Ceragon deschide un centru de cercetare si dezvoltare in Bucuresti. Investitia initiala se ridica la peste un milion de dolari

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ceragon deschide un centru de cercetare si dezvoltare in Bucuresti. Investitia initiala se ridica la peste un milion de dolari Ceragon deschide un centru de cercetare si dezvoltare in Bucuresti. Investitia initiala se ridica la peste un milion de dolari
de Manager.ro la 11 Sep. 2012
Urmareste-ne pe Google News
ceragoninvestitiecentrudezvoltarecercetarebackhaul wireless

Ceragon Networks Ltd. (NASDAQ: CRNT), specialistul numarul 1 in "backhaul", a anuntat marti, 11 septembrie 2012, deschiderea unui centru de cercetare si dezvoltare in Bucuresti. Investitia initiala pentru primul an de functionare se ridica la peste un milion de dolari si include laboratoare avansate de dezvoltare si testare la fata locului.

Ceragon Romania are la ora actuala 16 ingineri angajati la noul centru si se estimeaza ca isi va dubla numarul de angajati pana la finele anului. Centrul a fost inaugurat oficial in prezenta lui Dan Nica, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale si a lui Dan Ben-Eliezer, ambasadorul israelian in Romania.

Ceragon Romania va face parte din echipa internationala care se ocupa de dezvoltarea noilor solutii de "backhaul" wireless de mare capacitate ale Ceragon.



"Suntem entuziasmati de deschiderea noului centru de cercetare si dezvoltare in Bucuresti, unde exista un mare numar de experti in inginerie. Alegem Romania datorita apropierii ei de toate centrele de cercetare si dezvoltare ale Ceragon, datorita inaltelor sale standarde in educatie si datorita cultivarii excelentei, care sunt parte integranta a ADN-ului Ceragon-ului", a declarat Ira Palti, presedinte si director general executiv al Ceragon Networks (foto).

Dan Nica: A trecut vremea cand erai foarte bun, nu aveai ce sa faci in Romania si plecai in SUA



"Suntem incantati sa primim Ceragon Networks in comunitatea de afaceri romaneasca. Investitia Ceragon este dovada faptului ca Romania are toata infrastructura necesara pentru a deveni un partener real pe piata tehnologica globala si asteptam cu nerabdare sa privim Ceragon cum creste in Romania", a spus Dan Nica, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale (foto).

"Vreau sa va spun ca prezenta mea aici va fi o prezenta constanta, ori de cate ori va exista o investitie in ceea ce inseamna adevarata valoare adaugata. Si adevarata valoare adaugata vine atunci cand vorbim de cercetare, dezvoltare si de lucrurile care tin de inovatie. Prezenta celor de la Ceragon aici, dupa cum v-am spus si mai devreme, vine sa intregeasca ceea ce toti jucatorii din prima liga au adoptat ca si un trend in ziua de astazi: sa fie prezenti in Romania. De ce? Pentru ca au gasit cei mai buni oameni in domeniul IT-ului. A trecut vremea cand erai foarte bun si nu aveai ce sa faci in Romania si plecai in Statele Unite. Eu in primul meu mandat ma duceam sa ma intalnesc cu romanii din Silicon Valley (care lucrau la Microsoft, Google etc). Acum, in cel de-al doilea mandat, ma intalnesc cu romanii care lucreaza in multinationalele si companiile din domeniile cercetarii si dezvoltarii, al inovatiei in Romania. Acest lucru este extraordinar si arata ca exista si o incredere si o dorinta deosebita de a face lucrurile asa cum trebuie facute. Sigur ca nu e intamplator, nu cunosc detaliile sau de ce au venit aceste companii, precum Ceragon, sa investeasca in aceasta perioada, dar faptul ca are loc o licitatie referitoare la ceea ce va insemna noua tehnologie - 4G-ul pe care il asteptam si speram sa il avem in Bucuresti (cel putin) poate pana la sfarsitul acestui an arata ca aceasta industrie este una complementara. In momentul in care dai tonul sa mearga mai departe lucrurile, infrastructura are cerintele ei, pe parte de soft, pe parte de comunicatii. Este un snowball care se misca in permanenta si trebuie sa ne asiguram ca se misca cu viteza potrivita, ca sa se poata rostogoli cat mai repede si ca asiguram si fazele ulterioare. Fiecare vine si incearca. Ceragon incearca. Mai departe, trebuie sa ne asiguram ca si ceilalti investitori au conditiile necesare astfel incat sa poata sa isi indeplineasca si viitoarele faze de crestere si investitie, pentru ca ei sunt aici si lucreaza cu noi si beneficiile sunt ale tuturor. Le urez succes celor de la Ceragon, ii multumesc Ambasadei Israelului pentru sprijinul pe care il acorda constant investitorilor israelieni si ii asigur, ca intotdeauna, ca ori de cate ori va fi nevoie de sprjin au usa deschisa, pentru ca este datoria noastra si a mea sa facem aceste lucruri si va doresc ca la primul an, la prima aniversare, cand trageti linia, sa constatati ca ati avut o idee foarte buna, o idee de succes si ca intrarea in prima liga a profesionistilor si a celorlalti mari jucatori din IT&C din Romania a fost o decizie buna si corecta", a mai declarat ministrul Dan Nica, cu ocazia inaugurarii centrului Ceragon de R&D din Bucuresti.

