Cele mai bune surse naturale de Omega 3
omega 3omega 6alapestele grasseminte de in
Alaturi de acizii Omega 6, acizii Omega 3 (acidul alfa-linoleic - ALA, acidul eicosapentaenoic - EPA si acidul docosahexaenoic - DHA) sunt acizi grasi esentiali (nu pot fi sintetizati de organism), polinesaturati. In fapt, ALA nu poate fi sintetizat de organism, iar EPA si DHA pot fi si sintetizati, dar numai pornind de la ALA.
Omega 3 are un are un rol deosebit pentru organism, in special in reducerea proceselor degenerative. Astfel, Omega 3 scade semnificativ riscul afectiunilor cardiovasculare, mentine vigoarea creierului si tonusul psihic, reduce probabilitatea aparitiei cancerului, contribuie la sanatatea articulatiilor si la buna functionare a ochilor. Omega 3 ajuta atat in scopul prevenirii acestor afectiuni, dar si in scop de stopare a evolutiei si chiar de regres pentru bolile avand ca punct de pornire deteriorarea vaselor de sange.
Prin alimentatia actuala echilibrul dintre Omega 3 si Omega 6, echilibru important pentru organism, este greu de mentinut, tendinta fiind aceea de a consuma prea putin Omega 3 in raport cu Omega 6. De aceea, este important sa cunoastem sursele naturale bogate in Omega 3 sau, daca nu reusim sa includem aceste surse in alimentatia de zi cu zi, sa folosim suplimente de Omega 3.
Surse naturale de Omega 3:
- Pestele gras: hering, somon, macrou, sardele, ton;
- Surse vegetale: iarba grasa (se pot folosi frunzele in salate, sau consuma ulei din iarba grasa, ulei care se gaseste la plafare), seminte de in (cel mai bine este sa consumati ulei din seminte de in), ulei din seminte de canepa, nuci, fasole.
Pestele gras reprezinta o sursa mai putin concentrata de Omega 3 fata de sursele vegetale de top, insa (...)
Click Aici si citeste articolul complet pe SaFiiTuSanatos.ro...