ANALIZA: Cele mai valoroase 20 de companii tehnologice din lume

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANALIZA: Cele mai valoroase 20 de companii tehnologice din lume ANALIZA: Cele mai valoroase 20 de companii tehnologice din lume
de Manager.ro la 10 Aug. 2012
Urmareste-ne pe Google News
analizacompaniimicrosoftconsumdateproduse

Care este cea mai valoroasa companie din lume, Microsoft sau IBM? Urmatorul clasament va raspunde la aceasta intrebare. In timp ce gigantii tehnologici de consum, precum Facebook si Zynga, au fost dezamagitori pentru investitori, gigantii IT care ofera solutii pentru companii au traversat cu succes prima jumatate a anului 2012.

Companiile multimiliardare ale viitorului vor fi influentate pozitiv de pietele de produse pentru companii si servicii business-to-business, subliniaza cei de la Business Insider. Urmatoarele companii valoreaza in total 1,7 trilioane de dolari, in functie de capitalizarea de piata, estimeaza Google Finance. Nu au fost incluse in lista companiile care obtin cele mai multe venituri din vanzarea de produse catre consumatori. Sa nu va mire faptul ca Apple, Facebook si Google lipsesc din urmatoarea insiruire.

20. Symantec

Capitalizare de piata: 12 miliarde dolari


Symantec produce antivirusi pentru companii, programe de autentificare, backup si recuperare a datelor.

Cea mai mare oportunitate: Dispozitivele mobile si siguranta lor. Companiile nu se tem doar de virusi si doresc eradicarea lor de pe smartphone-uri si tablete, ci doresc si sa isi recupereze datele pierdute, sa le stearga sau sa rezolve alte probleme.

Cea mai mare provocare: Symantec a inregistrat unele urcusuri si coborasuri. Luna trecuta, si-a concediat directorul executiv si a promis ca va rezolva problema preturilor actiunilor sale. Trebuie sa gaseasca noi piete, mai ales cele in care este popularizat cloud computing-ul, si sa le domine.

19. Teradata

Capitalizare de piata: 13 miliarde dolari

Teradata produce software si hardware pentru analiza de date.

Cea mai mare oportunitate: Teradata reprezinta un nume puternic in industria analiticii.

Cea mai mare provocare: Competitia acerba. Companiile sunt tot mai atrase de aceasta piata - Oracle, SAP, HP, IBM, Wipro etc.

18. Seagate Technology

Capitalizare de piata: 14 miliarde dolari

Seagate produce harddisk-uri pentru sistemele de stocare ale companiilor, precum si pentru utilizatorii obisnuiti.

Cea mai mare oportunitate: Sectorul SSD-urilor (solid state drives) si alt HDD-urilor (high density drives). Seagate dezvolta o tehnologie prin care calculatoarele ar putea stoca 60 TB de date.

Cea mai mare provocare: Ne aflam intr-o perioada in care oamenii prefera sa stocheze multe informatii in mediul online, in cloud. Zilele harddisk-ului ar putea fi numarate.

17. Motorola Solutions

Capitalizare de piata: 14 miliarde dolari

Motorola Solutions vinde sisteme radio, computere si tablete. De asemenea, dezvolta produse de imagistica laser si sisteme de monitorizare bazate pe microprocesoare RFID.

Cea mai mare oportunitate: Motorola Solutions va lansa o tableta cu Windows 8, precum si alte dispozitive noi cu Android.

Cea mai mare provocare: Serviciile Nextel erau bazate pana nu demult pe reteaua iDEN de la Motorola. Sprint a anuntat ca va inchide reteaua sa iDen, mutand utilizatorii Nextel in reteaua CMDA.

16. Citrix Systems

Capitalizare de piata: 13 miliarde dolari

Citrix ofera programe pentru companii, care transforma PC-urile si alte dispozitive in "clienti", unde aplicatiile si datele sunt stocate intr-un centru de date, nu in dispozitivul propriu zis.

Cea mai mare oportunitate: Programele pentru cloud computing. Citrix este compania care dezvolta un sistem de cloud open source, denumit CloudStack.

Cea mai mare provocare: VMware reprezinta o provocare pentru Citrix.

15. Adobe Systems

Capitalizare de piata: 16 miliarde dolari

Adobe produce programe de web development, editare grafica si text.

Cea mai mare oportunitate: Programele de editare pentru dispozitive mobile tactile, precum Photoshop Touch si Adobe Pronto.

Cea mai mare provocare: Migrarea spre Saas, un model de abonare. Oamenii sunt tot mai putin interesati sa plateasca pentru aplicatiile Windows si Mac - vor sa le inchirieze la preturi mici, prin intermediul internetului. Adobe a lansat Creative Cloud in luna aprilie, prin care inchiriaza Photoshop si alte programe de editare grafica, percepand un tarif lunar. Nu se stie insa cat succes va avea acest tip de serviciu.

