HP lanseaza o noua clasa de servere pentru administrarea informatiilor sociale sau din cloud, celor mobile si volumelor mari de date

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
HP lanseaza o noua clasa de servere pentru administrarea informatiilor sociale sau din cloud, celor mobile si volumelor mari de date HP lanseaza o noua clasa de servere pentru administrarea informatiilor sociale sau din cloud, celor mobile si volumelor mari de date
de Manager.ro la 09 Apr. 2013
Urmareste-ne pe Google News
hp moonshotserverelas vegasenergieinovatiehp discover

HP a lansat primul sistem comercial HP Moonshot, care livreaza un nou tip de infrastructura, mult eficientizata datorita unui consum de energie cu 89% mai mic, diminuarii spatiului fizic ocupat cu 80% si costurilor mai mici cu 77% in comparatie cu serverele traditionale.

Mega centrele de date de astazi se apropie de un punct critic, de la care dezvoltarea va fi restrictionata de costurile determinate de infrastructurile traditionale. Serverele HP Moonshot constituie un prim pas pe care il pot face organizatiile pentru a solutiona aceste constrangeri.

„Avand in vedere cele aproximativ 10 miliarde de dispozitive conectate la internet si faptul ca se asteapta o crestere exponentiala a acestui numar, am atins un nivel la care cerintele de spatiu, energie si costuri specifice infrastructurii traditionale nu mai sunt sustenabile,” a spus Meg Whitman, presedinte si CEO, HP.

Inovatia HP livreaza mai putin spatiu, consum de energie mai mic si costuri reduse

De zeci de ani, HP este lider in definirea platformelor de operare de ultima generatie. In urma cu peste doua decenii, HP a introdus primul server comercial cu sistem de operare UNIX, HP 9000 Series 840, primul server x86 si serverul HP SystemPro. Un deceniu mai tarziu, HP obtinea unul din primele patente pentru arhitecturi de servere blade. In ultimii 16 ani, compania si-a pastrat pozitia de lider pe piata de servere x86.

HP a continuat sa forteze limitele tehnologiei si inovatiei prin introducerea unei schimbari de paradigma care a dus la crearea primului server „definit prin software”, care permite companiilor sa-si optimizeze serverele in functie de cerintele anumitor tipuri de incarcari de lucru. Construit pe baza patentelor HP si a 10 ani de cercetare extensiva in cadrul HP Labs, principala divizie de cercetare a companiei, serverul HP Moonshot aduce  imbunatatiri semnificative in termeni de energie, spatiu, cost si simplitate.

Conceput pentru centrul de date, construit pentru a proteja planeta

Noul sistem HP Moonshot este cea de-a doua generatie de servere inclusa in Proiectul Moonshot. Noua clasa de servere este proiectata pentru a solutiona provocarile generate de informatiile sociale, din cloud, mobile si volumele mari de date. Serverele HP Moonshot sunt construite din chip-uri care se regasesc mai degraba in componenta telefoanelor inteligente si tabletelor si permit serverelor sa livreze un consum redus de energie si o amprenta fizica redusa, totul la un cost semnificativ mai mic.

Sistemul HP Moonshot cuprinde sasiul HP Moonshot 1500 si serverele HP ProLiant Moonshot optimizate pentru aplicatii. Aceste servere vor fi echipate cu procesoare provenind de la mai multi parteneri HP, fiecare dintre acestia vizand un anumit tip de incarcare de lucru.

Cu loc pentru 1.800 de servere per rack, serverele HP Moonshot ocupa a opta parte din spatiul ocupat de serverele traditionale. In acest fel, problema spatiului fizic necesar pentru centrul de date este solutionata extrem de eficient. Fiecare sasiu partajeaza componente traditionale, inclusiv structura, sistemul de administrare HP Integrated Lights Out (iLo), alimentarea si ventilatoarele. Aceste componente partajate reduc complexitatea si contribuie la reducerea consumului de energie si a spatiului fizic necesar.

„In calitate de furnizor de servicii in cloud, putem identifica o serie de noi oportunitati generate de dezvoltarea virtualizarii computerelor si a altor dispozitive inteligente,” a spus Dan Sutherland, CEO, Carrenza.

Primul server HP ProLiant Moonshot este disponibil cu procesor Intel® Atom S1200 si suporta incarcari de lucru pentru gazduire web. Sistemul HP 1500 este alcatuit dintr-o incinta de 4,3 inchi si este echipata cu 45 de servere cu tehnologie Intel, un switch de retea si alte componente de suport.

Un ecosistem de parteneri de varf aflat in plina crestere

HP a anuntat un plan complex de lansare de servere HP ProLiant Moonshot optimizate pentru incarcari de lucru si care incorporeaza procesoare provenite de la un ecosistem vast de parteneri HP, inclusiv AMD, AppliedMicro, Calxeda, Intel si Texas Instruments Incorporated.  
 
Programate sa fie lansate in a doua jumatate a anului 2013, noile servere HP ProLiant Moonshot vor suporta medii web, cloud si de mari dimensiuni si, de asemenea, indici analitici si tehnologii pentru telecomunicatii. Viitoarele servere vor fi livrate pentru volume mari de date, supercomputere, jocuri, servicii financiare, genomica, programe de recunoastere faciala, analize video si alte aplicatii.

