Teamnet anunta rezultatele financiare pentru 2013 si strategia pe urmatorii 4 ani

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Teamnet anunta rezultatele financiare pentru 2013 si strategia pe urmatorii 4 ani Teamnet anunta rezultatele financiare pentru 2013 si strategia pe urmatorii 4 ani
de Manager.ro la 26 Iun. 2014
Urmareste-ne pe Google News
romaniateamnetoferta publica initialabursanec europeymens

Grupul Teamnet, unul dintre primii trei integratori de IT&C din Romania, anunta rezultatele financiare pentru 2013 si planurile strategice pe urmatorii ani, precum si noile parteneriate dezvoltate in acest an impreuna cu investitori de renume la nivel international.

Grupul Teamnet a raportat o cifra de afaceri de 71 milioane euro pentru anul trecut, in crestere cu 35% fata de rezultatele de peste 53 milioane euro inregistrate in 2012. Progresul exceptional se datoreaza pasilor importanti facuti de Teamnet in ultimii ani catre transformarea  intr-un grup regional axat pe dezvoltarea de proiecte de anvergura, cu impact major asupra societatii. Strategia Teamnet pentru urmatorii ani consta in lansarea de produse si proiecte complexe care vor sustine extinderea accelerata in regiune, cu sprijinul financiar din partea a doi parteneri renumiti - IFC, membra a Grupului Bancii Mondiale, si Black Sea Trade and Development Bank precum si asigurarea unei cresteri durabile, care se vor concretiza intr-un venit estimat de 100 milioane de euro pana in 2016.

„In ultimii ani, Teamnet a parcurs etape importante pentru evolutia fiecarei companii din grup, a industriei locale de IT&C si a intregii societati, aspirand mereu catre inovatie. Astazi putem observa rezultate exceptionale si ne propunem sa atingem obiective remarcabile si in urmatorii ani. Rezultatele financiare ne confirma potentialul de crestere atat in Romania, cat si la nivel regional, de aceea planurile noastre strategice pentru urmatorii patru ani se vor concentra pe extinderea pe piete internationale importante, in care putem dezvolta proiecte de anvergura in domeniile noastre de business: inginerie, cloud, externalizarea proceselor de business si vehiculele aeriene fara pilot. Impreuna cu IFC si Black Sea Trade and Development Bank, in calitate de parteneri, ne propunem sa dezvoltam potentialul de crestere din Romania si din intreaga regiune”, a declarat Bogdan Padiu, CEO Teamnet Group.

Pana acum, cei mai importanti pasi realizati de Teamnet in 2014 au fost atragerea de noi investitori, relocarea intr-un nou sediu, consolidarea extinderii regionale prin deschiderea unui nou birou in Croatia si investitia in principalele domenii strategice. De asemenea, Ymens, compania de cloud din cadrul grupului Teamnet, anunta asocierea cu NEC Europe intr-un parteneriat strategic care imbina expertiza si tehnologia necesare in livrarea de solutii cloud de inalta calitate dedicate sectorului public din Romania. 

Extinderea in regiune este un pas important pentru evolutia companiei in viitor. Obiectivele Teamnet pentru urmatorii patru ani se concentreaza, in esenta, pe dezvoltarea locala si regionala. Compania s-a relocat recent intr-un nou sediu, Green Gate, o cladire moderna de birouri, mutare care reprezinta un avantaj competitiv si ofera tuturor angajatilor actuali si viitori oportunitatea de a-si dezvolta creativitiatea, creste performanta si eficienta. Peste 600 de angajati lucreaza in prezent in noul sediu al companiei, in timp ce mai putin de 10% din forta de munca Teamnet ramane in alte birouri locale si internationale. Teamnet isi propune sa-si extinda echipa si sa ajunga la 750 de angajati pana la finele acestui an, ca urmare a investitiilor grupului pentru a obtine statutul de angajator de top prin sustinerea inteligentei si creativitatii, prin oferirea de programe de stagiu in vederea atragerii de talente si specialisti. 

