Trei Premii Superior Taste pentru Romania!
superior tastebruxellesluna solaibranza burduf cateanelixir
Trei produse alimentare romanesti au obtinut Premiul Superior Taste, la Bruxelles, beneficiind, astfel, de recunoastere internationala.
Distinctiile au fost atribuite, pe 4 iunie, in cadrul ceremoniei oficiale de decernare a Premiilor Superior Taste, organizata de International Taste & Quality Institute - iTQi la Bruxelles - iTQi Superior taste Awards 2015, conform unui comunicat al Ambasadei Romaniei la Bruxelles, citat de Agerpres.
Premiile obtinute de Romania sunt pentru produsul Luna Solai, ulei din seminte de dovleac presat la rece, care a primit doua stele din maximum de trei; branza de burduf de la ferma Catean din judetul Brasov, si Elixir, ulei de floarea soarelui presat la rece, din Turda, care au primit cate o stea.
La eveniment, a fost prezenta si societatea Aviputna SRL, din Golesti, Vrancea, producator de oua sub marca Din Ograda.
Premiul Superior Taste este o recunoastere internationala unica bazata pe evaluarea a 120 de maestri bucatari si somelieri, lideri de opinie si experti in gusturi.
Eticheta Superior Taste Award este un instrument puternic de marketing pentru a comunica despre produsele si succesul companiei, atat pe plan intern, cat si international.
Judecatorii care acorda aceste premii sunt alesi din randul unor prestigioase asociatii culinare si de somelieri din Europa precum Maitres Cuisiniers din Franta; Academia de Arte culinare; Asociatia Hellenic Chefs; Academie Culinaire de France; Verband der Koche Deutschlands; Federacion de Asociaciones de Cocineros de Espana; Federerazione dei Cuochi Italiana; Arets Kock Suedia; Associacao de Cozinheiros Profisionais de Portugal, Association de la Sommellerie Internationale (ASI).