Bolile cardiovasculare nu se trateaza cu ciocolata
ciocolata neagravin rosuboli cardiovascularepastileprevenire
Vinul rosu si ciocolata nu sunt chiar atat de bune. Oamenii de stiinta spun ca nu exista nicio dovada ca ar lupta impotriva bolilor de inima.
Mecanismele prin care ar putea face diferenta trebuie explicate. Inca. Dovada ca ciocolata neagra protejeaza inima devine evaziva, chiar daca un studiu recent a aratat ca reduce cu 37% riscurile pentru cei care mananca o patratica pe zi.
Acesta a fost un singur semn, nu o dovada intrucat studiul a fost viciat, potrivit lui Steffen Desch de la Universitatea din Leipzig Heart Center in Germania.
Desch a spus ca un test concludent ar fi dificil. Pentru demonstratie ar trebui testata o monstra care arata si are gust de ciocolata.
Alte studii mai mici sustin ca ciocolata scade tensiunea arteriala si reduce inflamatia din organism. Dar Desch nu este convins.
"In ciuda acestor studii, nu am putea recomanda ciocolata neagra ca o metoda de preventie sau ca un tratament in bolile cardiovasculare", spune doctorul.
"Nu este nicio dovada relevanta ca exista un beneficiu sau o explicatie clara a unui mecanism eficient. Caloriile din ciocolata nu pot inlocui pastilele necesare", completeaza Desch.
Retinerile sale vin dupa ce oamenii de stiinta olandezi au dezmintit speculatiile cu privire la beneficiile consumului de vin rosu pentru inima.
Chiar daca se presupune ca ajuta sanatatea inimii, nu exista un singur ingredient care sa functioneze,
Cercetatorii au testat resveratrolul care se gaseste in coaja strugurilor rosii si se crede ca are o serie de proprietati necesare longevitatii.
Eric Sijbrands, de la o universitate din Rotterdam, a condus studiile care nu au reusit sa reproduca beneficiile cardiace ale resveratrolului.
Acesta a spus ca "nu as prescrie in mod expres vinul rosu pentru inima si daca as fi intrebat despre acest lucr, as fi precaut". Asta dupa ce l-a folosit patru saptamani sub forma de capsule pentru pacienti si nu a observat scaderea tensiunii.
Daca vinul rosu este eficient, probabil ca explicatia este ceva mai complexa. Orice beneficiu al acestuia la un consum moderat este probabil sa fie mic si compensat de efectele adverse ale consumului prea mare.