Autoritatile publice din Romania prefera carnea de pasare
achizitii publicecarneautoritati localeromania
Conform unui studiu realizat recent de licitatia.ro , in primele 2 luni ale anului 2014 au fost anuntate 33 de licitatii de achizitii publice de carne si produse din carne de porc , vita si pui cu o valoare estimata la 13.140.000 de lei.
Licitatiile publice de achizitii produse din carne monitorizate zilnic de licitatia.ro reprezinta o sursa imprtanta de informare pentru producatorii din industria alimentara. Conform unui studiu facut recent de specialistii de la licitatia.ro, in primele 2 luni ale anului 2014 au fost anuntate 33 de licitatii de achizitii publice de carne si produse din carne de porc, vita si pui. Valoarea estimate a celor 33 de licitatii este de 13.140.000 de lei.
Printre organizatorii licitatiilor se afla Directiile Generala de Asistenta Sociala, Universitatile, Unitatile Militare, Penitenciarele si Spitalele. Conform studiului, 54% din carnea si produsele de carne achizitionate sunt de pasare, 40% de porc si doar 6% de vaca. Cantitatea totala de carne si produse din carne ceruta de autoritatile contractante in primele 2 luni este de aproximativ 800.000 de kg.
Cea mai mare cerere de produse din carne a fost lansata de autoritatile publice din Iasi, Bucuresti, Cluj si Constanta. Autoritatile publice din judetul Iasi au anuntat licitatii de achizitii carne si produse din carne in valoare de 4 milioane lei, fiind urmati de Bucuresti cu contracte estimate la 2,5 milioane lei, Constanta si Cluj cu cate 1,5 si respective 1,4 milioane lei.