13 intrebari dificile adresate de marile companii la interviurile de angajare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
13 intrebari dificile adresate de marile companii la interviurile de angajare 13 intrebari dificile adresate de marile companii la interviurile de angajare
de Manager.ro la 11 Iul. 2013
Urmareste-ne pe Google News
microsoftibmintrebariangajarematematicagoogle

Chiar daca Google a interzis intrebarile dificile pentru candidati, deoarece s-au dovedit a fi inutile, exista companii care continua sa-si "sece" posibilii angajati cu probleme incuietoare, scrie Glassdoor.com. Fie ca vorbim despre un test despre piata, creativitate sau controlul emotiilor, urmatoarele intrebari ii vor da frisoane chiar si celui mai pregatit candidat.

1. Microsoft: Cate benzinarii sunt in America?

Managerii Seniori de Programe de la Microsoft au realizat o cercetare a pietei in iunie 2013. Cum ar raspunde cineva la o asemenea intrebare? Estimati cate benzinarii sunt in fiecare oras cu aproximativ 30.000 de locuitori si apoi extrapolati la nivelul populatiei SUA, care numara 314 milioane de suflete. In SUA sunt circa 117.000 benzinarii, potrivit datelor biroului de recensamant din 2008 – o benzinarie la 2.500 de locuitori.

2. IBM: Cum ai testa un calculator?

IBM le-a adresat aceasta intrebare candidatilor pentru un post de tehnician in dezvoltarea software-urilor, la nivelul lunii mai 2013. Este o intrebare vaga, fara directie, fara context. Tine doar de detalii. S-ar putea sa-ti foloseasca urmatorul raspuns, oferit de Business Insider: testeaza acuratetea unui calculator prin evaluarea input-urilor si output-urilor. Testeaza functiile de baza ale calculatorului – buton de pornire, functia clear etc, pentru a determina daca te confrunti cu erori de sistem, inainte de a folosi calculatorul respectiv. In functie de jobul pentru care aplici, s-ar putea sa fii nevoit sa dezvolti ideea.

3. IBM: Cate mingi de golf sunt in Florida?

O intrebare adresata viitorilor specialisti de operatiuni ai IBM, in mai 2013. Pentru a obtine un raspuns, puteti estima numarul locuitorilor Americii, apoi procentajul celor care joaca golf si cate bile ii revin anual fiecaruia. Pastrati si o marja pentru mingile de golf nefolosite sau deteriorate. In SUA, sunt folosite in fiecare an 2 miliarde de mingi de golf, la care se adauga 1 miliard de mingi nefolosite sau deteriorate. Tinand cont ca 7% din terenurile de golf din SUA sunt in Florida, am putea spune ca acolo se afla 210 milioane de mingi de golf (sursa: BrainTeaser Bibles).

4. JP: Cate lampadare sunt in New York?

Si JP Morgan Chase adreseaza intrebari dificile. Sa incepem prin a estima numarul de lampadare stradale din Manhattan. Potrivit NYC.gov, in New York sunt circa 300.000 de asemenea sisteme de iluminat. 

5. Epic Systems: Un mar costa 40 centi, o banana 60 centi si un grapefruite 80 centi. Cat costa o para?

Compania din domeniul sanatatii Epic Systems i-a intrebat pe candidatii pentru posturile de project manager si consultant in implementarea proiectelor (feb 2013), cat costa o para, in conditiile date. Urmatoarea explicatie este oferita de Wheel Of Fortune: daca soliciti 20 centi pentru fiecare vocala, cuvantul “apple” are doua vocale si astfel un mar va costa 40 centi, “banana” are trei vocale si va costa 60 centi, iar “grapefruit” are patru vocale si va costa 80 centi; in consecinta, o para (“pear”) va costa 40 centi. 

6. Estimati cererea pentru pungi de plastic din SUA.

In ianuarie 2013, Bain & Company a adresat provocarea de mai sus pentru candidatii care doreau un internship in Ph.D (cei admisi ar fi urmat sa lucreze in departamentul de analiza a pietei). O analiza a populatiei nu este suficienta. Trebuie sa cunoastem nivelul utilizarii rezidentiale a pungilor de plastic, precum si cel inregistrat in randul companiilor, angajatilor guvernamentali etc. Luati in considerare si restrictiile privind folosirea acestor pungi. Potrivit HowStuffWorks, 380 miliarde pungi de plastic sunt folosite in fiecare an, la nivelul Americii. 

