Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Un celebru produs alimentar romanesc a devenit protejat si recunoscut in Uniunea Europeana

Un celebru produs alimentar romanesc a devenit protejat si recunoscut in Uniunea Europeana
de la 21 Feb. 2016
Un celebru produs alimentar romanesc a devenit protejat si recunoscut in Uniunea Europeana Tags: salam de sibiuigprecunoastere salam sibiumadr

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a anuntat ca Salamul de Sibiu a fost inregistrat ca produs de Indicatie Geografica Protejata (IGP), dupa ce, in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, a fost publicat regulamentul de punere in aplicare al Comisiei Europene din data de 9 februarie.

Conform procedurilor de inregistrare a unei denumiri in Registrul Denumirilor de Origine Protejate si al IGP, in termenul legal, nu a fost depusa nicio declaratie de opozitie. 
 
Astfel, produsul "Salam de Sibiu" dobandeste denumirea de IGP, la 20 de zile de la publicarea Regulamentului in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
 
MADR a inceput procedurile pentru obtinerea IGP in cazul Salamului de Sibiu, in iunie 2014.
 
Salamul de Sibiu este un salam crud-uscat, realizat din carne provenita de la porci ajunsi la maturitate si din slanina tare. 
 
Amestecul este umplut in membrane naturale si/sau colagenice si supus afumarii cu lemn de esenta tare, maturarii si uscarii la rece.
 
Pentru maturare, se utilizeaza produse alcoolice - vin alb, vin rosu, vin rose, vinars, vinuri spumante, bere neagra. 
 
De asemenea, sunt folosite culturi de mucegai nobil (spori) - Penicillium nalgiovensis sau un amestec de diferite tipuri Penicillium, care contin obligatoriu Penicillium nalgiovensis.
 
Cea mai importanta contributie in crearea gustului sunt aromele formate in cursul fermentatiei (care incepe din momentul umplerii in membrana si se desavarseste prin procesele de afumare la rece si maturare-uscare) din zaharurile adaugate, din aminoacizii existenti sau din cei formati prin hidroliza proteinelor, precum si cele formate prin degradarea lipidelor.
 
Salamul de Sibiu avand o perioada de maturare-uscare indelungata (minimum 60 de zile in prezenta mucegaiului nobil) are o aroma specifica, inconfundabila.
 
Romania are o traditie de peste 100 de ani in producerea Salamului de Sibiu, pentru care exista o documentatie care atesta ca produsul a inceput in 1910, concomitent, in doua zone diferite din Romania: arealul Sibiului (Medias) si cel a Vaii Prahovei.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Newsletter zilnic GRATUIT
Manager de succes - 6 strategii imbatabile
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Manager.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Top imagine

Comentarii

0 comentarii


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Top imagine
Newsletter zilnic GRATUIT
Manager de succes - 6 strategii imbatabile
Aboneaza-te la newsletterul Manager.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit  "Manager de succes - 6 strategii imbatabile".

Consilier Managementul Deseurilor

Descarca Alerter Manager.ro



Cele mai citite stiri




Ultimele comentarii



Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.
Din fericire, NU scriem despre
cancan, showbiz, lifestyle sau scandal.

Adauga e-mailul tau pentru Stiri din Romania reala, cu informatii zilnice, articole din economie, politic si administrativ.

Da, vreau sa primesc newsletterul zilnic.
Advertisement