Pentru prima data in ultimii 20 de ani, numarul de salariati il va egala pe cel al pensionarilor, dar nu si in Teleorman, unde avem 16 pensionari la 10 angajati

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Pentru prima data in ultimii 20 de ani, numarul de salariati il va egala pe cel al pensionarilor, dar nu si in Teleorman, unde avem 16 pensionari la 10 angajati
Pentru prima data in ultimii 20 de ani, numarul de salariati il va egala pe cel al pensionarilor, dar nu si in Teleorman, unde avem 16 pensionari la 10 angajati
de Magda Florea la 29 Aug. 2018
Urmareste-ne pe Google News
liviu dragneateleormanpensionariangajatiinvestitiilocuri de munca

Romania este pe punctul de a inregistra un record nemaiatins de doua decenii. Pana la finalul anului, numarul angajatilor ar putea fi egal cu numarul de pensionari, in cazul in care angajarile isi mentin ritmul actual.

In sfarsit, se prevad si lucruri bune pentru economia romaneasca. Specialistii sunt de parere ca, in ritmul actual de crestere a noilor angajari, numarul de salariati – de 4,94 milioane de persoane in iunie 2018 - il va egala pe cel al pensionarilor – de 5 milioane de persoane – pana la finalul acestui an. 

In primul trimestru din 2018, angajatorii au facut peste 90.000 de noi angajari, astfel numarul de salariati a ajuns la 4,94 milioane. In aceste conditii, daca angajatorii isi mentin tendinta, pana la finalul anului am putea trai un moment istoric, in care numarul de angajati este egal cu cel al pensionarilor.

Este important de mentionat faptul ca pana acum, pensionarii erau in numar mai mare decat angajatii, lucru ce ingreuneaza foarte mult bunul mers al economiei nationale. Estimarile specialistilor la inceput de an erau mai putin optimiste, estimand ca pana in 2040, un angajat din Romania va fi nevoit sa sustina 2,5 pensionari.


Presedintele CFA Romania, Adrian Codirlasu, este de parere ca, in momentul in care un angajat va fi nevoit sa sustina pensiile pentru 2,5 pensionari, statul va fi pus intr-o situatie critica, in care va avea doar trei optiuni, toate cu un impact negativ in societate.
 
Astfel, potrivit lui Adrian Codirlasu, Guvernul fie va majora taxele si impozitele pentru a suplini deficitul, fie va alege sa mareasca varsta de pensionare, fie va reduce din pensii.

Totusi, aceasta teorie ar putea ramane in picioare, in conditiile in care e foarte putin probabil sa stim cu exactitate cum vor sta lucrurile pana in 2040. Pana atunci insa, Romania ar putea avea parte si de un "moment de respiro", in care numarul de salariati sa il egaleze pe cel al pensionarilor.

"Daca se va intampla acest lucru, iar cres­te­rea numarului de salariati va conduce la un ra­port de 1 la 1 intre numarul de angajati si nu­ma­rul de pensionari, va fi foarte bine pentru eco­no­mie, pentru ca sarcina unui salariat care isi pla­teste toate taxele si impozitele este un pic usu­rata. Ar fi bine sa creasca acest raport, adica nu­ma­rul salariatilor sa fie mai mare decat al pen­sionarilor, pentru a reduce presiunea pe care o exercita persoanele inactive, care au drep­tul la o viata decenta si care au drept la pen­sie", a explicat Constanta Mihaescu, profe­sor la Departamentul de Statistica si Econo­me­trie al Facultatii de Ciber­netica, Statistica si Infor­matica Econo­mica din cadrul ASE Bucuresti.

Romania nu a mai avut un raport atat de echilibrat in ceea ce priveste numarul de pensionari versus cel al salariatilor din anul 1997, cand existau 5,597 milioane de salariati si 5,431 milioane de pensionari (un raport de 0,97 pensionari/ salariati fata de 1,01 in iunie 2018).
 
Cel mai mare dezechilibru din acest punct de vedere a fost inregistrat in ianuarie 2011, in plina criza, cand Romania ajunsese la un numar de 4,095 milioane de salariati si 5,475 mi­lioane de pensionari, raportul dintre pen­sionari si sala­riati fiind de 1,33.
 
Specialistii subliniaza faptul ca "cu cat avem mai putini pensionari raportati la un sa­la­riat, cu atat e mai bine" si spera ca politicile Guvernului sa incurajeze investitiile in directiile care genereaza locuri de munca, si, in acelasi timp, sa sustina mediul privat reducand fiscalitatea si venind in intampinarea antreprenorilor cu programe si masuri benefice.

Doar in aceste conditii vom putea vorbi in Romania despre reducerea taxelor si impozitelor si de posibilitatea reala de a sustine majorari de pensii si salarii. Numai cu un mediu de afaceri profitabil, care isi permite sa faca angajari si sa plateasca taxe si impozite pentru salariati, vom putea evolua din punct de vedere economic. De asemenea, doar avand politici sanatoase, infrastructura rutiera si strategii eficiente pe termen lung prin care sa atragem investitori straini, vom reusi sa transformam Romania intr-un loc in care sa se intoarca cei aproximativ 4 milioane de cetateni plecati la munca in strainatate.

In Teleorman sunt 16 pensionari la 10 angajati. Dragnea sfideaza saracia lucie cu propria locuinta de sute de mii de euro


Dar sa nu ne bucuram prea tare, pentru ca in Romania exista si judete care vor face exceptii rusinoase de la tendinta generala. Iar unul dintre acestea este Teleormanul.