14. Salesforce.com

Capitalizare de piata: 19 miliarde dolari

Salesforce.com furnizeaza programe de CRM (customer relationship management) si recent s-a aventurat in alte sectoare, precum social marketing si resurse umane.

Cea mai mare oportunitate: Analiza retelelor de socializare, marketingul acestora si integrarea lor cu serviciul CRM. In iunie, Salesforce a cumparat compania Buddy Media, cu 689 milioane de dolari.

Cea mai mare provocare: Salesforce.com nu mai este un jucator mic. Rivalii de la Oracle si SAP construiesc propriile sisteme de cloud ERP/CRM si "ataca" teritoriul Salesforce.

13. Cognizant Technology Solutions

Capitalizare de piata: 19 miliarde dolari

CTS este o companie de outsourcing. Aceasta a evoluat bine in ultima vreme, depasing rivalii de la Infosys si Wipro.

Cea mai mare oportunitate: Social media si analizele, un domeniu in crestere, pe care compania trebuie sa il exploreze.

Cea mai mare provocare: Piata de outsourcing, unde munca este mutata in India. Domeniul este dominat de competitie. Compania nu poate discuta despre zonele de crestere. Ea trebuie sa le gaseasca si sa le dezvolte treptat.

12. Wipro

Capitalizare de piata: 20 miliarde dolari

Wipro este o companie de outsourcing situata in India

Cea mai mare oportunitate: Cloud computing-ul. In iunie, Wipro a deschis iStructure, un cloud care concureaza cu HP, IBM, Microsoft, Rackspace si alti giganti.

Cea mai mare provocare: Competitia acerba. Wipro nu a castiga contracte noi in ultima vreme. Compania incearca sa se extinda prin achizitii si a promis ca va investi un miliard de dolari in acest sens.

11. Dell

Capitalizare de piata: 22 miliarde dolari

Dell produce PC-uri, servere si echipamente de retelistica pentru companii. Recent, si-a extins activitatea in zona serviciilor si a cumparat compania Quest Software pentru 2,4 miliarde de dolari.

Cea mai mare oportunitate: Sistemele de stocare. Dell a infiintat un fond de 60 milioane de dolari pentru a sustine startup-urile din domeniul stocarii de date.

Cea mai mare provocare: Chiar daca afirma ca nu mai este o companie producatoare de calculatoare, Dell se bazeaza pe acest sector. Analistul Sterne Agee, Shaw Wu, estimeaza ca 65%-70% din activitatea Dell se bazeaza tot pe PC-uri.

10. Infosys

Capitalizare de piata: 24 miliarde dolari

Infosys este un serviciu de outsourcing din India.

Cea mai mare oportunitate: BPO-Business Process Outsourcing, un ecosistem in care companiile vor lasa activitatea administrativa in seama altor companii, precum cele de HR.

Cea mai mare provocare: Compania trebuie sa demonstreze ca genereaza joburi in SUA, nu ca le anuleaza. Unii politicieni spun ca Infosys afecteaza piata americana a muncii. Un fost angajat, Jack Palmer, sustine ca Infosys a incalcat legile americane privind imigratia si pe cele fiscale, dupa ce a adus angajati indieni in SUA.

9. Hewlett-Packard

Capitalizare de piata: 38 miliarde dolari

HP produce PC-uri, imprimante, laptopuri, servere, echipamente de retelistica si vinde programe de management IT servicii de cloud si de consultanta pentru corporatii.

Cea mai mare oportunitate: Cloud computing-ul. HP vinde echipamente si servicii catre companiile care detin cloud-uri. HP are si propriul cloud, bazat pe platforma tehnologica OpenStack.

Cea mai mare provocare: HP s-a confruntat cu multe vesti proaste in ultimii zece ani. Trebuie sa devina o companie mai stabila si sa furnizeze noi produse inovatoare, mai ales in sectorul de calculatoare.

8. VMware

Capitalizare de piata: 40 miliarde dolari

VMware produce software de virtualizare, care permite companiilor sa ruleze mai multe aplicatii pe serverele lor.

Cea mai mare oportunitate: Programele definesc retelele. VMware a cumparat startup-ul Nicira pentru 1,26 miliarde dolari, deoarece aceasta companie dispune de tehnologia inovatoare care va sustine retelele, asa cum programele originale VMware a sustinut serverele.

Cea mai mare provocare: Cisco

7. EMC

Capitalizare de piata: 56 miliarde dolari

EMC este cunoscuta pentru produsele sale de stocare, dar si pentru sistemele de management al documentelor.

