Top 5 teorii ale conspiratiei: Suntem doar niste pioni pe o tabla de sah?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Top 5 teorii ale conspiratiei: Suntem doar niste pioni pe o tabla de sah?
Top 5  teorii ale conspiratiei:Suntem doar niste pioni pe o tabla de sah?
de Magda Florea la 09 Feb. 2018
Urmareste-ne pe Google News
teorii ale conspiratieimistere neelucidateconspiratii mondiale

Fie ca vorbim de atacurile de la 11 septembrie, de existenta extraterestrilor, de moartea printesei Diana, de asasinarea lui Kennedy sau de manipularea produsa prin mass-media, teoriile conspiratiei sunt fascinante si, pentru multi oameni, reprezinta adevarul nespus din spatele unei istorii poleite dupa bunul plac al celor care conduc lumea. Iata care sunt cele mai raspandite teorii ale conspiratiei din istoria omenirii.

Manipularea prin mass-media si publicitatea subliminala

Detinerea unor mari trusturi de televiziune de catre oameni cu functii importante si influente, atrage dupa sine automat intrebarea si indoiala cu privire la impartialitatea si corectitudinea informatiilor prezentate. Putem observa cum televiziunile infulenteaza mentalitati, formeaza opinii si genereaza pareri.

De asemenea, prezentarea informatiilor cu impact emotional pozitiv sau negativ, pot imprima in mentalitatea colectiva un anumit timp de comportament, sau o tendinta catre un comportament, fie el agresiv, indulgent sau indiferent. Oamenii sunt fiinte subiective care actioneaza involuntar la stimulii din jur, asa ca, intr-un fel sau altul, mijloacele mass-media isi pun amprenta aspura gandirii si comportamentului. Totodata, cei care imbratiseaza teoriile conspiratiei considera ca pe parcursul istoriei moderne, toate tendintele omenirii au fost dictate prin manipulare si infulentare mass-media, precum ascensiunea si caderea regimurilor dictatoriale, apartanenta pentru un anumit curent ideologic, etc.


De cate ori nu vi s-a intamplat sa fiti convinsi de o reclama sa cumparati un anumit produs? De cate ori achizitionati obiecte care se dovedesc inutile in cele din urma, insa televizorul, anuntul din ziar sau panoul publicitar v-au convins ca trebuie sa le aveti? Conform adeptilor teoriei conspiratiei, daca va regasiti in aceste situatii, publicitatea v-a manipulat la nivel subliminal, imprimandu-va dorinta de cumparare, fara sa constientizati.




Moartea printesei Diana

In 1997, la doar 36 de ani, cea supranumita Printesa Inimilor a indurerat intreaga planeta prin disparitia brusa si violenta, gasindu-si sfarsitul intr-un tragic accident de circulatie pe strazile din Paris. Teoria oficiala, lansata de autoritati arata ca masina in care se afla printesa era condusa de un sofer aflat in stare de ebrietate care a pierdut controlul volanului la intrarea intr-un tunel, in timp ce erau urmariti de o armata de paparazzi.

Alaturi de Diana se afla iubitul sau, Doddy Al-Fayed, care a decedat si el alaturi de printesa si sofer. Desi pare o versiune credibila, tatal lui Doddy Al-Fayed, Mohamed Al-Fayed sustine ca totul a fost orchestrat din umbra si planuit cu sange rece.

Barbatul considera ca printesei Diana i s-a dorit moartea, si ca e imposibil ca o figura regala sa moara ucisa de un sofer beat. Teoria sa a adunat multi oameni care sunt convinsi ca li se ascunde adevarul si asteapta sa se ridice copertina musamalizarii de pe evenimentele acelei nopti fatidice.



Aselenizarea-marea farsa a secolului XX?

Pe 20 iulie 1969, peste 500 de milioane de oameni urmareau printr-o transmisiune directa, cea mai mare realizare a omenirii de pana atunci: aselenizarea primei nave cu echipaj uman. Replica "Un pas mic pentru mine, un pas mare pentru omenire" a celebrului astronaut american Neil Armstrong avea sa marcheze inceputul unei noi ere. Cu toate acestea, evenimentul a fost contestat de multi oameni, care considera ca, de fapt, omul nu a pasit niciodata pe suprafata Lunii.

De ce ar fi recurs SUA la o asemenea miscare? De ce si ar dori cea mai mare putere economica a lumii sa insele istoria pentru totdeauna?

Explicatia a venit din partea adeptilor teoriei conspiratiei: Se pare ca, la vremea respectiva, Statele Unite ale Americii pierdusera "startul" in cercetarea spatiala, iar Uniunea Sovietica parea sa conduca detasat in toate domeniile. Prima capsula spatiala trimisa in afara atmosferei terestre, primul animal lansat in spatiu, primul om si primul echipaj de trei persoane care ajungeau pe orbita terestra precum si primul modul fara echipaj, Luna2, care ajungea pe satelitul natural al Terrei, toate realizari sovietice, constituiau suficiente motive de ingrijorare pentru Statele Unite.