 „Din cauza constrangerilor legate de eficienta energetica si de capacitatea operarii analitice pentru cercetarile la nivel mondial conduse in domeniul geostiintelor, Institutul a avut mare nevoie de inovatii tehnologice de la companii de top cum este HP,” a spus Chris Hill, inginer principal in cercetare, Massachusetts Institute of Technology (MIT), si co-director, Research and Education Subcommittee, Massachusetts Green High Performance Computing. „Inovatii precum serverele HP Moonshot ne asigura de faptul ca infrastructura poate fi scalata astfel incat sa suporte cerinte aflate intr-o crestere practic de neoprit. Iar acest lucru este posibil cu un consum mai mic de energie, o amprenta mai mica, capacitate sporita de integrare si costuri scazute.”

HP Information Technology a implementat servere HP Moonshot pentru a sustine domeniul hp.com, care are aproximativ 3 milioane de vizitatori pe zi.

“Rezultatele testelor arata ca, datorita serverelor Moonshot, putem sustine hp.com cu energia echivalenta unei duzini de becuri de 60 de wati, ceea ce schimba regulile jocului”, a spus John Hirshaw, executive vice-president of Technology and Operations, HP. “Suntem bucurosi sa am obtinut aceste rezultate si planuim sa instalam servere Moonshot si pentru alte aplicatii, asfel incat sa transformam in intregime modul in care functioneaza centrele de date.”

Servicii de administrare pentru noua era a scalarii operationale

HP a introdus un program imbunatatit pentru parteneri si noi servicii care vor accelera ritmul inovatiei acestei noi clase de servere. Acestea includ:

Solutia HP Pathfinder Innovation Ecosystem—include aproape 25 de noi vendori, dezvoltatori de sisteme de operare si vendori independenti de software si dedicati dezvoltarii rapide de noi servere pentru a suporta diferite  incarcari de lucru.

HP Moonshot Concierge Services—includ laboratoarele   si solutiile de suport  si consultanta  din portofoliul HP Technology Services pentru migrarea platformelor si eficienta energetica.

Pentru mai multe informatii despre HP Moonshot, vizitati TheDisruption.com. HP Discover , cel mai important eveniment al HP din America, va avea loc intre 10-12 iunie in Las Vegas.

Ultimele NOUTATI

Firmele de asigurare, revoltate ca pretul la RCA ramane plafonat: e iar haos pe piata asigurarilor auto obligatorii
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Firmele de asigurare, revoltate ca pretul la RCA ramane plafonat: e iar haos pe piata asigurarilor auto obligatorii

today27 Mar. 2024
Antreprenorii romani tuna si fulgera: avem e-factura, e-transport, e-sigiliu si cu toate astea marii infractori nu sunt prinsi niciodata
Companii

Antreprenorii romani tuna si fulgera: avem e-factura, e-transport, e-sigiliu si cu toate astea marii infractori nu sunt prinsi niciodata

today27 Mar. 2024
Se scumpesc taxele locale pentru proprietati. Nu scapa nici macar firmele, ce spune noua legislatie fiscala
Economie

Se scumpesc taxele locale pentru proprietati. Nu scapa nici macar firmele, ce spune noua legislatie fiscala

today27 Mar. 2024
Salarii litoral 2024. Cat de generosi sunt patronii, salarii si de 10.000 de lei bani in mana, lunar
Economie

Salarii litoral 2024. Cat de generosi sunt patronii, salarii si de 10.000 de lei bani in mana, lunar

today27 Mar. 2024
Atentie, soferi: in caz de accident, la 45km/h esti proiectat prin parbriz, daca nu porti centura
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Atentie, soferi: in caz de accident, la 45km/h esti proiectat prin parbriz, daca nu porti centura

today27 Mar. 2024
Crocs: Revolutia pantofilor
Life Style

Crocs: Revolutia pantofilor

today27 Mar. 2024
Curatenia de primavara bate la usa! Pregateste-te cu produse profesionale care sa-ti faca munca mai usoara!
Life Style

Curatenia de primavara bate la usa! Pregateste-te cu produse profesionale care sa-ti faca munca mai usoara!

today27 Mar. 2024
7 sfaturi utile pentru organizarea nuntii perfecte
Life Style

7 sfaturi utile pentru organizarea nuntii perfecte

today27 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Se scumpesc taxele locale pentru proprietati. Nu scapa nici macar firmele, ce spune noua legislatie fiscala
Economie

Se scumpesc taxele locale pentru proprietati. Nu scapa nici macar firmele, ce spune noua legislatie fiscala

today27 Mar. 2024
Salarii litoral 2024. Cat de generosi sunt patronii, salarii si de 10.000 de lei bani in mana, lunar
Economie

Salarii litoral 2024. Cat de generosi sunt patronii, salarii si de 10.000 de lei bani in mana, lunar

today27 Mar. 2024
Atentie, soferi: in caz de accident, la 45km/h esti proiectat prin parbriz, daca nu porti centura
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Atentie, soferi: in caz de accident, la 45km/h esti proiectat prin parbriz, daca nu porti centura

today27 Mar. 2024
Crocs: Revolutia pantofilor
Life Style

Crocs: Revolutia pantofilor

today27 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x