De asemenea, Teamnet investeste in deschiderea unui nou birou international, adaugand Croatia pe lista celor 4 tari in care activeaza prin filiale regionale, precum Belgia, Turcia, Republica Moldova si Serbia. Compania dezvolta proiecte si in alte 10 tari din regiune, iar in urmatorii patru ani planuieste sa aiba o acoperire geografica a regiunii europene Centrale si de Est, dar si a Orientului Mijlociu si Africii de Nord. Ca parte a acestei strategii, Teamnet va deschide birouri regionale in 12 piete noi precum Polonia, Italia si Bulgaria, o proportie de 40% din venituri urmand sa fie generate de activitati din afara Romaniei, pana in 2018. 

Un pas important spre drumul catre inovatie pentru Teamnet este reprezentat de parteneriatele semnate cu investitori de renume -  IFC, membra a Grupului Bancii Mondiale, si Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB). Din iunie, IFC si BSTDB au devenit actionari minoritari ai Teamnet, in urma unei investitii de 5 milioane euro in capital propriu si de 7,5 milioane euro in imprumuturi pe termen lung efectuate de fiecare dintre investitori.

„Romania este o tara cu potential foarte mare si oportunitati remarcabile pentru inovatie. Tehnologia are puterea de a schimba si sustine dezvoltarea unei economii, de aceea consideram aceasta industrie una importanta si o sustinem in intreaga lume. Teamnet are o echipa puternica si o oferta de produse bine plasata pentru crestere, iar dezvoltarea sa va permite consolidarea industriei de IT&C din regiune”, a declarat Ana Maria Mihaescu, Sef de Misiune IFC in Romania.

In total, Teamnet a ajuns la finantari de 25 milioane euro, prin care va sustine etapele strategice si planurile de extindere din Romania si din regiune.

”BSTDB are un puternic portofoliu de investitii in Romania, axat pe agricultura, energie, IMM-uri, dar si sectorul de microfinantare. Banca urmareste sa-si extinda orizonturile operationale prin adaugarea sectorului IT&C pe lista prioritatilor de investitii in Romania.  Suntem increzatori ca parteneriatul nostru cu Teamnet va asigura noi oportunitati de afaceri mutual benefice atat in Romania, cat si in regiunea Marii Negre”, a declarat Mustafa Boran, vicepresedintele BSTDB.

Referitor la parteneriatul anuntat cu NEC Europe, cele doua companii, NEC si Ymens, continua sa sustina in mod activ cloud-ul guvernamental ca fiind solutia optima pentru cresterea eficientei institutiilor publice si a transparentei acestora in relatia cu cetatenii si mediul de business.

"In cadrul NEC, noi credem in redefinirea valorilor comunitatii si punem vasta noastra expertiza in slujba dezvoltarii de solutii pentru societate. Sectorul public romanesc poate deveni mai productiv si eficient accesand tehnologii de ultima generatie prin intermediul solutiilor si serviciilor informatice dedicate si personalizate. Alaturi de Ymens, facem astazi un pas important si anuntam acest parteneriat care vine in sprijinul institutiilor publice, al cetatenilor si al intregii societati. NEC pune la dispozitia sectorului public romanesc solutiile si tehnologiile sale, cu principalul scop de a sustine Romania pe piata digitala unica europeana", au declarat  reprezentantii oficiali ai NEC Corporation.

Ca parte a strategiei Teamnet pe termen lung, un pas important va fi IPO (oferta publica initiala), care va stimula planurile de extindere si inovatie continua ale companiei. 

Ultimele NOUTATI

Veste de milioane pentru toata lumea care s-a imprumutat in euro
Financiar-Bancar

Veste de milioane pentru toata lumea care s-a imprumutat in euro

today20 Apr. 2024
ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta
Ultimele stiri economice

ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta

today19 Apr. 2024
Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii
Economie

Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii

today19 Apr. 2024
De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024
ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul
Economie

ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul

today19 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii
Economie

Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii

today19 Apr. 2024
De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x