Interviu cu Alex Huditan: Cum a contribuit cursul Amazon setUP la dezvoltarea afacerilor online

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Interviu cu Alex Huditan: Cum a contribuit cursul Amazon setUP la dezvoltarea afacerilor online Interviu cu Alex Huditan: Cum a contribuit cursul Amazon setUP la dezvoltarea afacerilor online
de Ana Tudor la 01 Nov. 2017 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
amazonafaceri pe amazonamazon setupalex huditan

Sa ai un business online pare extreme de simplu. Cel putin asa considera cei mai multi dintre cei care se gandesc sa faca tranzitia de la salariat la antreprenor. In practica insa, lucrurile stau usor diferit, iar lipsa de cunostinte antreprenoriale ne poate costa anual pana la cateva sute de mii de euro.

Tocmai pentru a face mai profitabile afacerile online, dar si pentru a-i ajuta pe romanii care isi doresc sa porneasca o afacere de succes in 2017, Alex Huditan a infiintat cursul de antreprenoriat Amazon setUP.  Acesta a povestit intr-un interviu acordat in exclusivitate Manager.ro ce inseamna acest curs si care sunt avantajele pe care le ofera viitorilor antreprenori:
 
 
Manager.ro: Esti fondatorul cursului Amazon setUP, practic scoala de antreprenoriat care a ajutat la initierea a sute de business-uri online. Spune-mi, te rog, ce a insemnat experienta Amazon pentru tine?
 
Alex Huditan: Eu mi-am schimbat radical viata si credintele personale despre bani in ultimii 3 ani, timp in care am trecut de la corporatist la a-mi administra business-ul de pe un sezlong dintr-o tara tropicala. Sunt antreprenor, marketer si investitor in egala masura. Am incercat multe afaceri pana am fondat-o pe cea perfecta pentru stilul de viata pe care mi-l doream: libertate totala. O zi din viata mea incepe cand imi deschid contul dimineata si constat ca in ultima luna am vandut de peste 50 de mii de dolari.

Prima mea tinta de vanzari a fost de 3.000 de dolari pe luna, pe care i-am depasit in scurt timp. Mai mult, am crescut-o de pana la cinci ori – in a patra luna deja faceam 15.000 de dolari. Cand am vazut ca afacerea incepe sa mearga de la sine, am angajat pe cineva customer service si am plecat in lume. Dupa trei ani de business online, mi-am castigat libertatea si acum lucrez din tari precum Thailanda, Columbia, Mexic sau Brazilia. Imi doresc acum sa invat romanii cum sa urmeze acest model de business de la zero.
 
Manager.ro: Descrie, te rog, cursul Amazon setUP in 3 cuvinte.
 
Alex Huditan: Comunitate, Mentoring, Antreprenoriat.
 
Manager.ro: Care sunt avantajele pe care le aduce Amazon antreprenorilor romani, fata de afacerile traditionale, care nu s-au mutat inca pe internet?
 
Alex Huditan: Avantajul major este ca produsele tale intra intr-o piata imensa. La nivel comparativ, afacerile Amazon se ridica la peste 107 miliarde dolari, in timp ce Emag vinde pe toate cele patru piete din Romania, Bulgaria, Ungaria si Polonia, putin peste 0.58 miliarde de dolari. Cu 426 de produse vandute pe secunda, in 2013, cu ocazia sarbatorilor, Amazon este una dintre cele mai profitabile afaceri pentru antreprenorii aflati la inceput de drum, piata fiind plina de oportunitati printre cele 398 milioane de produse. Avantajul unui business pe Amazon este ponderea de peste 83% in favoarea revanzatorilor, care cumpara produse en-gross si le revand sub propriul brand.

Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, adica potentiali clienti, fiind cea mai mare platforma online de vanzare. Utilizatorii sunt impartiti in doua categorii, cei medii - care cheltuiesc peste 625$ anual pe Amazon si cei Prime - care, pentru un abonament predefinit, au anumite beneficii, ei cheltuind dublu anual. Mai mult decat atat, aproape jumatate dintre americanii care fac shopping online, merg direct pe Amazon pentru a face o achizitie. In 2015, Amazon a generat de Black Friday o treime din toate vanzarile online din lume, iar acest trend se pastreaza.
 
 
Manager.ro: Care este cel mai important aspect de luat in calcul inainte de a investi intr-un business pe Amazon?
 
Alex Huditan: Sutele de cursanți setUP, care s-au lansat in ultimul an si au venituri constante, demonstreaza ca business-ul pe Amazon functioneaza. Multi fac profit de mii de dolari pe luna. Doar cativa fac zeci de mii de dolari profit pe luna. Cred ca e bine ca cei ce incep acum sa-si calibreze corect asteptarile. E nevoie de implicare, bani investiti initial si timp ca sa ajungi milionar pe Amazon. Nu se intampla peste noapte. Parerea mea este ca e bine sa-ti placa ce urmeaza sa faci in aceasta afacere si sa te bucuri de proces.
 
Manager.ro: Care este cea mai profitabila afacere in acest moment pe Amazon si care este cifra de afaceri medie a unui proprietar de business pe Amazon?
 
