ANALIZA: Cele mai atractive piete imobiliare din lume

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANALIZA: Cele mai atractive piete imobiliare din lume ANALIZA: Cele mai atractive piete imobiliare din lume
de Manager.ro la 23 Apr. 2012
Urmareste-ne pe Google News
analizapiata imobiliaraimobiliarepreturidatoriichina

Pietele imobiliare globale au inregistrat un an 2011 modest, in care preturile au crescut u 0,5%, determinandu-i pe analisti sa ramana rezervati referitor la sansele de revenire in 2012. In ultimii cinci ani, preturile au crescut insa semnificativ, generand temeri privind o posibila bula imobiliara. De asemenea, investitorii sunt ingrijorati de datoriile in crestere ale gospodariilor.

CNBC a adunat la un loc cele mai atractive 10 piete imobiliare din lume, analizand datele firmei de consultanta imobiliara Knight Frank, care contorizeaza evolutia preturilor intre 2006 si 2011.



10. Elvetia


Cresterea preturilor la locuinte in ultimii cinci ani: 27,5%

Preturile caselor din Elvetia au explodat in ultimii 5 ani. Ratele de dobanzi foarte reduse, menite sa combata aprecierea nebuneasca a francului elvetian si cresterea mai "obosita" a economiei au determinat o majorare a preturilor la locuinte.

Potrivit Knight Frank, din cele 63 de orase analizate la nivel global in 2011, St. Moritz, Gstaad si Geneva din Elvetia s-au numarat printre cele mai scumpe zece locuri din lume, in privinta costurilor pe metru patrat.

Pretul mediu pe metru patrat al unei proprietati din Geneva a ajuns la 31.900 de dolari in T4 2011.



9. Malaezia

Cresterea preturilor la locuinte in ultimii cinci ani: 28,5%

Intr-o incercare de a tempera preturile in crestere ale caselor din Malaezia, guvernul doreste sa dubleze pretul de pornire pentru strainii care vor sa cumpere proprietati in aceasta tara.

Sub presiunea clasei mijlocii din Malaezia, care s-a simtit amenintata de achizitiile cetatenilor straini, guvernul ar putea majora preturile minime de achizitie pentru case, in cazul acestora, de la 162.972 dolari la 325.944 dolari.

Anul trecut, in Kuala Lumpur au fost construite 11 ansambluri rezidentiale. Numarul de apartamente disponibile a ajuns la 29.364. Alte 2.599 de unitati vor fi finalizate in 2012, informeaza analistii imobiliari de la Knight Frank.



7. Norvegia

Cresterea preturilor la locuinte in ultimii cinci ani: 28,7%

Elvetia si Norvegia sunt singurele tari europene care au ajuns in clasamentul celor mai atractive piete imobiliare din lume.

Spre deosebire de alte natiuni din Europa, care se confrunta cu o economie modesta, economia Norvegiei (tara bogata in petrol), se va extinde cu 2,7% in 2012. Cetatenii au inceput sa cumpere case in Norvegia, generand o crestere generala a preturilor cu 6,8% de la an la an, in luna martie.

Un alt stimulent care i-a convins pe norvegieni sa cumpere o casa a fost reprezentat de deducerea de taxe de 28%, oferita de guvern.

In luna februarie, FMI a avertizat ca preturile caselor din Norvegia sunt supraevaluate cu 20%. Potrivit cifrelor autoritatilor, preturile locuintelor vor creste de doua ori mai repede decat salariile norvegienilor. Preturile imobilelor in orasul Stavanger, "capitala petrolului norvegian", au crescut cu 92%, intre 2005 si 2011.



7. Canada

Cresterea preturilor la locuinte in ultimii cinci ani: 28,7%

Piata imobiliara canadiana a ramas robusta in ultimii cinci ani, fata de vecina SUA, unde imobiliarele inca incearca sa isi revina, dupa recesiunea din 2008.

Vanzarile de case existente in Canada au crescut cu 8,6% in februarie, fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce santierele de constructii duduie - constructia de locuinte a intrecut asteptarile analistilor in luna martie, ajungand la 215.600 unitati, in crestere de la 205.300 unitati (februarie). Constructiile de apartamente "au prins aripi" in Canada.

Cea mai populata provincie canadiana, Ontario, a inregistrat o crestere a preturilor la case cu 50% in martie, potrivit CMHC (Canada Mortage and Housing Corporation). FMI a avertizat in decembrie 2011 ca preturile caselor din Canada sunt supraevaluate cu 10%.

Cea mai scumpa piata imobiliara din Canada, Vancouver, a reprezentat, de asemenea, o atractie pentru cumparatorii straini de case. Preturile locuintelor din Vancouver au crescut cu 10,4% in T3 2011, fata de perioada similara a anului trecut, potrivit Knight Frank.

Pretul mediu al unei resedinte in Vancouver a fost de 734.207 dolari in decembrie 2011, fata de media nationala de 358.261 dolari, potrivit CREA (Canadian Real Estate Association).



6. Taiwan

Cresterea preturilor la locuinte in ultimii cinci ani: 30,1%

Taiwanul este una din cele mai populate tari din lume. Urbanizarea rapida a condus la imbunatatirea conditiilor gospodariilor in cea mai mare metropola a Taiwanului - Taipei.

