Edenred, primul emitent de carduri de masa din Romania

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Edenred, primul emitent de carduri de masa din Romania Edenred, primul emitent de carduri de masa din Romania
de Redactia Manager la 16 Ian. 2015
Urmareste-ne pe Google News
tichete de masaedenredbeneficii pentru angajatimotivare si recompensareticket restaurant

Cardul de masa Ticket Restaurant se bazeaza pe cea mai moderna tehnologie de plata permitand plati contactless, are acelasi regim fiscal ca si tichetele de masa pe hartie si va fi emis in paralel cu tichetele pe hartie.

Edenred, cea mai mare companie emitenta de tichete de masa atat la nivel international, cat si pe piata locala, anunta lansarea primului card de masa din Romania, cu marca Ticket Restaurant®.

Cardurile de masa devin acum o realitate in Romania, emiterea lor fiind posibila dupa ce au fost aprobate prin Hotarare de Guvern normele metodologice de aplicare a Legii nr. 291/2013 pentru modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa. Astfel, s-au creat bazele legale pentru emiterea tichetelor de masa atat pe suport de hartie, cat si pe suport electronic.



SIMPLITATE SI FLEXIBLITATE PENTRU COMPANIILE CLIENT

Cardurile de masa Ticket Restaurant® emise de Edenred vor circula in paralel cu tichetele de masa pe hartie,
companiile client avand posibilitatea de a comanda ambele tipuri de tichete, in functie de preferintele si nevoile salariatilor lor. Comanda tichetelor de masa, atat a celor pe suport de hartie, cat si a cardurilor, poate fi plasata facil prin interfata web Edenred Online.

Cardurile si tichetele de masa pe hartie au reglementari fiscale identice, suma acordata salariatilor pe cardul de masa fiind de 9.35 lei pentru fiecare zi lucratoare efectuata, adica pana la 215 lei lunar deductibili fiscal si scutiti de taxe salariale si patronale. Cardurile de masa Ticket Restaurant® vor putea fi reincarcate lunar cu sumele oferite de companii salariatilor, simplificand astfel distribuirea acestui beneficiu extra-salarial catre angajati.

« Desi functioneaza similar cu un card obisnuit, cardurile de masa nu sunt carduri bancare si au anumite limitari: nu permit retragerea de numerar de la bancomate, iar sumele de pe card vor putea fi utilizate doar pentru achitarea mesei sau pentru achizitionarea de produse alimentare, intr-o retea distincta de magazine si restaurante afiliate. Neavând un cont bancar asociat, ele au in plus avantajul de a nu impune beneficiarilor comisioane de administrare de cont sau alte costuri asociate cardurilor bancare. » a declarat Iulian Alexe, Director Marketing & Business Development, Edenred Romania.
   

SECURITATE SI SERVICII ADITIONALE PENTRU BENEFICIARII TICHETELOR

Cardul Ticket Restaurant® este dezvoltat sub sigla MasterCard®
si este un card cu cip, iar tranzactiile sunt aprobate de beneficiar prin introducerea codului PIN. Cardul utilizeaza tehnologia Contactless ce permite efectuarea de plati rapide (fara necesitatea introducerii codului PIN pentru plati sub 100 lei) in cadrul unitatilor care afiseaza sigla PayPass, fiind astfel o alternativa moderna si sigura la tichetele de masa pe hartie. Infrastructura de procesare si tehnologia inovativa pentru cardul Ticket Restaurant® sunt furnizate de PrePay Technologies Ltd. (membra a Edenred SA), o alianta intre Edenred si MasterCard.

In plus fata de tichetele pe hartie, cardurile de masa Ticket Restaurant® vor permite si plati cu valoare mai mica decat aceea a unui singur tichet individual, de 9.35 lei. Salariatii care vor beneficia de carduri de masa Ticket Restaurant® isi vor putea consulta gratuit soldul disponibil si istoria tranzactiilor, atat online, cat si telefonic, 24 ore din 24.
Cardurile de masa elimina riscurile de pierdere sau deteriorare existente in cazul tichetelor pe hartie, intrucat in asemenea cazuri cardurile respective vor putea fi blocate si ulterior inlocuite, iar beneficiarii isi vor putea accesa sumele disponibile.