Alex Huditan: Conform statisticilor din 2016, 49% din vanzatori fac sub 100 mii de dolari pe an, in timp ce 36% castiga intre 100 mii si 1 milion de dolari pe an, 13% intre 1-10 milioane de dolari, iar restul de 2% au vanzari de peste 10 milioane de dolari (Amazon Sellers Survey 2016).
 
Manager.ro: Ce asteptari ar trebui sa aiba un antreprenor la inceput de drum de la primul an de business pe Amazon?
 
Alex Huditan: Orice antreprenor ar trebui sa stie ca, indiferent de ce business va incepe, va lucra mai mult decat o face acum. Cel putin la inceput. Prin comunitatea noastra isi poate seta obiective realiste, pentru ca acolo sunt selleri care au deja profituri de zeci de mii de dolari lunar. Pentru a ajunge acolo este nevoie de multa determinare, munca si focus pe ceea ce ai de facut acum. Fiecare dintre noi a urmat o serie de pasi clari pe care noi ii prezentam in curs pentru a ajunge unde este. Dar in acelasi timp fiecare dintre noi a trecut si prin momente mai putin placute, cand dintr-un motiv sau altul Amazon ne-a delistat din online sau am ramas fara stoc. Asta nu inseamna ca ne-am oprit din ce stiam ca trebuie sa facem. Am mers mai departe. Cred ca, mai mult decat orice, in acest business trebuie sa ai un psihic tare si sa treci peste orice provocare vei intampina.
 
Manager.ro: Care sunt conditiile de inscriere la cursul Amazon setUP si in ce consta, mai exact, acest program?
 
Alex Huditan: Cursul setUP dureaza patru luni, in fiecare sambata avand loc un webinar live, care se regaseste apoi si inregistrat pe platforma de lucru, cu acces nelimitat. In fiecare luna, membrii primesc pasii pentru gasirea produsului si descopera care sunt criteriile de selectie, cum se negocieaza cu furnizorul si cum se face comanda, listarea produsului si lansarea propriu-zisa. Iar pretul este de 1.500 de dolari, urmatorul curs fiind programat sa inceapa in 11 noiembrie 2017.
 
Acest curs este pentru cei care sunt capabili sa urmeze instructiuni clare si sunt dispusi sa invete un model de business nou. Nu trebuie sa fii tanar sau expert in marketing online. Primesti toata informatia servita in ritmul in care ai nevoie de ea si ai o comunitate imensa care sa te ajute cu orice provocare ce ar putea aparea. Impreuna cu oamenii din aceasta comunitate, am contribuit sa facem Romania o tara din care se poate vinde oficial pe Amazon. Inainte de a face asta, era un proces mai complicat, dar dupa ce am trimis mii de mailuri, conducerea Amazon s-a sesizat. Acum e oficial: Romania se afla in comunitatea de selleri Amazon.
 
Manager.ro: Ce inseamna comunitatea amazonienii, cine poate adera la ea si care sunt beneficiile pe care le ofera membrilor ei?
 
Alex Huditan: Cel mai mare avantaj al acestui curs este dat de comunitate, unde ai parte de mentori cu experienta si inveti toate trucurile de la antreprenori care deja au testat informatiile si primesti consultanta constant pe probleme specifice.

Consideram ca aceasta comunitate a facut ca rata de succes sa fie una cu mult peste media cursurilor online (care este de 13%). Aproximativ 55% dintre cursantii nostri se lanseaza pe Amazon, mai exact: 35% din inscrisi se lanseaza deodata cu finalizarea cursului, 15% isi lanseaza produsul in urmatoarele 1-4 luni, iar intre 5-10% se lanseaza dupa mai mult de 4 luni.

Cel mai mare risc, si singurul cu adevarat periculos, este sa nu urmezi pasii de lansare. Unii oameni pur si simplu nu sunt dispusi sa urmeze cursul. Fie se hotarasc sa faca altceva, fie nu acorda timpul necesar sau pur si simplu nu urmaresc nici webinariile. Consideram ca rata de succes de aproximativ 55% spune multe despre valoarea pe care o oferim in acest curs online, spre deosebire de media de 13% a celor ce reusesc sa finalizeze cursuri online.

Detalii despre cum poti si tu sa iti pornesti propriul business cu produse fizice pe amazon gasesti aici: www.amzsetup.ro


Editorialist Manager.ro
9 ani de experienta in domeniul editorial
adresa de email: mariat@rs.ro

Ultimele NOUTATI

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024
ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul
Economie

ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul

today19 Apr. 2024
Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar

today19 Apr. 2024
Raben Romania lanseaza o noua ruta de transport intre Timisoara si Viena
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Raben Romania lanseaza o noua ruta de transport intre Timisoara si Viena

today19 Apr. 2024
Monedele meme care continua sa creasca (P)
Business

Monedele meme care continua sa creasca (P)

today19 Apr. 2024
FMI nu crede ca economia mondiala va intra in recesiune: iata de ce nu vine criza peste noi
Economie

FMI nu crede ca economia mondiala va intra in recesiune: iata de ce nu vine criza peste noi

today19 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024
ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul
Economie

ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul

today19 Apr. 2024
Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar
Banii tai - sectiune de educatie...

Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar

today19 Apr. 2024
Raben Romania lanseaza o noua ruta de transport intre Timisoara si Viena
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Raben Romania lanseaza o noua ruta de transport intre Timisoara si Viena

today19 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x