Cele mai valoroase francize cinematografice din toate timpurile

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cele mai valoroase francize cinematografice din toate timpurile Cele mai valoroase francize cinematografice din toate timpurile
de Manager.ro la 11 Nov. 2011
Urmareste-ne pe Google News
filmefrancizecaseharry pottervaloare de piatabilete

Industria filmului incaseaza miliarde de dolari in fiecare an din vanzarile de bilete. Sumele de bani investite in principalele francize cinematografice sunt colosale. Acestea din urma nu raman insa datoare, cand vine vorba de profituri, imbogatind studiourile si casele de productie. Unele francize vor deveni si mai atractive, pe masura ce vor fi intregite in 2011 si 2012 de continuari spectaculoase. Scopul este cresterea valorii de piata a francizei cinematografice.

Franciza "James Bond" cuprinde peste 20 de filme. In 2012, aventurile celui mai tare spion vor ajunge din nou pe marele ecran. Sa nu mai punem la socoteala seria "Twilight", care a generat castiguri din vanzari de bilete de 1,8 miliarde de dolari. Filmul "Breaking Dawn", programat sa apara in doua parti, va fi lansat in noiembrie 2011 si noiembrie 2012 si cu siguranta va propulsa seria in Top Ten-ul francizelor de gen.

Totodata, simpaticii "preistorici" din "Ice Age", serie de trei filme, au reusit sa stranga 1,92 miliarde de dolari. A patra productie "Ice Age" va fi lansata in iulie 2012 si ar putea da "frisoane" competitorilor. O "veterana" in domeniu este seria SF "Star Trek", care cuprinde 11 filme. Aceasta a generat vanzari de 1,3 miliarde de dolari, departe de Top Zece. Succesul variantei "reincarcate", care va fi prezentata in vara anului viitor, ar putea "propulsa" insa franciza "Star Trek" cu viteza luminii, direct in randul greilor.

In mod similar, seria "Iron Man", care a strans pana acum 1,2 miliarde de dolari din doua filme, va fi sustinuta de urmatoarele productii, "Avengers" si "Iron Man". Dezastrul din 1912 al luxosului vas "Titanic" i-a umplut buzunarele regizorului canadian James Cameron. Filmul a generat castiguri din vanzari de bilete de 1,843 miliarde de dolari. Si asta nu este totul. In 2012, productia va fi relansata in format tridimensional si va incanta din nou audienta, chiar daca aceasta cunoaste deja povestea trista si in acelasi timp siropoasa a "Titanicului".


Cine nu a vazut "The Matrix", "Jurassic Park", "Toy Story", "Indiana Jones" sau "X-Men"? Toate francizele mentionate au alimentat imaginatia copiilor si adultilor deopotriva si au indestulat buzunarele producatorilor, actorilor si vanzatorilor de suveniruri tematice. Pentru a face parte din Top 10, o franciza cinematografica trebuie sa aiba incasari din bilete de peste 2,5 miliarde de dolari. Nu au fost puse la socoteala vanzarile de DVD-uri, veniturile din inchirierile filmelor, vanzarile de benzi desenate, carti, jucarii si altele. Continuarile acestor productii vor "cocota" si mai sus "borna" de la care o franciza de cinema devine cu adevarat profitabila. Informatiile au fost furnizate de Box Office Mojo si IMDB.

10. Spider-Man
Incasari din bilete:
2,494 miliarde de dolari
Seria "Spider-Man" cuprinde pana in prezent trei filme. Al patrulea, "The Amazing Spider-Man", va fi lansat in iulie 2012, cu un nou "bagaj" de actori, inclusiv un supererou nou-nout. Cele trei filme au generat vanzari la box office de 2,5 miliarde de dolari. Trailer-ul nu pare promitator, dar cu cateva artificii, va iesi un film comestibil: un paianjen mutant il ciupeste pe pustiul mediocru Peter Parker, care se imbraca in colanti, isi pune o masca pe chip si lupta impotriva raului. Va suna cunoscut?


9. Batman
Incasari din bilete:
2,531 miliarde de dolari
Franciza "Batman" a beneficiat de o serie de "batmani" care nu au reusit sa scoata filmul la rampa asa cum si-ar fi dorit echipa. In 2008, "Dark Knight", cu Christian Bale si regretatul Heath Ledger a schimbat destinul "omului-liliac", generand un miliard din cele 2,53 miliarde de dolari acumulate de cele sase filme din seria "Batman". Noul film "The Dark Knight Rises" va fi lansat in iulie 2012. Unele surse spun ca "TDKR" va marca sfarsitul povestii lui "Dark Knight". Este uimitor cum aceasta serie a fost resuscitata cu ajutorul unor personaje marunte, dar puternice, raspandite in intunecatul Gotham City. Audienta nu s-a saturat de acelasi erou in negru, asta este sigur!