Cea mai mare oportunitate: VMware. EMC este cel mai mare actionar la VMware.

Cea mai mare provocare: VCE, parteneriatul EMC cu Cisco si VMware, prin care sunt vandute dispozitve Cisco si EMC pe platforma VMware. VMware rivalizeaza cu Cisco, iar EMC este la mijloc.

6. SAP

Capitalizare de piata: 77 miliarde dolari

Liderul mondial in domeniul software-lui de management si gestiune tip client/server.

Cea mai mare oportunitate: SAP HANA - SAP In-Memory Appliance (SAP HANA) – Business Intelligence noua aplicatie de la SAP combină tranzactiile cu volume mari de date cu analiza in timp real, imbunatatind astfel procesele de analiza, planificare si evaluare.

Cea mai mare provocare: Trecerea de la o companie orientata spre dezvoltarea de produse la una de cloud computing. SAP a investit miliarde dolari in achizitia unor companii de cloud, precum SuccessFactors si Ariba.

5. Siemens

Capitalizare de piata: 80 miliarde dolari

Siemens este o adevarata “locomotiva tehnologica”, care produce bunuri pentru diverse piete, de la cea energetica la industria auto. In sectorul corporate, este cunoscuta pentru sistemele sale de telecomunicatii (mai ales in call center-uri).

Cea mai mare oportunitate: Este un conglomerat urias, care lucreaza in toate pietele emergente, inclusiv in cea a energiei verzi.

Cea mai mare provocare: Siemens a intampinat unele probleme. Parteneriatul cu Nokia trage compania in jos. Cele doua mari companii administreaza Nokia Siemens Network, care vinde echipamente de telecomunicatii pentru transportatori si marile corporatii.

4. Cisco Systems

Capitalizare de piata: 94 miliarde dolari

Cisco Systems produce echipamente de retelistica, dar vinde si servicii, precum WebEx.

Cea mai mare oportunitate: Vinde sisteme convergente, echipamente de retea, servere si medii de stocare pentru centrele de date ale comapniilor. Cisco si-a unit fortele cu EMC si SAP pentru a vinde sistemul HANA de la SAP, preinstalat pe serverele Cisco. Zecile de mii de clienti ale SAP vor face diferenta.

Cea mai mare provocare: Retelele pot fi administrate folosind echipamente mai ieftine, mai simple. Cisco doreste, in acest sens, sa colaboreze mai mult cu dezvoltatorii de aplicatii.

3. Oracle

Capitalizare de piata: 154 miliarde dolari

Oracle ofera atat componente fizice, cat si programe.

Cea mai mare oportunitate: Cloud computing-ul. Oracle vrea sa devina Apple-ul centrelor de date, sa ofere toate elementele necesare acelor companii care doresc sa isi eficientizeze centrele de date.

Cea mai mare provocare: Dispozitivele de la Sun Microsystems, construite pe platforma SPARC. Companiile nu mai vor sa utilizeze servere scumpe, care ruleaza Unix (Solaris), in favoarea celor de la Intel, care ruleaza Linux.

2. IBM

Capitalizare de piata: 229 miliarde dolari

Daca o companie are nevoie de un anumit produs sau serviciu, IBM il furnizeaza. Compania vinde servere, medii de stocare, echipamente de retelistica, programe, aplicatii pentru servere si baze de date etc.

Cea mai mare oportunitate: Volumul mare de date. Nicio alta companie nu dispune de o tehnologie la fel de sofisticata ca IBM Watson. Watson este utilizat in industria medicala, dar si in alte multe domenii.

Cea mai mare provocare: Cloud computing-ul. IBM a fost unul din pionierii acestui curent tehnologic. In urma cu un an, IBM a sustinut ca 80% din companiile din clasamentul Fortune 500 utilizeaza cloud-ul IBM. Dar cloud computing-ul se afla in anii sai de inceput si concurenta intre companii este semnificativa.

1. Microsoft

Capitalizare de piata: 254 miliarde dolari

Microsoft obtine o mare parte din venituri din vanzarea produselor sale software catre companii. Divizia Server and Tools si Business genereaza peste jumatate din veniturile Microsoft si o mare parte din profitul companiei.

Cea mai mare oportunitate: Ghidarea intreprinderilor mici si mijlocii si a celor mari in era cloud computing-ului, oferind servicii precum Office 365 si Azure.

Cea mai mare provocare: Microsoft trebuie sa convinga companiile ca trebuie sa foloseasca dispozitivele sale mobile si sa ii determine pe dezvoltatori sa scrie aplicatii extraordinare, pentru cel mai nou sistem de operare al sau, Windows 8.

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x