7. Digitas: Cum i-ati descrie internetul unei persoane care s-a trezit din coma dupa 30 de ani?

Cei care vor sa lucreze la Digitas trebuie sa raspunda la o intrebare destul de dificila. Ai putea trece testul, imaginandu-ti cum ar fi aratat internetul pentru o persoana, in urma cu 30 de ani. Sa speram ca vei fi creativ. 

8. American Express: Care din urmatoarele informatii ar fi cele mai folositoare, pentru a estima numarul de oameni care lucreaza intr-o cladire cu 30 de etaje?

a. Numarul masinilor din parcare 
b. Numarul angajatilor care isi consuma masa la cantina companiei
c. Numarul celor de la etajul 11. 

Aceasta intrebare este adresata de angajatorii de la American Express pentru postul de Manager-Strategic Analysis and Testing. Variantele de mai sus sunt inutile fara o cantitate suficienta de date. Daca poti afla natura cladirii – urbana sau suburbana, poti ghici cati oameni merg cu masina la munca sau iau transportul in comun. Altfel, numarul celor aflati la un etaj iti poate oferi o idee despre capacitatea cladirii. Mai mult, trebuie sa iti justifici raspunsurile in timp ce elimini anumite variante. 

9. Morgan Stanley: Cati bani produce Starbucks-ul din Time Square, in fiecare an?

Cei care vor sa devina analisti la Morgan Stanley trebuie sa raspunda la o asemenea intrebare. Media Starbucks este de un milion de dolari – vanzari generate de fiecare cafenea. Totusi, locatia din Time Square ar putea avea incasari de doua ori mai mari, datorita vadului excelent. 

10. T3 Trading: Un savant pune o bacterie intr-un vas Petri la amiaza. In fiecare minut, bacteria se divide in doua. La ora 13.00, vasul este plin. La ce ora a fost vasul pe jumatate plin?

In martie 2013, candidatii pentru un post de agent imobiliar la T3 Trading Group au primit aceasta intrebare. Nu calculati exponential. Nu va ganditi la cel tip de bacterie era in vasul Petri. Nu exagerati cu detaliile. Daca bacteria se dubleaza in fiecare minut si vasul Petri este plin la ora 13.00, atunci a fost pe jumatate plin la 12: 59 (un minut mai devreme de ora 13.00), explica cercetatorii. 

11. Oliver Wyman: Cati cartofi (in kg) vinde McDonald's in fiecare an in Marea Britanie?

O intrebare adresata pentru un post de consultant in management. Nu conteaza cat de bine esti familiarizat cu cartofii de la McDonald's, ci cum tratezi lucrurile. Estimeaza numarul de restaurante in functie de regiune. Cat despre cantitatea de cartofi per restaurant, poti estima numarul comenzilor de cartofi sau hash browns din fiecare zi si cel al cartofilor care sunt folositi la fiecare preparat in parte, precum si cel al cartofilor per kg. Sa speram ca matematica este punctul tau forte. Potrivit The Telegraph, McDonald's a folosit peste 200 milioane kg de cartofi in 2011, la nivelul Marii Britanii. 

12. Susquehanna International Group: Care este probabilitatea ca 5 oameni de varste diferite sa stea la o masa rotunda in ordine ascendenta sau descendenta?

O intrebare pentru postul de asistent trader. Pura matematica, am spune. Probabilitatea: 1/24, potrivit calculelor stiintifice. 

13. ZS Associates: Ai 12 monezi si una este neconforma cu greutatea celorlalte. Foloseste o balanta doar de trei ori, pentru a o identifica. 

Intrebarea reprezinta o versiune mai dificila a clasicei “probleme de echilibru”. Procedura depinde de un singura aspect: daca ei sau nu ca etalon o moneda normala. Math forum.org propune urmatoarea solutie: 

“Trebuie sa distribuim cele 12 monezi pe o scala cu trei masuratori, astfel incat nicio moneda sa nu participe in aceeasi masura la cele trei cantariri. Distribuirea de mai jos este una din solutiile multiple:

1, 2, 7, 10 versus 3, 4, 6, 9
1, 3, 8, 11 versus 2, 5, 6, 7
2, 3, 9, 12 versus 1, 4, 5, 8

Daca masuratorile dau rezultate inegale, putem observa din distribuire ca moneda 8 este mai usoara decat restul. Nicio alta moneda nu poate explica dezechilibrul” (Mathforum.org)

Ultimele NOUTATI

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?
Life Style

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?

today24 Apr. 2024
Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret

today24 Apr. 2024
Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024
Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x