Top surse de vitamina E
vitamina etocoferolulcancercolesterol
Vitamina E include 8 tocoferoli, toti cu aceleasi functii. Cel mai usor asimilabil si mai eficient este alfatocoferolul.
Vitamina E (tocoferolul) este esentiala pentru organism. Aceasta vitamina:
- intervine in metabolismul grasimilor, glucidelor si al aminoacizilor;
- reduce riscul de diabet si incetineste evolutia bolii;
- participa la procesele de formare (si de refacere) a tesuturilor;
- reduce productia de colesterol;
- protejeaza tesuturile cerebrale impotriva degradarii, scazand riscul aparitiei diverselor forme de dementa;
- reduce riscul de cancer si de afectiuni cardiovasculare;
- scade ritmul procesului de imbatranire;
- imbunatateste circulatia periferica si contribuie semnificativ la regenerarea pielii;
- are rol benefic in vindecarea ranilor si a arsurilor;
- imbunatateste viata sexuala (efect constatat mai ales in cazul barbatilor).
Rolul sau antioxidant este complex si major.
Vitamina E este liposolubila. Rezista la prepararea termica, dar structura sa este afectata de lumina si de oxigen. Procesele de rafinare a alimentelor afecteaza, in general, vitamina E, cantitatea acesteia reducandu-se prin rafinare.
Necesarul zilnic de vitamina E
Acesta depinde de: (...)
Click Aici si cititi articolul complet pe SaFiiTuSanatos.ro...