Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Pestele - aliatul unei siluete suple si al unui organism sanatos


Pestele - aliatul unei siluete suple si al unui organism sanatos
de la 02 Feb. 2018
Pestele - aliatul unei siluete suple si al unui organism sanatos
Tags: alimentatie sanatoasaviata sanatoasaconsum pestebeneficii pesteexpert in nutritiealin popescu nutritieicrevitamine

Expertii in nutritie recomanda consumarea a minimum doua mese de peste pe saptamana. Potrivit acestora, pestele nu este doar extrem de hranitor, oferind nutrientii necesari organismului, dar are si foarte putine calorii, astfel incat poate fi folosit cu succes in curele de slabire.


Alimenatia corecta este fundamentala pentru o viata sanatoasa, pentru un psihic puternic si pentru un aspect fizic fara cusur.

Este esential ca oamenii sa consume o gama cat mai variata de alimente, sa includa in meniul zilnic atat fructe, cat si legume, lactate sau carne, pentru a-i putea oferi organismului toate resursele necesare.

Pestele este de departe unul dintre cele mai sanatoase alimente si printre putinele care pot fi consumate de toata lumea, indiferent de afectiunile de care sufera. Proprietatile acestuia sunt miraculoase, avand efecte benefice asupra tuturor organelor interne, mai ales asupra creierului. Si inima este ajutata de consumul de peste, deoarece acesta contine acizii Omega 3 si Omega 6, esentiali pentru buna sa functionare.

Expertul in nutritie, Alin Popescu, recomanda consumul regulat de peste, macar doua mese pe saptamana, tuturor persoanelor interesate de o viata traita cat mai sanatos si armonios din punct de vedere alimentar. 

Alin Popescu precizeaza faptul ca  „Pestele este un aliment foarte gustos, usor digerabil, deoarece nu contine tesut fibros din colagen, si, desi are mai putine proteine decat carnea de vita, contine toti aminoacizii esentiali. Cantitatea de grasime este variabila de la o specie de peste la alta, dar si aceasta grasime este bogata in acizi grasi polinesaturati, ce au pe termen lung reducerea colesterolului si prevenirea aterosclerozei sistemice.

Pentru mai multe informatii oferite de expertul in nutritie, Alin Popescu, urmariti video-ul de mai jos:



De asemenea, pestele contine o cantitate impresionanta de fosfor, aproximativ 230-250 mg la 100
grame de peste, fiind bogat si in iod si flor, dar si o excelenta sursa de proteine de inalta calitate.


Remarcabil este si faptul ca pestele poate fi consumat de catre diabetici, datorita aportului redus de carbohidrati, si nutrientilor esentiali pe care ii ofera organismului. Tot caracteristica aceasta face pestele sa fie un aliment ideal pentru curele de slabire, ajutand la eliminarea grasimii, in timp ce hraneste si energizeaza celulele organismului.

Tot expertul in nutritie recomanda introducerea acestui aliment si in meniul celor mici.

Alin Popescu trage un semnal de alarma asupra modului de preparare al acestui aliment atat de benefic, mentionand faptul ca, daca nu este preparat la cuptor sau la gratar, ii dispar multe dintre proprietatile benefice.

Si icrele sunt la fel de sanatoase

 „Icrele au un contiut crescut de proteine, de grasmi de calitate superioara, vitaminele A, D si fosfor. Icrele sunt recomandate in dieta dvs., cele mai bune fiind cele pregatite in casa, deoarece icrele din magazin au un continut scazut de icre(6-10%)”, precizeaza expertul in nutritie, Alin Popescu.

Senior Editor Manager.ro


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.9 din 5 - 5 voturi.
Manager


Newsletter zilnic GRATUIT
Protectia Datelor cu Caracter Personal
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Manager.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Top imagine

Comentarii

0 comentarii


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Top imagine
Newsletter zilnic GRATUIT
Protectia Datelor cu Caracter Personal
Aboneaza-te la newsletterul Manager.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit  "Protectia Datelor cu Caracter Personal".


Recomandari MANAGER.RO


Cele mai citite stiri




Advertisement
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

Protectia Datelor cu Caracter Personal


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016