Cea mai mare dobrogeana, facuta de Sf. Maria
targproduse traditionalesarmalutedobrogeanasf. maria
Un targ traditional va asteapta, de maine, la Cora Lujerului, pentru a sarbatori alaturi de cei dragi Sf. Maria. In cadrul targului puteti vedea si degusta cea mai mare placinta.
“Va asteptam cu bunatati la cote maxime, cat sa ajunga pentru toti pofticiosii care ne trec pragul. Prima pe lista rasfatului pentru papilele gustative este Dobrogeana uriasa. Bucatarii nostri iscusiti pregatesc ca la mama acasa placinta de branza. Delicatesa masoara 2 metri si cantareste aproape 50 de kilograme”, spun organizatorii.
Ingredientele folosite sunt sanatoase si suta la suta naturale. Iata cateva dintre ele: 15 kilograme de branza de vaca, 20 de kilograme de smantana si 70 de oua proaspete, abia scoase din cuibar.
“Am umplut 20 de casute cu cele mai gustoase bunatati traditonale aduse de producatori autentici din toate colturile tarii. Avem tot felul de preparate din carne pregatite dupa retete vechi de zeci de ani. Oferta este variata, cu carnati de porc cu busuioc, pastrama de oaie, pecie de porc aduse din zona Talmaciu. Nu lipsesc nici branza de burduf in coaja de brad si branza dulce cu smantana”, au afirmat organizatorii.
Pe gratare sfaraie pastrama de oaie, frigaruii si, bineinteles, mititeii incinsi cu bere. Exista si coltul Maramuresului. Frumoasele maramuresence imbracate in port popular pregasesc sarmalutele cu pasat. Preparatele sunt fierte in ceaune speciale de aluminiu, la foc mic de lemne. Iar fasolea cu carnati completeaza perfect meniul din Tara Oasului.
Targul de la Lujerului este un targ dulce de te lingi pe degete. Si asta datorita apicultorilor care vin cu miere naturala de salcam, poliflora sau de tei. Dar si cu sortimente mai rare precum mierea de menta si sanziene.
Si preturile sunt la fel de bune precum bunatatile. Toate preparatele se vand la preturi mici, de producator. Produsele sunt atestate traditional de specialistii de la Ministerul Agriculturii si pastrate in cele mai bune conditii.