"Backhaul"-ul wireless foloseste dispozitive de comunicare wireless - precum microundele - pentru a face legatura intre turnurile celulare si sistemele publice de telefonie prin internet sau reteaua privata a unei mari intreprinderi, a unei institutii academice sau a unei agentii guvernamentale. Retelele "backhaul" wireless de mare viteza, o alternativa eficienta si economica pentru fibrele optice, constituie mai mult de 50% din toate retelele celulare de la nivel global si pot accepta rate de biti de pana la cativa Gb/s.

Ceragon Networks Ltd. (NASDAQ: CRNT) este specialistul numarul 1 in "backhaul". Compania ofera solutii de "backhaul" wireless inovative, flexibile si economice, care permit operatorilor de telefonie mobila, precum si altor furnizori de servicii prin cablu/wireless sa livreze 2G/3G, 4G/LTE si alte servicii de banda larga, abonatilor lor. Solutiile de mare capacitate Ceragon utilizeaza tehnologia microundelor pentru a transmite apeluri de voce si trafic de date, eficientizand la maximum latimea de banda, pentru a oferi o capacitate mai mare pe distante mai mari, in cadrul oricarui scenariu de desfasurare.

Bazandu-se pe o vasta experienta globala, Ceragon asigura solutii la cheie care sustin profitabilitatea furnizorului de servicii in fiecare etapa a ciclului de viata al retelei, permitand venituri mai rapide, functionare economica si usurinta in migrarea catre retelele "all-IP". Intrucat cererea de date necesita o capacitate tot mai mare, Ceragon este hotarat sa serveasca piata cu tehnologie si inovatii de neegalat, asigurand solutii eficiente pentru necesitatile in crestere ale pietei. Solutiile Ceragon sunt utilizate de mai mult de 430 de furnizori de servicii din peste 130 de tari.



Portret de CEO: Ira Palti, Ceragon

Ira Palti, presedintele si CEO-ul Ceragon, a venit in companie in 2005. Intre ianuarie 2003 si august 2005, Palti a fost CEO al Seabridge Ltd., o companie care apartine de Siemens, lider global in servicii si retele broadband. Inainte de a ajunge la Seabridge, Ira Palti a fost COO al companiei VocalTec Communications Ltd., responsabil cu vanzarile, marketingul, asistenta clientilor si dezvoltarea de produse. Printre functiile pe care le-a detinut inainte de a deveni COO al VocalTec, se numara cea de fondator al companiei Rosh Intelligent Systems.



Scurt istoric al companiei Ceragon

1996: Fondata sub denumirea de Giganet
2000: Redenumita Ceragon Networks
2000: IPO (oferta publica initiala) pe NASDAQ (CRNT)
2007: A doua oferta publica initiala
2010: Cumpara Elxys Innovation, din Grecia - o companie de design RFIC de ultima generatie
2011: Cumpara Nera Networks, din Norvegia. Noua companie Ceragon Networks devine specialistul numarul 1 in "backhaul wireless" din lume
2012: Ceragon inaugureaza centrul de cercetare si dezvoltare din Bucuresti
Site-ul companiei este www.ceragon.com.

Galerie foto - Sursa foto: Manager.ro





Ultimele NOUTATI

Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi
Sanatate

Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi

today25 Apr. 2024
Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori
Casa si gradina

Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori

today25 Apr. 2024
5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati
Companii

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati

today25 Apr. 2024
Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica
Economie

Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica

today25 Apr. 2024
Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!
Companii

Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!

today25 Apr. 2024
Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online

today25 Apr. 2024
Investitorii PEPE isi redirectioneaza fondurile catre aceasta prevanzare noua (P)
Business

Investitorii PEPE isi redirectioneaza fondurile catre aceasta prevanzare noua (P)

today25 Apr. 2024
Cumperi de pe Temu si Shein? E ANCHETA MARE in acest moment in ROMANIA
Companii

Cumperi de pe Temu si Shein? E ANCHETA MARE in acest moment in ROMANIA

today25 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati
Companii

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati

today25 Apr. 2024
Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica
Economie

Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica

today25 Apr. 2024
Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!
Companii

Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!

today25 Apr. 2024
Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online
Banii tai - sectiune de educatie...

Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online

today25 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x