RAMBURSARE FACILA PENTRU UNITATILE AFILIATE

Pentru magazinele alimentare, restaurante si unitati de alimentatie publica, acceptarea cardurilor de masa va aduce o economie de timp si o decontare rapida a sumelor derulate astfel. Pentru a putea accepta plati prin carduri de masa, unitatile de alimentatie au nevoie de semnarea unui contract de afiliere si vor trebui, deasemenea, sa inroleze POS-urile deja existente in reteaua cardurilor Ticket Restaurant®.  

O INOVATIE EDENRED

Edenred isi propune sa ofere optiunea tichetelor de masa in format electronic tuturor celor 800.000 de beneficiari ai sai, ca parte din oferta sa duala (hartie si card), insa se estimeaza ca tranzitia catre carduri se va face gradual si in corelatie cu dezvoltarea acoperirii cu POS-uri a comerciantilor.

« Beneficiind de experienta noastra in solutii digitale atat la nivel international cat si in Romania, unde am lansat in 2010 primul card preplatit de cadouri adresat companiilor, Edenred va oferi o alternativa moderna la clasicele tichete de masa pe suport de hartie, cu avantaje reale pentru toti participantii la sistemul tichetelor de masa: angajatii vor avea mai multa flexibilitate, in timp ce companiile si comerciantii isi vor putea simplifica procesele operationale si administrative.
Cardurile Ticket Restaurant® vor reprezenta o alternativa binevenita pentru companii si salariati si suntem mandri sa fim primii care aduc tichetele de masa in era digitala. Cardurile de masa, care vor fi emise in paralel cu tichetele pe hartie, vor juca un rol important in redefinirea obiceiurilor de plata ale salariatilor din Romania. Prioritatea noastra este in prezent sa dezvoltam o retea cat mai larga de acceptare a  cardurilor de masa, astfel incat sa asiguram acces echitabil la acest beneficiu social pentru toti salariatii din Romania, indiferent unde lucreaza sau locuiesc acestia »,
declara Pierre Gagnoud, Director General al Edenred Romania.
    
« Chiar daca istoria locala a cardurilor se apropie de doua decenii, evolutia tehnologica si contextul dinamic al pietei ne permit sa fim protagonistii altor premiere in Romania, alaturi de partenerii nostri », a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager Romania & Moldova, MasterCard. « Pe langa simplificarea operatiunilor pentru companii si comercianti, cardul de masa Ticket Restaurant® vine cu avantaje foarte importante pentru utilizatori: le aduce acestora nu doar plusul de securitate Chip&Pin, dar si plati de aproximativ 3 ori mai rapide, sustinute de cea mai noua tehnologie existenta, MasterCard® PayPass™. De asemenea, cardul ofera mai multa flexibilitate – posesorii au posibilitatea de a cumpara de suma dorita, eliminand problema restului si grija pierderii bonurilor.»

Grupul Edenred emite deja carduri de masa in 18 tari din Europa, America Latina si Asia. Pe langa cardurile de masa, Edenred emite si alte tipuri de carduri de beneficii in 37 de tari si este unicul emitent de tichete din Romania care ofera deja o solutie de card in Romania. Inca din 2010, Edenred emite cardul cadou Compliments, primul card de cadouri preplatit adresat companiilor din Romania, ca alternativa electronica la tichetele de cadouri pe hartie, Ticket Cadou. Emiterea cardurilor Ticket Restaurant® va demara odata cu finalizarea procedurilor de autorizare de catre Ministerul Finantelor Publice.

In prezent, 58% din volumul emis de Edenred la nivel international in sfera beneficiilor pre-platite este digitalizat. Tranzitia la cardul de masa in Romania este in concordanta cu strategia grupului Edenred, care prevede o crestere a ponderii solutiilor electronice in volumul emis la peste 75% pana in 2016.

Tichetele de masa sunt cel mai utilizat beneficiu extra-salarial din România, aproximativ 2 milioane din cei 4.5 milioane de salariați din Romania primind  tichete de masa de la companiile in care lucreaza.  