In ciuda unei cresteri a preturilor la imobile cu peste 30% in medie intre 2006 - 2011, la nivelul Taiwanului acestea au scazut cu 4,1%, potrivit Knight Frank. Declinul preturilor este o consecinta a masurilor guvernamentale dure, precum "taxa pe lux", implementata in 2011.

Statul taiwanez percepe o taxa de 10% pe proprietate, daca aceasta este vanduta in decursul a doi ani si de 15%, daca imobilul este instrainat in mai putin de un an. Taxa nu se aplica insa imobilului in care locuiesc proprietarii. Totusi, durata neecsara vanzarii unei case a scazut foarte mult in ultimele sase luni, demonstrand ca piata imobiliara a Taiwanului isi revine (date furnizate de cel mai mare broker imobiliar din tara, H&B Realty).



5. Columbia

Cresterea preturilor la locuinte in ultimii cinci ani: 39,4%

O prezenta exotica in acest clasament. Columbia este singura tara sud americana prezenta in topul 10 al CNBC. Cresterea economica rapida (PIB-ul s-a majorat cu 6% in 2011) - este cea mai mare inregistrata in ultimii 4 ani - a contribuit la cresterea numarului celor care isi cumpara o casa. Deceniul de ofensiva militara impotriva grupurilor paramilitare a transformat Columbia intr-o tara mai sigura pentru investitii. Investitiile straine directe au crescut cu 30% in T1 2012, la 4,2 miliarde de dolari, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Preturile la proprietati au crescut cu 3,2% de la an la an in 2011, in timp ce vanzarile de imobile noi au crescut cu 19%, in prima jumatate a anului trecut, fata de 2010.



3. Israel

Cresterea preturilor la locuinte in ultimii cinci ani: 54,5%

Israel detine locul 3 in clasamentul celor mai atractive piete imobiliare inca din 2009, cand preturile la case au crescut cu 21%, urmate de o majorare cu 16% in 2010, potrivit Knight Frank.

Preturile prea mari la case in Israel au generat o serie de proteste civile in 2011, cand demonstratii au cerut guvernului sa intervina, pentru a calma spiritele in piata imobiliara. Mii de protestatari erau ingrijorati cu privire la lipsa locuintelor si preturile ridicate ale chiriilor. Demonstratiile au avut efect asupra preturilor, care au scazut cu 1,2% in 2011.

Totusi, dupa o reducere a dobanzilor de la 3,25% la 2,5% in luna februarie, se intrevede o revenire a cererii de locuinte. Imprumuturile pentru case acordate de banci au crescut cu 14% in martie, fata de cele doua luni precedente.



2. Hong Kong

Cresterea preturilor la locuinte in ultimii cinci ani: 93,7%

Proprietatile din Hong Kong sunt printre cele mai scumpe din lume. In calitatea sa de centru financiar global, Hong Kong-ul a devansat Londra, in 2011, devenind cel mai scump loc in care poti sa inchiriezi un spatiu de birouri.

In T4 2011, pretul mediu al unei locuinte a fost de 47.500 dolari pe metru patrat (4.400 dolari pe sq feet) - al patrulea cel mai ridicat din lume.

Cresterea avutiilor chinezilor, corelata cu restrictiile aplicate de guvernul de la Beijing in privinta achizitiilor de case, au determinat o infuzie de cumparatori imobiliari in Hong Kong. Trei din zece tranzactii imobiliare de pe piata de lux din Hong Kong sunt realizate de antreprenori chinezi.

Protestele localnicilor, privind preturile mari la case si influenta strainilor au fortat Autoritatea Monetara din Hong Kong sa introduca o masura in 2011, prin care cumparatorii ale caror venituri principale nu sunt realizate in Hong Kong sa plateasca in plus 10%, cand cumpara un imobil.

Acest demers a domolit valurile. Preturile imobilelor au crescut cu 11,3% in 2011, fata de 20,1% in 2010. Preturile de la an la an au crescut cu 6,7%. Vanzarile de case de lux, cu preturi peste 1,29 milioane de dolari fiecare, au scazut cu 23,6% in februarie, dupa o scadere de 17,4% in ianuarie.



1. China

Cresterea preturilor la locuinte in ultimii cinci ani: 110,9%

China este cea mai atractiva piata imobiliara din lume. Preturile au crescut cu 110% in Beijing si Shanghai, la nivelul ultimelor cinci ani. A doua cea mai prolifica economie a lumii se indreapta rapid spre primul loc.

O casa in zona centrala a Shanghai-ului costa 19.400 dolari pe metru patrat (T4 2011). In Beijing, o casa similara costa 17.400 dolari pe metru patrat.

Dezvoltatorii imobiliari din China, intre timp, au profitat din plin de vanzarile in crestere de anul acesta. Vanke, cel mai mare dezvoltator de case din China, in privinta vanzarilor, a inregistrat in luna martie vanzari in crestere cu 24% de la an la an - a doua luna consecutiva de castiguri.

In tot acest timp, cel mai mare dezvoltator de imobile din China in functie de capitalizarea de piata, China Land Overseas, a inregistrat in februarie vanzari de 1,7 miliarde de dolari, in crestere cu 209% fata de luna similara a anului 2011.

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x