Judetul carmuit timp de 12 ani de liderul PSD, Liviu Dragnea, detine titulatura de "saracul Romaniei". Aici, rata somajului este uriasa, oamenii traiesc in special din ajutoruri sociale, investitiile lipsesc, iar oamenii si-au pierdut speranta unui trai mai bun. Salariati putini, pensionari multi. In judetul fostului baron local, Liviu Dragnea, lucrurile nu s-au schimbat prea mult de la Revolutie incoace. De fapt, parca s-au schimbat in rau.

Ultimele date publicate de Institutul National de Statistica arata ca, in primul trimestru al anului in curs, numarul mediu al pensionarilor din Romania a fost de 5,223 milioane, iar raportul dintre numarul mediu de pensionari de asigurari sociale de stat si cel al salariatilor a ramas 9 la 10. Insa, in judete precum teleorman, Giurgiu, Vaslui, Botosani si Calarasu, raportul amintit mai sus arata cu tot altfel.
 
"Acest raport prezinta variatii semnificative in profil teritorial, de la numai 5 pensionari la 10 salariati in Municipiul Bucuresti, la 16 pensionari la 10 salariati in judetul Teleorman, 15 la 10 in Giurgiu si Vaslui si 14 la 10 in Botosani, Calarasi, Dambovita si Neamt“, se arata in datele INS
 
Cel mai sarac judet al tarii l-a propulsat in fruntea Romaniei pe fostul sau sef de consiliu judetean, Liviu Dragnea. Dupa ce timp de 12 ani conduci cel mai sarac judet al tarii, in care reusesti sa iti ridici o resedinta demna de filmele americane, e legitim ca poporul sa se intrebe care au fost competentele profesionale care l-au "recomandat" pe Dragnea pentru o ascensiune fulminanta in politica, de la Teleorman, in fruntea Bucurestiului.

Sa fi fost vorba de competente profesionale? Sau partidul i-a oferit beneficii datorita loialitatii de care a dat dovada baronul pe plan local ani la rand, cand si mortii erau prezenti pe listele electorale, actiuni ilegale care au sfasit printr-o condamnare definitiva in dosarul "Referendumul". Concluzia o trageti dumneavoastra.

Pana una alta, inconjurat de saracie si oameni care isi duc traiul muncind cu ziua pe banii de paine, Dragnea traieste intr-un paradis. O oaza in desertul saraciei teleormanene. In cei peste 7.000 de metri patrati de acasa, Dragnea are o vila impresionanta, o casa de oaspeti si chiar o casa pentru paznici, teren de tenis cu nocturna, solar pentru trufandale si piscina executata la comanda. 
 
Liviu Dragnea a cumparat prima parte din acest domeniu in anul 2002. De atunci a tot alipit patru curti vecine, ajungand la dimensiunea de 7.000 mp. Ca suprafata sa nu mai para asa mare, pe 23 martie 2011, i-a donat fiului 2.859 de mp, cladire plus constructie, astfel ca in declaratia sa de avere, mai apar doar 4.036 de mp.
 
Ca sa evite trecerea in declaratia de avere a suprafetei conacului din Alexandria, Dragnea a trecut ca este in constructie, numai ca totul e finalizat deja, ba chiar la standarde de lux. 

Se pare ca se pot face bani frumosi in cel mai sarac judet al tarii, si poti ridica imperii cu salariul de sef la consiliul judetean Teleorman.


Citeste si: OnePlus a depasit Samsung, devenind noul lider al uneia dintre cele mai profitabile piete smarphone din lume, piata din Asia

Sursa foto: pexeles.com

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Raben Romania lanseaza o noua ruta de transport intre Timisoara si Viena
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Raben Romania lanseaza o noua ruta de transport intre Timisoara si Viena

today19 Apr. 2024
Monedele meme care continua sa creasca (P)
Business

Monedele meme care continua sa creasca (P)

today19 Apr. 2024
FMI nu crede ca economia mondiala va intra in recesiune: iata de ce nu vine criza peste noi
Economie

FMI nu crede ca economia mondiala va intra in recesiune: iata de ce nu vine criza peste noi

today19 Apr. 2024
Schimbare noua la RCA: plata despagubirilor, facuta dupa noi reguli
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Schimbare noua la RCA: plata despagubirilor, facuta dupa noi reguli

today19 Apr. 2024
Top 6 meserii din care poti alege daca esti o persoana indemanatica
Life Style

Top 6 meserii din care poti alege daca esti o persoana indemanatica

today19 Apr. 2024
Revolut da cate 40.000 de euro clientilor, prin credit: ce trebuie sa stii daca ai cont virtual
Financiar-Bancar

Revolut da cate 40.000 de euro clientilor, prin credit: ce trebuie sa stii daca ai cont virtual

today19 Apr. 2024
Importanta comunicarii cu clientii in medicina veterinara
Companii

Importanta comunicarii cu clientii in medicina veterinara

today19 Apr. 2024
Cum sa alegi motoare de barca cu puterea potrivita pentru barca ta?
Life Style

Cum sa alegi motoare de barca cu puterea potrivita pentru barca ta?

today19 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

FMI nu crede ca economia mondiala va intra in recesiune: iata de ce nu vine criza peste noi
Economie

FMI nu crede ca economia mondiala va intra in recesiune: iata de ce nu vine criza peste noi

today19 Apr. 2024
Schimbare noua la RCA: plata despagubirilor, facuta dupa noi reguli
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Schimbare noua la RCA: plata despagubirilor, facuta dupa noi reguli

today19 Apr. 2024
Top 6 meserii din care poti alege daca esti o persoana indemanatica
Life Style

Top 6 meserii din care poti alege daca esti o persoana indemanatica

today19 Apr. 2024
Revolut da cate 40.000 de euro clientilor, prin credit: ce trebuie sa stii daca ai cont virtual
Financiar-Bancar

Revolut da cate 40.000 de euro clientilor, prin credit: ce trebuie sa stii daca ai cont virtual

today19 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x