nu le scie, o le-o uitat. Scrieti-nie diespre cum sa fase nunta la voi so diespre se jocori aflam doar pin locorile vostre.

Si la plaiurile mirifice pa undie drumeti si iubitorii die natura is cota liniscea ne-am ganit. Poteti gasi pensiunia cu flori pa prispa sau muncele une traiau mosii nosti si acu sa fac pelerinaje.

Pentru a afla daspre toate acestea intrati pe  www.traditionalromanesc.ro.

Multam fain!

Oltenesc

S-aduce la cunostinta publica:
Se-nfiinta "Ghidul celor ce simt romaneste".
E intaia gazeta de unde puteti afla despre bunatatile, mestesugurile dar si datinile fiecarei zone traditionale.

Aia care mestesugesc bunuri traditionale poa’ s-adauge pe nimica anunturi, ca lumea larga sa stie despre strachinile, blidele, lingurile da lemn, straiele autentice sau despre branza de burduf, carnatii trandafir si alte bunatati pe care ei inca le fac.

Aia de indragesc folclorul si datinile sunt invitati sa-si dea cu parerea despre obiceiuri pe care lumea larga nu le stie or le-a uitat. Scrieti-ne despre cum se face nunta la voi sau depre ce jocuri sunt doar in zona voastra.

Si la locurile frumoase pe unde calatorii si iubitorii de natura isi cauta linistea ne gandiram. Puteti afla de conacul cu flori pe prispa sau muntele la care faceau stramosii nostri plecaciuni.

Cauta despre toate astea pe  www.traditionalromanesc.ro.

Doamne Ajuta!

Graiul de la Capitala

Se aduce la cunostinta publica:
S-a infiintat "Ghidul online a celor ce simt romaneste".

Prima gazeta online de unde puteti afla despre bunatatile, mestesugurile dar si datinile fiecarei zone traditionale.

Cei care produc bunuri traditionale pot sa adauge gratuit anunturi pentru ca lumea sa afle despre strachinile, blidele, lingurile din lemn, straiele autentice sau despre branza de burduf, carnatii trandafir si alte bunatati ce ei inca le fac.

Iar iubitorii de folclor si de datini sunt invitati sa propuna obiceiuri pe care lumea larga nu le stie sau le-a uitat. Toata lumea sa ne scrie despre cum se face nunta la ei in sat sau despre ce dansuri si cantece putem afla doar din zona lor.

Chiar si la locurile mirifice pe unde drumetii si iubitorii de natura isi cauta linistea ne-am gandit. Sau puteti gasi pensiunea cu flori pe prispa sau muntele la care faceau stramosii nostri pelerinaje.

Dar, pentru a afla despre toate acestea, va invitam sa intrati pe  www.traditionalromanesc.ro.

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x