Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Pretul mondial al alimentelor a scazut in 2016, pentru al cincilea an consecutiv


Pretul mondial al alimentelor a scazut in 2016, pentru al cincilea an consecutiv
de la 15 Ian. 2017
Pretul mondial al alimentelor a scazut in 2016, pentru al cincilea an consecutiv
Tags: index faopret alimentecresterepreturi

Preturile produselor alimentare au scazut in 2016, comparativ cu 2015, fiind al cincilea an consecutiv de scadere pe acest segment. Pierderile in sectorul agro-alimentar vin in contextul in care ieftinirea cerealelor, a carnii si a produselor lactate au depasit cresterea preturilor la zahar si la uleiuri vegetale, se arata intr-un raport al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura(FAO), preluat de Reuters.


Preturile au ramas stabile in decembrie 2016, comparativ cu luna noiembrie a aceluiasi an, ceea ce a marcat o crestere usoara raportat la minimul din ultimii 7 ani, inregistrat in luna ianuarie a anului trecut.

Pe intregul an 2016 s-a inregistrat o scadere cu 1.5 puncte procentuale la indicele de  pret al alimentelor calculat de FAO (FAO Food Price Index). Indicele masoara schimbarile lunare a pretului unui cos mediu de cumparaturi in toata lumea.

In decembrie 2016, comparativ cu luna precedenta, indicele preturilor la produsele alimentare la nivel mondial calculat de FAO a ramas stabil la 171,8 puncte, fata de 171,9 puncte in noiembrie, in pofida unei scaderi de 8,6% a pretului la zahar.

Pretul zaharului s-a plasat pe un trend ascendent in 2016, fiind influentat de deprecierea realului brazilian, dar si de prognozele referitoare la o crestere de 18% a productiei in principala regiune a Braziliei in care se cultiva trestie de zahar.

"Incertitudinile economice, inclusiv evolutiile cursului de schimb, ar putea sa influenteze si mai mult pietele alimentare in acest an", a declarat economistul sef al FAO, Abdolreza Abbassian.

Acelasi trend crescator l-a inregistrat si pretul uleiurilor vegetale, care a crescut cu 4,2% in luna decembrie 2016, atingand cel mai ridicat nivel de dupa luna iulie 2014.

La polul opus se afla piata cerealelor,  care a scazut cu 9,6% fata de 2015 si cu 39% fata de varful atins in 2011,
 



Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Manager


Newsletter zilnic GRATUIT
Protectia Datelor cu Caracter Personal
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Manager.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Top imagine

Comentarii

0 comentarii


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Top imagine
Newsletter zilnic GRATUIT
Protectia Datelor cu Caracter Personal
Aboneaza-te la newsletterul Manager.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit  "Protectia Datelor cu Caracter Personal".


Recomandari MANAGER.RO


Cele mai citite stiri




Advertisement