Click aici pentru a afla noutati despre tichetele de masa electronice>>

***

Edenred, compania care a inventat tichetele de masa Ticket Restaurant®, liderul mondial in servicii preplatite adresate companiilor, concepe si administreaza solutii care imbunatatesc eficienta organizatiilor si maresc puterea de cumparare a salariatilor.
Garantând utilizarea fondurilor alocate strict in scopul caruia le sunt destinate, aceste solutii permit organizatiilor sa isi organizeze mai eficient activitatea in sfera:
•    Beneficiilor pentru angajati (Ticket Restaurant®, Ticket Alimentación, Ticket CESU, Childcare Vouchers, etc.)
•    Managementului cheltuielilor profesionale (Ticket Car, Ticket Clean Way, Repom, etc.)
•    Programelor de motivare si recompensare (Ticket Cadou, Card Compliments, Ticket Kadéos, etc.)

Grupul Edenred sustine si institutiile publice in managementul programelor lor sociale.
Listata la bursa NYSE Euronext Paris, Edenred activeaza in 42 de tari, având peste 6 000 de angajati, aproape 640 000 companii si organizatii client, 1.4 milioane de parteneri afiliati si 40 milioane de beneficiari. În 2013, volumul total emis de Edenred a fost de 17.1 miliarde euro, din care aproape 60% a fost generat in tarile in curs de dezvoltare.
Ticket Restaurant® si celelalte denumiri comerciale ale produselor si serviciilor Edenred sunt marci inregistrate ale Edenred SA.
În România, peste 30 000 de companii acorda salariatilor lor diverse tipuri de tichete si carduri emise de Edenred: tichete de masa Ticket Restaurant®, tichete de cadouri Ticket Cadou®, carduri de cadouri Compliments®, tichete de vacanta Ticket Vacanta®, tichete de asistenta sociala Ticket Asist®, Ticket Cresa® si Ticket Medica®.


Edenred Romania SRL
Telefon: 021 301 33 11
Fax: 021 301 33 44
www.edenred.ro

Contact presa
Cristina Hlinschi, Sense Marketing - Tel : +4 0745 108 852 – cristina@sensemarketing.ro

Ultimele NOUTATI

Lumea nu ar putea functiona fara aceasta inventie veche de 2.600 de ani!
Economie

Lumea nu ar putea functiona fara aceasta inventie veche de 2.600 de ani!

today29 Mar. 2024
Diferenta dintre zaharul alb si zaharul brun: Care este mai sanatos si de ce?
Ultima ora

Diferenta dintre zaharul alb si zaharul brun: Care este mai sanatos si de ce?

today29 Mar. 2024
2 anunturi de joburi cu salarii de peste 20.000 de lei net in Romania
Companii

2 anunturi de joburi cu salarii de peste 20.000 de lei net in Romania

today29 Mar. 2024
De la ce varsta e obligatoriu sa pui bani deoparte
Economie

De la ce varsta e obligatoriu sa pui bani deoparte

today29 Mar. 2024
Ce sa eviti sa spui si sa faci in fata patronului, dupa ce iti dai demisia
Economie

Ce sa eviti sa spui si sa faci in fata patronului, dupa ce iti dai demisia

today29 Mar. 2024
Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri
Business

Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri

today29 Mar. 2024
Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager
Companii

Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager

today29 Mar. 2024
Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice
Life Style

Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice

today29 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

2 anunturi de joburi cu salarii de peste 20.000 de lei net in Romania
Companii

2 anunturi de joburi cu salarii de peste 20.000 de lei net in Romania

today29 Mar. 2024
De la ce varsta e obligatoriu sa pui bani deoparte
Economie

De la ce varsta e obligatoriu sa pui bani deoparte

today29 Mar. 2024
Ce sa eviti sa spui si sa faci in fata patronului, dupa ce iti dai demisia
Economie

Ce sa eviti sa spui si sa faci in fata patronului, dupa ce iti dai demisia

today29 Mar. 2024
Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri
Business

Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri

today29 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x