Analiza: Cele 7 chei ale intaririi sistemului imunitar

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Analiza: Cele 7 chei ale intaririi sistemului imunitar Analiza: Cele 7 chei ale intaririi sistemului imunitar
de Manager.ro la 07 Feb. 2014
Urmareste-ne pe Google News
sistem imunitarcheicele 7 cheiradicali liberipatrunjelmeremigdaleghimbirfisticusturoi

Infruntarea cu succes a "pericolelor exterioare" presupune un sistem imunitar puternic.

 
Insa, trebuie sa recunoastem ca e un capitol destul de delicat, pe care unii, poate, nu-l deschid deloc. Un organism nepregatit pentru a castiga lupta impotriva agentilor patogeni reprezinta predispozitia accentuata catre infectii cronice, alergii, raceli puternice, astenii. Daca nu iei masuri, sperand ca timpul va gasi solutii unei probleme pe care tu o treci intr-un "registru prafuit", care mai contine "n"  chestiuni ce te asteapta sa le iei in seama candva, disfunctionalitatile incep nu doar sa bata la poarta sanatatii tale, ci chiar sa intre fara permisul tau autorizat. Cum ar fi scaderile inexplicabile in greutate, infectiile urinare, bronsitele si virozele respiratorii repetate, starile de raceala permanenta, o masca sub care se ascund alergiile, ganglionii inflamatii, dermatitele si alte "105" mii de astfel de consecinte ale neglijentei fata de sistemul de aparare a organismului tau.  
 
Cum ai putea sa remediezi situatia?
 
In general, sa eviti:
 
 expunerea organismului la substante toxice si la agenti de poluare.
 
 administrarea constanta a unor medicamente, care mai mult dauneaza decat salveaza situatia in acest caz. Cum ar fi antibioticele si antiinflamatoarele. E ca si cum in loc sa ungi balamalele unei usi ca sa nu mai scartaie, tu le mai pui putin acid coroziv ca sa le accelereze rugina. 
 
 fumatul, excesul de alcool si zahar.
 
 un regim de viata dezechilibrat, lipsa somnului, o alimentatie haotica, nesanatoasa.
 
Care sunt cele 7 chei care descuie o primavara fericita pentru sistemul tau imunitar?
 
1. Patrunjelul. Foarte bogat in vitamina C. Mai bun decat portocalele si spanacul, aceasta polivitamina fortifica organismul prin aportul de provitamina A, vitaminele B, K si E, prin calciu, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu, cupru, sulf, iod, clorofila. In plus, contine histidina, un aminoacid care inhiba dezvoltarea tumorilor. 100 g de patrunjel proaspat inseamna, aproximativ, 200 mg vitamina C, 60 mg provitamina A, 19 mg fier si 0,5 mg mangan. Este cel mai puternic furnizor de vitamine. Dezechilibrul hormonal, stresul, anemiile, excesul de greutate se pot rezolva printr-o cura cu minunatul patrunjel. Este un remediu extraordinar pentru tuse si astm. De asemenea, folosit extern, improspateaza si purifica tenul, conferind elasticitate pielii. Foarte bun. Atat radacina, cat si frunzele, consumate mai ales proaspete.
 
2. Merele. Contin vitamina C, dar si multe fibre. Au un aport caloric redus. Sunt recomandate in cazul surmenajului psihic si fizic. Ajuta si in cazurile de demineralizare, de hipertensiune arteriala, avand o actiune favorabila in starile febrile. 15 g de pectina pe zi (echivalentul a doua mere/zi) te feresc de infarct si ateroscleroza. Intarind musculatura in general. Sarurile minerale pe care le contin merele contribuie la intarirea organismului, prevenind infectiile aparatului respirator. Ajuta digestia. Inlesnesc arderile in organism. Un aport de fier, cupru si zinc nu strica nimanui. Iar complexul de substante antioxidante ajuta la neutralizarea substantelor cancerigene. Prin urmare, foarte bune! Recomandate fiind a se consuma zilnic.
 