Conform adeptilor teoriei conspiratiei, Statele Unite ale Americii se aflau in punctul in care erau obligate sa demonstreze cu orice pret ca poseda o tehnologie superioara celei sovietice, asa ca ar fi recurs la inscenarea aselenizarii.

Contestatarii ridica si problematici de natura materiala, tehnica, de exemplu, acestia invoca lipsa luminii si a stelelor din fotografii sau existenta unei pietre care este gravata cu litera"C", considerata o piatra de decor dintr-un studio de film, dar si multe altele. Totodata se intreaba cum de NASA a reusit aceasta performanta remarcabila cu echipamentele tehnologice din 1969, iar in prezent nu se poate repeta experienta.



Prabusirea unui OZN in Roswell, New Mexico


Pentru adeptii teoriei conspiratiei, Roswell este sinonim cu prabusirea unei nave extratereste pe Terra, ascunsa de Guvernul american din diverse motive. Totul a inceput pe 7 iulie 1947, cand la Roswell, New Mexico a fost raportata o prabusire. Martorii de la fata locului au declarat ca au vazut cum un o farfurie zburatoare luminoasa pe cer, chiar cu cateva minute inainte de impactul violent. De asemenea s-a speculat faptul ca armata americana a ridicat de la locul prabusirii trupuri de extraterestri.

De la sfarsitul anilor 1970, incidentul a fost subiectul unor controverse intense si al unor teorii ale conspiratiei cu privire la natura reala a obiectului care s-a prabusit. Armata SUA a sustinut intotdeauna ca a fost vorba de prabusirea unui balon de cercetare aflat intr-o misiune secreta.


In 2008, Edgar Mitchell, unul dintre reputatii astronauti care au luat parte la misiunea Apollo 14, a declarat intr-un interviu pentru postul de radio american Kerrang! ca extraterestrii au contactat Pamantul de mai multe ori, dar ca NASA a ascuns acest lucru timp de 60 de ani, dupa cum informa la momentul respectiv thisislondon.co.uk.

Evenimentul de la Roswell este unul dintre cele mai controversate subiecte despre OZN-uri, iar teoria conspiratiei inca fascineaza multi oameni.





Legatura dintre CIA si SIDA

Inca de la declansarea epidemeiei de SIDA, din anul 1981, au existat voci care ar fi acuzat institutia americana. Acestia sustineau faptul ca CIA a creat virusul in laborator, cu scopul de a anihila populatia afro-americana si comunitatile de homosexuali.

Potrivit celor care cred in conspiratii, virusul ar fi scapat de sub control, raspandindu-se apoi in intreaga lume.

Tot aceste voci considera ca marile guverne ale lumii detin deja antidotul pentru virus, insa nu se doreste distribuirea lui in masa, din cauza faptului ca exista interese financiare ascunse ale corporatiilor producatoare de medicamente si ale industriei farmaceutice la nivel mondial.





Aceste teorii ale conspiratiei sunt speculatii ale oamenilor care vad in evenimentele respective, aspectele misterioase si contradictiile, generand ipoteze din convingerea ca li se ascunde versiunea reala a celor intamplate. Autoritatile nu le recunosc si, probabil, timpul este singurul care va scoate la iveala adevarul, daca acesta este ascuns in mod intentionat sau nu.


Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri
Business

Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri

today29 Mar. 2024
Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager
Companii

Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager

today29 Mar. 2024
Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice
Life Style

Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice

today29 Mar. 2024
Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii

today29 Mar. 2024
Reductoarele melcate si coaxiale – parti integrante ale industriilor care folosesc utilaje si echipamente electrice
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Reductoarele melcate si coaxiale – parti integrante ale industriilor care folosesc utilaje si echipamente electrice

today29 Mar. 2024
Noua moneda meme Slothana, de pe Solana, strange 500.000 USD in prima zi de prevanzare – Urmatorul crypto care poate creste de 100x? (P)
Business

Noua moneda meme Slothana, de pe Solana, strange 500.000 USD in prima zi de prevanzare – Urmatorul crypto care poate creste de 100x? (P)

today29 Mar. 2024
3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice
Life Style

Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice

today29 Mar. 2024
Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii

today29 Mar. 2024
Reductoarele melcate si coaxiale – parti integrante ale industriilor care folosesc utilaje si echipamente electrice
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Reductoarele melcate si coaxiale – parti integrante ale industriilor care folosesc utilaje si echipamente electrice

today29 Mar. 2024
Noua moneda meme Slothana, de pe Solana, strange 500.000 USD in prima zi de prevanzare – Urmatorul crypto care poate creste de 100x? (P)
Business

Noua moneda meme Slothana, de pe Solana, strange 500.000 USD in prima zi de prevanzare – Urmatorul crypto care poate creste de 100x? (P)

today29 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x