8. Transformers
Incasari din bilete:
2,667 miliarde de dolari
Initial, am putea crede ca "Transformers" este un film destinat exclusiv celor de-o schioapa. Gresit. Povestea oamenilor si robotilor implicati in deja clasicul conflict "man versus machine", demarat in urma cu peste 20 de ani de "Terminatorul" lui Cameron impresioneaza si audienta matura. Pana acum, au existat trei "Transformere" cu Shia La Beouf in rolul principal. Nu exista inca o confirmare privind aparitia "Transformers 4" si "Transformers 5", dar speranta moare ultima. Potrivit barfelor, noul film ar putea avea alt actor in prim-plan si un nou regizor, in locul lui Michael Bay.

7. Avatar
Incasari din bilete:
2,78 miliarde de dolari
"Avatar" a doborat cateva recorduri. Fata de restul francizelor din clasament, filmul lui James Cameron a reusit sa genereze de unul singur venituri de 2,78 miliarde de dolari din bilete, dupa lansare. "Avatar" este o franciza, deoarece regizorul a anuntat ca va lansa alte doua filme, in urmatorii ani. Productia a avut un succes atat de mare, incat suntem siguri ca va prinde Top Ten-ul si va urca dincolo de locul sapte pe viitor, multumita noilor continuari ale seriei.

6. The Lord of the Rings
Incasari din bilete:
2,908 miliarde de dolari
Franciza "The Lord of the Rings" numara trei filme (nu punem la socoteala si animatia ieftina din anii '70). Cele trei filme au generat peste 2,9 miliarde de dolari din vanzari de bilete. Urmatoarele ecranizari, preconizate pentru 2012 si 2013, vor da un suflu nou cartilor lui Tolkien.

5. Shrek
Incasari din bilete:
2,954 miliarde de dolari
Cele patru filme din seria "Shrek" (2001 - 2010), au generat vanzari de peste 2,954 miliarde de dolari. Recentul film "Puss in Boots" nu poate fi adaugat deocamdata la valoarea francizei "Shrek". Chiar daca producatorii nu si-au manifestat intentia de a lansa noi parti din "Shrek", franciza este prea buna, pentru a fi lasata de izbeliste. Cel mai probabil, compania DreamWorks nu vrea sa forteze lucrurile, preferand sa lucreze in tihna la noul "Shrek". Pana la urma, este o companie listata la bursa si are tot interesul sa-si multumeasca actionarii.


4. Pirates of the Caribbean
Incasari din bilete:
3,72 miliarde de dolari
"Pirates of the Caribbean" ar fi trebuit sa fie o serie de trei filme, dar producatorii nu s-au oprit aici. Ca urmare, s-ar putea sa avem parte de "PotC 5" in 2013, respectiv "PotC 6" in 2014. Johnny Depp ar putea imbatrani odata cu personajul "Jack Sparrow", dar cine da cu piciorul unei francize care aduce miliarde de dolari si insule la purtator?



3. Star Wars
Incasari din bilete:
4,2 miliarde de dolari
Franciza "Star Wars" este usor dezavantajata de faptul ca in anii '70 si '80 preturile biletelor de cinema erau mult mai mici decat astazi. Totusi, seria a generat castiguri impresionante, de 4,2 miliarde de dolari. Colectia de sase filme "Star Wars", lansata in format Blu-ray la inceputul acestui an, ar putea readuce legenda lui George Lucas in prim-plan. Dincolo de aceasta, la "mostenire" vor contribui si jocul video MMO (Massively Multiplayer Online) "Star Wars: The Old Republic", produs de Electronic Arts, care va fi pus in vanzare in luna decembrie. De asemenea, al patrulea film din seria "Razboiul Stelelor", "Episode 1", va fi lansat in format 3-D in februarie 2012, potrivit IMDB.

2. James Bond
Incasari din bilete:
5,03 miliarde de dolari
Filmele cu James Bond au sustinut carierele stralucite ale unor actori de calibru si ne-au introdus in lumea trepidanta a spionilor. Franciza cuprinde 23 de filme si este in continua crestere. Daniel Craig va reveni in rolul agentului 007 in 2012, in "Skyfall". Fie ca sunteti fan Aston Martin sau va place sa agitati un martini, sa jucati in cazinouri luxoase sau sa va rasfatati pe cele mai insorite plaje din lume, "James Bond" ramane un model (ce-i drept fantastic) de viata. Exista discrepante intre preturile biletelor, deoarece unele filme din seria "James Bond" au iesit demult "la pensie". Potrivit calculelor, franciza a generat castiguri din bilete de 5,03 miliarde de dolari.

1. Harry Potter
Incasari din bilete:
7,66 miliarde de dolari
"Harry Potter" a devenit o franciza magica, atat pentru copii, cat si pentru adulti, dupa ce autoarea J.K. Rowling a vandut milioane de exemplare ale nuvelelor sale. "HP" detine suprematia in clasamentul celor mai profitabile francize cinematografice. Din motive variate, seria a fost declarata ca si "incheiata". Cel putin pentru moment. N-ar trebui sa ne mire insa o noua readucere pe marile ecrane a micului vrajitor Harry Potter, ajuns, intre timp, la varsta maturitatii.

via | 24/7 Wall St.

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x