3. Celebrul usturoi, folosit din cele mai vechi timpuri (este mentionat chiar si intr-un tratat medical sanscrit de acum 5000 de ani)  este plin de calitati. Fiind bogat in compusi de sulf, are puternice efecte antivirale, antibacteriene, antifungice. Ajuta sistemul cardiovascular, tine la distanta racelile. Este cel mai la indemana antibiotic natural, cu efecte garantate in uciderea germenilor. Elimina problemele respiratorii, scade tensiunea arteriala si ajuta la o mai buna functionare a ficatului si a vezicii biliare. Tonifiant pentru intreg sistemul. Favorizeaza o buna activitate a inimii. Tine in frau dezvoltarea tumorilor. Pasteur insusi l-a recomandat ca antiinfectios in primul razboi mondial. Iar cu 2500 de ani in urma, medicii antichitatii il foloseau ca remediu eficient pentru tratarea bolilor de plamani si a tulburarilor circulatorii. Cercetarile il propun pe lista celor mai bune stimulente ale sistemului imunitar. Totusi, administrarea se face cu prudenta, nu atat din pricina mirosului pe care-l degaja, cat mai ales in cazul persoanelor care au anumite afectiuni. Printre acestea, gastrita, enterita, colita de fermentatie. 
 
 
4. Semintele de chia. Nu sunt o super-fita a vedetelor de cinema, ci si-au castigat reputatia prin proprietatile extraordinare ale antioxidantilor, acizilor Omega 3, mineralelor si a proteinelor pe care le contin. Micile semincioare sunt adevarati giganti furnizori de energie si putere. Contin de cinci ori mai mult calciu decat laptele. Mai bune decat semintele de in prin continutul de Omega 3. Si decat afinele prin procentul generos de antioxidanti. Au de trei ori mai mult fier decat spanacul. Sunt foarte bune atat semintele bej, cat si cele negre. Usor de digerat, dar si o formula completa a aminoacizilor pe care-i contin. Depasesc de doua ori procentul de potasiu pe care-l au bananele. Dar si de fibra existenta in ovaz. Ajuta la detoxifierea organismului. Reduc excesul de greutate. 2 linguri de seminte aduc aportul de nutrienti de care are nevoie organismul uman. 
 
5. Ghimbirul. Este o planta medicinala cu foarte multe beneficii. Arde grasimile, stimuland metabolismul. Imbunatateste circulatia sanguina. Inflamatiile gatului, tusea si laringita pot fi indepartate prin mestecarea unor bucati de ghimbir proaspat. Inhiba celulele de cancer prostatic. Stimuleaza activitatea somnului. Are de 180 de ori mai multe enzime decat papaya, fructul exotic renumit pentru digestia proteinelor. Distruge parazitii si ouale acestora prin substanta zingibain pe care o contine. Furnizeaza energie intregului organism.
 
6. Migdalele. Vitaminele A, B, E, magneziul, potasiul, fierul, zincul si sulful din aceste fructe dulci-amarui ajuta la functionarea optima a organismului. Acizii Omega 3 previn complicatiile cardiovasculare, impiedicand formarea cheagurilor de sange. Migdalele au proprietati probiotice, favorizand digestia. Contin fibre si proteinele, avand o mare putere nutritiva. Cateva migdale crude (neprajite, nesarate) consumate zilnic previn asteniile, anemiile, fortificand sistemul imunitar. 
 
7. Fisticul. Perfect! Pentru o sanatate buna. Fisticul are o cantitate optima de proteine si fibre. Acest fruct abunda in antioxidanti. In vitamine si minerale. Foarte bogat in acizi grasi monosaturati, cum e acidul oleic. "Profilul" unui sange sanatos este dependent de el. Carotenul, vitamina E si compusii polifenolici ajuta la eliminarea radicalilor liberi. Prin urmare, o protectie excelenta impotriva bolilor, a infectiilor si chiar a cancerului. Consumat insa cu moderatie si in stare proaspata.
 
Practic, fiecare dintre aceste alimente contribuie la reglarea, echilibrarea functionarii organismului, fiind unele dintre cele mai bune aliate ale sistemului de aparare impotriva factorilor agresori ai sanatatii.
 

Ultimele NOUTATI

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024
ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul
Economie

ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul

today19 Apr. 2024
Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar

today19 Apr. 2024
Raben Romania lanseaza o noua ruta de transport intre Timisoara si Viena
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Raben Romania lanseaza o noua ruta de transport intre Timisoara si Viena

today19 Apr. 2024
Monedele meme care continua sa creasca (P)
Business

Monedele meme care continua sa creasca (P)

today19 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024
ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul
Economie

ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul

today19 Apr. 2024
Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar
Banii tai - sectiune de educatie...

Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar

today19 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x